Zamknięty przez: Gochna H Nie Sie 25, 2013 9:12 pm |
zatrzymanie dodatku mieszkaniowego w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
pawel87200
Poczatkujacy pawel87200
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 7:31 pm zatrzymanie dodatku mieszkaniowego w Holandii
|
|
|
Witam. Mieszkam w Holandii już prawie rok i zamierzam starac się o dodatek mieszkaniowy. Wiem gdzie się udać i co robić , jakie dokumenty wypełnić... Moje pytanie polega na tym ,że jeśli będę go chciał zatrzymać to będę musiał zwracać pieniądze ? Te które dostałem ? oraz słyszałem ,że jak bym go dostał i zatrzymał po pewnym czasie (bo załóżmy przyjadą znajomi i będą chcieli się zameldować i zacząć tu pracę ) to i tak do końca roku kalendarzowego będę go dostawał ? Czy ktoś mogł by mi to wyjaśnić naprawdę dokladnie?
[ Dodano: Nie Sie 25, 2013 8:33 pm ]
ps bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o zatrzymaniu dodatku mieszkaniowego |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 8:28 pm Re: zatrzymanie dodatku mieszkaniowego w Holandii
|
|
|
pawel87200 napisał/a: | Witam. Mieszkam w Holandii już prawie rok i zamierzam starac się o dodatek mieszkaniowy. Wiem gdzie się udać i co robić , jakie dokumenty wypełnić... Moje pytanie polega na tym ,że jeśli będę go chciał zatrzymać to będę musiał zwracać pieniądze ? Te które dostałem ? oraz słyszałem ,że jak bym go dostał i zatrzymał po pewnym czasie (bo załóżmy przyjadą znajomi i będą chcieli się zameldować i zacząć tu pracę ) to i tak do końca roku kalendarzowego będę go dostawał ? Czy ktoś mogł by mi to wyjaśnić naprawdę dokladnie?
[ Dodano: Nie Sie 25, 2013 8:33 pm ]
ps bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o zatrzymaniu dodatku mieszkaniowego |
https://www.huurtoeslag.n...CFQjA3godpCMAXQ
na tej str masz:
aanvragen- zlozenie wniosku
wijzigen- wprowadzenie wszelkich zmian dotyczacych dochodow, zmieny adresu lub ilosci osob zamieszkalych.
stoppen- wniosek o wstrzymanie wyplaty, |
|
|
|
|
pawel87200
Poczatkujacy pawel87200
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 8:44 pm
|
|
|
ok, już wiem jak zatrzymać. tylko chciałbym wyjaśnienia czy będę musiał im zwracać ten dodatek czy nie? za poprzednie miesiące jeśli go zatrzymam? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 8:48 pm
|
|
|
pawel87200 napisał/a: | czy będę musiał im zwracać ten dodatek czy nie? | tak bedziesz musial oddac juz wyplacone pieniadze do czasu zatrzymania |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
pawel87200
Poczatkujacy pawel87200
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 9:03 pm
|
|
|
ok jeszcze bardziej rozumiem i bardziej uściślę swoje pytanie:)
Składam wniosek załóżmy 26.08 tzn jutro, po miesiącu dostaję decyzję że został on przyznany i pobieram te pieniądze przez cztery miesiące (załóżmy) za styczeń dostał bym w grudniu i pod koniec grudnia stopuję ten dodatek (żebym od 1 stycznia go nie brał) to zwracam tylko za styczeń pieniądze czy za te 4 miesiące? jestem ciekaw bo czy będzie sens w ogóle o niego składać , bo jak pisałem mają przyjechać znajomi do mnie i chcą tu zostać:) dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 9:12 pm
|
|
|
pawel87200,
a wiesz na pewno ze dodatek do mieszkania Ci sie nalezy ?
zeby go otrzymac trzeba spelniac pewne wymogi
oj chyba czas oczekiwania na przyznanie dodatku / huursubsidie trwa dluzej niz 2 miesiace
i ten temat zamykam
o tym na forum http://forum.niedziela.nl...r=asc&start=420 |
|
|
|
|
|