Przesunięty przez: Panicelinka Pon Paź 29, 2018 11:10 am |
przedszkole |
Autor |
Wiadomość |
Layla86
Poczatkujacy Layla86
|
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 7:50 pm ok
|
|
|
nic tu orzeczenie nie gra roli... po prostu w tym momencie nie mogę podjąć pracy , ale chciałam aby syn przebywał raz , dwa razy w tygodniu z dziećmi, za około pół roku mogę podjąć zatrudnienie, wtedy syn będzie miał skończone 2 latka, czy do tego momentu zanim podejmę prace chcąc go oddać to takiego żłobka muszę 100 procent opłacać ?
i jeśli chce aby za pół roku poszedł na stałe do przedszkola to czy już powinnam składać aplikacje? |
_________________ Layla |
|
|
|
|
dzika79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 12:53 pm
|
|
|
witam serdecznie, jestem nowa na forum i nie znalazłam watku odnosnie dofinansowania z gementee. Własnie wypełniam formularz Bijzondere bijstand dotyczy dofinansowania peuterzaal. Czy ktos z Was wypelniał taki formularz? Mam problem z wypełnieniem rubryki 3. Inkomsten.....Loondienst, uitkerin,alimentatie, heffingskorting...podac trzeba bedrag i za jaki okres...oraz problem z rubryką 4. dotyczy rekeningnummer za ostatnie 3 miesiące..nie wiem czy mam podac stan konta za np miesiąc maj?Będę wdzięczna za pomoc.... |
|
|
|
|
martin77
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 10:30 am
|
|
|
A czy mozna sie starac o bijzondere bijstand jezeli dzieci chodza do przedszkola Kinderopvang? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 10:56 am
|
|
|
martin77 napisał/a: | A czy mozna sie starac o bijzondere bijstand jezeli dzieci chodza do przedszkola Kinderopvang? |
wg linku ponizej mozna,jednak dostaje sie tylko wtedy jesli nie otrzymujesz innego dofinansowania i jesli na prawde nie jestes w stanie zaplacic.
Pobierasz Kinderopvangtoeslag?
http://www.rechtopbijstand.nl/?pid=265 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 5:37 pm
|
|
|
darcia521 napisał/a: | ]Witam szukam pomocy w sprawie przedszkola dla dziecka. Syn kończy teraz 10tego stycznia 2 latka chciałabym iść do pracy i nie bardzo orientuje sie w tym temacie jak to wszystko wygląda. Interesuje mnie miasto Tilburg ale proszę o opisanie doświadczeń z innych miast także. Głównie interesuje mnie temat dofinansowania z balastingu nie wiem czy mam szukać pracy na nocne zmiany czy na dzienne ile trwa załatwienie takiego dofinansowania i ile procent balasting płaci za dziecko ? Bardzo dziękuje z góry za pomoc |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
heniu0202
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 28, 2013 6:19 pm
|
|
|
Są takze polskie przedszkola z całą pewnością można takie wybrać dla swojego dziecka. Naprawdę doskonałe warunki wychowawcze:) |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
|
pink318
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 2:57 pm podatek za przedszkole
|
|
|
Witam
chciałabym się zapytać czy jest możliwość zwrotu zapłaconego podatku za zlobek?? ja z własnej kieszeni place na miesiąc 800 euro z czego zarobię może 1000... jest nam bardzo ciężko dofinanasowanie dostajemy na 230 godzin w miesiącu lecz dziecko uczęszcza 260 i nie ma innej możliwości żeby skrocic godziny nawet za swieta i kiedy dziecka nie ma w pszedszkolu musimy placic
proszę o pomoc |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 4:05 pm
|
|
|
Takie sa reguly przedszkoli/zlobkow, ze nawet jak dziecka niema, to placi sie za zlobek, wszystko zostało ustalone w kontakcie i tego się trzymają. Tak samo jeśli chodzi o dofinansowanie z BD, max można dostać dofinansowanie na 230h i inaczej się nieda. Mysle, ze w Waszej sytuacji niewiele zdziałasz... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2015 11:36 am
|
|
|
Loguś napisał/a: | Poszukuje przedszkola lub szkoły językowej gdzie mój 2,5 letni synek mógłby uczyć się angielskiego. W grę wchodzi Zaandam lub Amsterdam. Może ktoś coś wie???? |
|
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 4:00 pm
|
|
|
przeniesione
Gosiaczek83k napisał/a: | Witam,
Jestem mamą 2,5 letniej dziewczynki.Po długim oczekiwaniu już za kilka tygodni dołączymy do Taty ,który mieszka i pracuje w Holandii (praca Houten, mieszka Schoonhoven).Mam możliwość pracy razem z moim mężem.Od jakiegoś czasu poszukuje adresów polskich przedszkoli w Holandii z marnym skutkiem.Nie ma z nimi problemu w większych miastach ale w okolicach miast o których wspomniałam nie mogłam doszukać się żadnego.Drodzy Rodzice pomóżcie proszę, jeżeli posiadacie informacje lub namiar na adresy polskich przedszkoli.Jestem w stanie dowozić dziecko do sąsiadujących miast, jeżeli zajdzie taka potrzeba.Nie chce jeszcze posyłać córeczki do Holenderskiego przedszkola, sama przeprowadzka będzie dla niej dużym szokiem.Będę wdzięczna za każda informację.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 4:17 pm
|
|
|
Gosiaczek83k napisał/a:
Cytat: | Nie ma z nimi problemu w większych miastach ale w okolicach miast o których wspomniałam nie mogłam doszukać się żadnego |
W malej miejscowosci w ktorej jest niewielkie skupisko Polakow, trudno ci bedzie znalezc polskie przedszkole , pozostaje szukac opiekunki , albo mimo wszystko skorzystac z opieki przedszkola holenderskiego.
Uwierz mi ,dla dziecka to jedno z lepszych rozwiazan , predzej dla ciebie bedzie szokiem przestawienie sie na nauka tego jezyka ,
lecz 2.5 letnie dziecko bardzo szybko zaadoptuje sie do nieznanej i chocby nie wiem jak trudnej mu (wy)mowy .Pozdrawiam i powodzenia zycze . |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Maj 02, 2016 4:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
monikanaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 9:24 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Maj 02, 2016 11:18 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Elżbieta44
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2016 8:40 am
|
|
|
spam |
_________________ Ela |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Maj 16, 2016 9:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
krisu84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 19, 2016 10:50 am
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Nie Cze 19, 2016 10:57 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2016 6:44 am
|
|
|
Witam,
Dzieci jeszcze nie mam lecz czasem slysze ze zlobek/przedszkole jest w NL bardzo drogie - ile jest w tym prawdy ?
Dla przykladu 2 schematy :
Rodzice pracuja na pelne etaty i zarabiaja jakies 50 K rocznie brutto - ile ich wtedy kosztuje zlobek
Tylko jeden z rodzicow pracuje na pelen etat a 2 osoba nie pracuje zarobki wspolne ok 30 K - ile wtedy kosztuje zlobek
Sporo znajomych mi mowi ze nie oplaca sie pracowac w 2 jak sie ma male dziecko bo wtedy wiekszosc jednej wyplaty idzie na zlobek , lepiej jest aby facet pracowal na pelny etat a kobieta na pol etatu - prawda to ? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|