gdzie robicie codzienne/cotygodniowe zakupy |
Autor |
Wiadomość |
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 6:35 pm
|
|
|
Mavd co jest droższego w Jumbo niż w AH?
Mleko, chleb, warzywa, owoce, mięso, sosy, przyprawy, wino kupujemy w Jumbo wolałbym C1000 z racji częstszych promocji ale Jumbo jest skrojone na moją kieszeń.Wędliny, czasem soki 100%, rogaliki "7days" (ale ważne) w Lidlu. Wędliny w dobrej cenie i jakościowo dobre bardziej w niemiecką nutę niż holenderską smaku wpadaju. Inaczej, bliższą mi.
Niedawno otwarli u mnie drugie Jumbo, takie duże. Nawet Tyskie czy Lecha można kupić.
Kiedyś byliśmy zmuszeni robić zakupy w Ah. Nie powiem, wybór o wiele większy, ale ceny też kilka centów większe. Mój portfel to około 100-120 na tydzień i wolę jednak Jumbo.
A tak zupełnie na marginesie, czytałęm ostatnio w AD, jakieś 5-6 tygodni temu, że zmarł dr Albert Heijn. Patrząc na nawyki żywieniowe holendrów, miło że trafił się im człowiek, który pokazał im że oniad w wydaniu aardapelen+groenten+vlees jest dobry.
To nie krytyka, jednak w Polsce zakupów i jedzenia uczy nas Tesco do spółki z owadem w kropki. |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 7:52 pm
|
|
|
Ja na 2 dorosle osoby tyg.wydaje ok.90-100e.Dla malej osobne jeszcze kupuje mimo iz prawie je wszystko,mam sloiczki tak na zapas. |
|
|
|
|
auger
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 50 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 5:10 pm
|
|
|
Zakupy robię w Aldi, AH(bonus), czasem De Boer lub Plus. Na tydzień około 100e (z używkami) na 2 dorosłe osoby. W przyszłym tygodniu planujemy wypad do Niemiec po jakąś chemię gosp., mięso, słodycze i produkty długoterminowe(konserwy rybne, pasztety itp.). "Żarcie" o niebo lepsze i tylko w Aldi lub Lidlu tańsze o około 30% niż w NL. |
_________________ :-) |
|
|
|
|
gamer
Poczatkujacy
Wiek: 39 Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 12 Skąd: Łódź/Tilburg
|
Wysłany: Pią Maj 24, 2013 1:27 pm
|
|
|
No więc moim ulubionym jest albert heijn bo tanio nie przekraczam 50 euro tygodniowo bez fast foodów i alkoholu itp. na chleb czasem, mleko, herbata, pieczywo do upieczenia w piekarniku, owsianka owoce, warzywa np. banany, pomidory, cebula, czosnek, cytryny, sok, wody mineralne. Czasem przekroczę 50 euro jak trzeba kupić 5kg ziemniaków lub ryżu czy tam proszek do prania z płynem do płukania bo te mam na dłuższy czas bo się skończy. W albercie też kupuję ryby i kurczaki Do Polskiego wejdę też czasem po chleb, biały ser, śmietanę, kiełbasę, sałatkę. Omijam Aldi czy Lidl bo bieda nie mają np. 1l soków jakie są w albercie. No i jumbo bo tam przekroczyłem 70 euro na to co kupuję co tydzień a tyle wydaję w albercie jak mówiłem np. co 3 tydzień bo się skończy towar, który mam na dłużej :/ a wydaję tylko na siebie |
Ostatnio zmieniony przez gamer Pią Maj 24, 2013 1:29 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
axudusol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 11, 2013 10:58 am Zakupy
|
|
|
post edytowany w calosci |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Paź 11, 2013 11:02 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 7:11 am
|
|
|
gamer napisał/a: | No wiďż˝c moim ulubionym jest albert heijn bo tanio |
No to mnie rozbawiles AH i tanio? Zazwyczaj robie zakupy w Nettoramie, ale w AH czasem tez. I jak kiedys porownalam ceny, to wyszlo mi, ze za codzienne zakupy w granicach 10 - 15 e w AH zaplacilabym co najmniej 2 e wiecej. Nie mowiac o tym, ze czesto ceny w bonusie w Albercie sa takie same, jak w Nettoramie bez promocji. W AH to sie chyba oplaca tylko przecier pomidorowy i smietane kupic. Oprocz Nettoramy zagladam czasem do Lidla, bo maja dobre i tanie sery i pyszny hummus. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 7:51 am
|
|
|
bagniaczka napisał/a: |
Oprocz Nettoramy zagladam czasem do Lidla, bo maja dobre i tanie sery i pyszny hummus. |
kazdy ma swoj smak i swoje metody,nie wszystko co tanie jest smaczne,ja uwazam ten ser w lidlu okropny i wcale nie tani,bo za oude kaas wychodzi ponad 10e za kg, a ja u kaasboer kupuje za 8,95e za kg smak-nie do porownania.
W AH maja dobry Zaalander, jak jest bonus i 50% rabatu naprawde sie oplaca, promocje typu 1+1gratis tak samo. |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 10:19 am
|
|
|
ewcia.pol, mialam na mysli sery plesniowe albo jakies francuskie, greckie czy szwajcarskie. Zolte sery w NL mi ogolnie nie smakuja. A podobno to kraj serow... Ale ten kaasboer mnie zainteresowal, musze u siebie znalezc. Moze wstyd przyznac, ze jeszcze nie znalazlam, ale ja nienawidze robic zakupow i jak tylko moge, to sie kims wysluguje |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 4:49 pm
|
|
|
bagniaczka,
Cytat: | W AH to sie chyba oplaca tylko przecier pomidorowy i smietane kupic |
Ja rowniez i to od lat robie zakupy w AH i moge potwierdzic z czystym sumieniem
AH nie jest drogim sklepem
wedlug mnie drozszy jest JUMBO, choc znajduje sie nim duzo takich samych produktow jak i w ALBERCIE to sa tam drozsze .
ps.
dla ciekawosci , zrobilam zakupy w jednym i w drugim tych samych produktow
w AH zaplacilam 55 euro w Jumbo 69 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Paź 15, 2013 4:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 5:05 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | A podobno to kraj serow.. |
no tak kraj serow, znajdz u siebie w miescie na weekmarkt stoisko z serem to sie przekonasz...
Ja tez nie uwazam,ze AH jest najdrozszy, Coop i Plus wydaja mi sie najdrozsze. |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 5:44 pm
|
|
|
AH na pewno nie jest drogim sklepem, mają dużo promocji tak jak ktos wczesniej napisał 1+1.
To trochę mnie zmartwiliście tym JUMBO, bo u mnie w przyszłym miesiącu zamieniją C1000 na Jumbo i tak się zastanawiam jak to będzie. |
|
|
|
|
iglar111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2014 12:31 pm
|
|
|
AH |
|
|
|
|
Polka w Holandi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 2:32 pm Nettorama
|
|
|
Najlepszy sklep to netto rama. Mają zawsze świeże warzywa i ceny super. Z partnerem wydajemy tygodniowo góra 70-80 euro, odżywiamy się zdrowo, zawsze mnóstwo warzyw w koszyku min:) Polecam
Nie polecam Albert Hijn, to zdzierstwo i oszukują, warzywa nie zawsze świeże.drogi- na reklame w tv ich stać;) Ponad to mają wszystko pakowane w gotowych pudełkach, kartonikach a większość to chemia. |
Ostatnio zmieniony przez Polka w Holandi Czw Sty 21, 2016 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 5:36 pm
|
|
|
Ogólnie sklepy w NL to jedna wielka bieda z nędzą.
Od czasu do czasu jadę do normalnych sklepów w Niemczech i tam robię zakupy, ale jak już trzeba to przeważnie do Lidla i Jumbo.
Lidl bo tani, niestety wyboru tu nie ma, a Jumbo bo namiastka normalnego sklepu - jest tu do wyboru więcej niż 1 rodzaj jogurtu.
Warzywa i owoce w obu sklepach - banany zawsze w lildu
Teraz jestem w Polsce.... sama alejka z herbatami jest tak długa jak w Jumbo na słodycze i chemie razem wzięte. |
|
|
|
|
erdoi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2016 5:04 am
|
|
|
post nie na temat edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Cze 30, 2016 9:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|