Witam czy może mnie ktoś nakierować na informacje odnośnie ubezpieczenia prawniczego wiem że wpłaca się określona sumę co miesiąc ale w razie jakiś problemów udzielana jest pomoc prawna będę niezmiernie wdzięczny pozdrawiam
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Pią Paź 18, 2013 9:53 pm
ted35, rechtsbijstand , sa rozne dziedziny od ktorych sie mozna ubezpieczyc . Czesto sa wykloczane np sprawy rozwodowe/ o alimenty . Uwazaj tez na to ze sprawy/konflikty juz istniejace przed wykupieniem takiego ubezpieczenia tez sa wykloczone , wykupujac rechtsbijstand po raz pierwszy przez 3 m-ce nie zostanie ci udzielona z tego ubezpieczona pomoc poza kilkoma wyjatkami , np wypadek samochodowy . Taki czas nazywany jest wachttermijn.
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
bardzo dziękuje za informacje na szczęście spraw karnych alimentacyjnych i rodzinnych nie mam a szukam ubezpieczenia na wszelki wypadek odnośnie pracy i prawa pracy pozdrawiam