PROBLEM Z WINDOWS 8 |
Autor |
Wiadomość |
lincia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 5:20 pm PROBLEM Z WINDOWS 8
|
|
|
Kupiłam wczoraj lapotp Toshiba z zainstalowanym windowsem 8. wszystko było ok, dopóki nie ustawiłam dzisiaj hasła na konto, uruchomiłam ponownie komputer i nie wchodzi mi hasło. Ciągle pojawia się, że jest nieprawidłowe. Nie mam włączonego caps locka i z num lockiem też wszytsko ok. PROSZĘ O POMOC!! |
_________________ Chleb może nakarmić moje ciało, ale mój koń karmi moja duszę. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 6:04 pm
|
|
|
sprawdz jeszcze numlock. czasem jest wlaczony i wprowadzasz cyfry zamiast liter "u,i,o,p,j,k,l,m". |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
lincia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 7:09 pm
|
|
|
wszystko jest ok, w sensie hasło wpisuje dobrze, bo wpisywałam nawet z poglądem i nic |
_________________ Chleb może nakarmić moje ciało, ale mój koń karmi moja duszę. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 7:31 pm
|
|
|
1. jezeli logowalas sie korzystajac z konta microsoft, to sprobuj zresetowac haslo tu: https://account.live.com/password/reset
2. jezeli konto bylo lokalne to polecam jakies zewnetrzne narzedzie np. http://cdslow.webhost.ru/en/ntpwedit/ - wersje gotowa do uzycia znajdziesz na np. Hiren's BootCD (jest tam rowniez kilka innych narzedzi do resetowania hasel, ale nie wiem czy dzialaja z win8)
3. tak jak pisze gochna, jezeli nie zal ci tego co masz na dysku, zainstaluj od nowa system. wygoogluj instrukcje do swojego laptopa i bedziesz tam miala krok po kroku jak to zrobic. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Nie Paź 27, 2013 7:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 8:31 pm
|
|
|
Albo przywróć system do momentu przed ustawieniem hasła. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
lincia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 9:04 pm
|
|
|
dzięki wszystkim za odpowiedź, jutro będę coś działać |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 5:13 pm
|
|
|
A masz cyfry lub takie znaki $%^ itd w hasle? Jesli tak, to moze Windows ci przestawil automatycznie klawiature na np. Amerykanska. Wtedy np. pod znakiem > pokazuje sie : , pod ) pokazuje sie ' itd. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pią Lis 01, 2013 6:54 am
|
|
|
W takim wypadku przytrzymaj razem Shift+Ctrl przez chwile i klawiatura się przestawi. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
mayk
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 1:34 pm
|
|
|
Też kupiłem miesiąc temu Toshibe z 8,pierwsza poleciała do kraju po 2 dniach,w drugiej system się wiesza i zrobił się powolny,jestem wściekły.Jak zjadę pojutrze to pierwsze co zrobię to wgram home 7. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lis 04, 2013 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 6:35 pm
|
|
|
Mayk, lepiej skorzystaj z darmowej aktualizacji do windows 8.1. Tez mialem dosc 8 po paru dniach, ale 8.1 pracuje wyraznie lepiej... przynajmniej w moim przypadku.
Pozdr |
|
|
|
|
|