NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jetcars / zakup samochodu
Autor Wiadomość
m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 11:44 pm   

Jak kupujesz nowe a oddajesz stare dostajesz dosc dobra znizke. Nie wiem czy Garett regeneruje - gdzies czytalem teorie, ze robia znizke przy zwrocie zeby wyciagnac z rynku uszkodzone sprezarki ktore moglbybyc zrodlem czesci.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Wujek
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 4:49 pm   

Witam, chłopaki i dziewczyny jestem z Bytomia ;)
Jestem tu nowy i nie mieszkam w Holandii.
Chodzi mi o firmę JetCars. Chce u nich kupić Pickupa, amerykanieckiego. Widzę tu nie pochlebne opinie, ale sprzed 3 lat. Zmieniło się coś może ? Po Holendersku nie umie więc forum sobie nie poczytam. Może ktoś kupował u nich jakieś auto lub ma blisko ?

post czesciowo edytowany
Troche taktu i dyskrecji . Nie trab na cale forum w jaki sposob sie odwdzieczysz,
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 03, 2013 6:35 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 5:59 pm   

Wujek, jestem prawie codziennie w Rotterdamie podesli mi tablice rejestracyjna to zobacze co to za codo jest w realu .
Co do aut to kilku znajomych kupilo tam auta i nie nazekaja , sam kupilam kilka Cady i tez nie nazekam .
Kupujac auto z 2-giej reki kupuje se problemy innych ludzi :-P bo tak naprawde to ci nikt nie powie co jest nie ok w sprzedawanym aucie .
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Kwi 03, 2013 6:00 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kwietniu
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 7:27 pm   

nie chce być archeologiem i dostać złotą łopate za odkop ale:
byłem w sobote na nowym miejscu i jest tam morzę aut -ogrom spędziłem tam jakiem 5 godzin na oglądaniu jest wybór ale są to tam mocno wyeksploatowane auta ale to zależy czego szukasz....... kupiłem tam dwa temu e36 318is i była bita z każdej strony( chciałem mieć tylny napęd, skóre i coś czym da przydeptać ) jak zajechałem tam okazało się że nie chodzi na wszystkie gary - świeca ale wymienili na miejscu w sobote mają tam garaż odrazu jak pojechałem przegląd w polsce okazało się że był to zakup na hurra bo ostro walona w przód nawet nie wymienili amora a był wylany i skrzywiony ( auto jechało prosto i hamowało też prosto ) cena przystępna ale zrobiłem nią 10k km i nic poza dolewkami oleju potem sprzedałem za 750 e
byłem wczoraj ogladać kilka innych aut w tym A-klasa ładny niebiski kolor 1.6 motorek tylko 160 kkm nalatane klima nic tylko brać po oględzinach było widać ze coś robione z prawej strony z przodu elementy nośne proste albo przykryte plastikiem ( czyli chyba nie ruszane ) ale w środku brakowało na drzwiach plastików SRS na desce rozdzielczej też paliło się SRS ( poduchy) po zjechaniu z krawężnika na drogę wyrwało mi kierownice po rozpędzeniu auta do 40km/h jakoś długo hamowało po kilkukrotnym naciśnięciu na hamulec nadal syczał jakby pompował nogą aby zaparkować musiałem przeczyść tylną szybą po naciśnięciu spryskiwacza woda zaczęła lać się środka auta ( a przedni w ogule nie działał ale myślałem ze może brak płynu wcześniej ) XD ale miałem ubaw
siedziałem tam w różnych autach wierz mi różnica między stanem realnym a tym co pokazują fotografie w necie "delikatnie" odbiegają od siebie.....
jeśli szukasz tam auta to zostaw portfel w domu bo się wycwanili- wcześniej jak chciałem się przejechać to gość siadał z boku i jechałem normalnie na drogi teraz tylko możesz jeździć po ich placu ( może jest możliwość wyjechania bo widziałem auta które opuszczały ten teren na zielonych tablicach ale musiałbyś się dowiedzieć ) po drugie widziałem kilka miesięcy temu tam niebieske e34 525tds w touringu za 1500 na koniec widziałem cenę 540e, niewiem jak wyglada stan samochodów w tym komisie na gijsendorf-cośtam-straat
suma sumarum dzięki ze czytałeś ale weź kilka osób i patrz w każde miejsce po 10 razy bo albo płacisz przy kupnie w komisie albo u mechanika nikt ci nie da auta za darmo

Wujek
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 7:38 pm   

Dzięki za opis ;) Ja chciałem tam kupić Chevroleta Silverado K1500 dość stary wielki, amerykański pickup. Bailyes była go zobaczyć czekam na jej referat :) )

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 11:19 am   

Panowie, a jest tutaj sens bawić się w sprzedaż autka na polskich blachach Holendrom? Pytam z ciekawości.

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 11:57 am   

Winter, musialo by byc bardzo ale to bardzo atrakcyjne cenowo zeby sie chcieli bawic a import .

Browar 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 03, 2013 11:01 pm   

Orientuje się ktoś z was jak to jest u nich z gwarancją ? Jakie "rzeczy" ta gwarancja obejmuje ?

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Pon Cze 03, 2013 11:26 pm   

Browar, zalezy na co bierzesz ta gwarancje . Za kazdy miesiac placisz od 50€
Jak biezesz np gwarancje na silnik to masz na silnik . Jak chcesz rozszezyc to musisz z nimi omawiac co i jak wtedy wszystko bedzie opisane na papierze
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Cze 03, 2013 11:27 pm, w całości zmieniany 1 raz  

cieszyniok 
Poczatkujacy
cieszyniok

Wysłany: Śro Paź 30, 2013 4:20 pm   

Witam.
Jestem tutaj nowy i uważam że sporo się mogłem już dowiedzieć a chciałbym jeszcze zasięgnąć języka na temat JetCars. Wybieram się tam pierwszy raz więc proszę o informację czy jest tam może ktoś mówiący w języku polskim lub rosyjskim. Z przeczytanych na forum informacji wynika że praktyka cofania licznika samochodu nie jest obca holendrom a wydawało mi się że tak nie jest. Czy to jest typowe zjawisko czy rzadki proceder? JetCars mają 2 adresy, czy jest tam jakiś podział samochodów np rocznikami czy modelami? Czy na obu adresach można załatwić wszystkie formalności na wywóz do Polski?
Proszę o jakieś wskazówki na powyższe pytania jeżeli ktoś może pomóc. :039:

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Paź 30, 2013 10:26 pm   

cieszyniok napisał/a:
czy jest tam może ktoś mówiący w języku polskim lub rosyjskim.
nie ma
cieszyniok napisał/a:
że praktyka cofania licznika samochodu nie jest obca holendrom a wydawało mi się że tak nie jest. Czy to jest typowe zjawisko czy rzadki proceder?
bardzo zadko teraz prawie kaze auto ma NAP .
cieszyniok napisał/a:
JetCars mają 2 adresy, czy jest tam jakiś podział samochodów np rocznikami czy modelami?
tak na Adresie glownym maja drozsze auta . od bodajze 6000 w zwyz
cieszyniok napisał/a:
Czy na obu adresach można załatwić wszystkie formalności na wywóz do Polski?
nie na zadnym tego nie zalatwisz , przynajmniej tak bylo jeszcze 2 tyg temu .
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Paź 30, 2013 10:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

cieszyniok 
Poczatkujacy
cieszyniok

Wysłany: Czw Paź 31, 2013 6:19 pm   

Bardzo dziękuję za informacje.
Zrozumiałem z wcześniejszych postów że można tam załatwić papiery wywozowe ale skoro Baileys piszesz że nie to rozumiem że chociaż pomagają i uda się je jakoś załatwić. :039:

kwietniu
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 08, 2013 6:05 pm   

cieszyniok załatwisz wszystko możesz prosto cisnąć do polski albo na wycieczkę na r'dam'u
dopóki mają internet i jest przed 18.00 i mogą sie połaczyć z rdw nie ma problemu z papierami wywozowymi... i dwa pamiętaj jesteś w nl tutaj zawsze się zbija z ceny

cieszyniok 
Poczatkujacy
cieszyniok

Wysłany: Nie Lis 10, 2013 10:32 pm   

Wielkie dzięki Kwietniu. Jak niedługo się wybiorę to napiszę co zobaczyłem. :038:

bojar 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 09, 2015 12:04 pm   

Mam pytanie dotyczące zakupu auta w jet cars. Jak u nich jest załatwieniem formalności? Podobno oni załatwiają wszystko na miejscu, ale jeśli kupiłbym tam auto w piątek po 18 czy w sobotę to jak wygląda sytuacja? Czy będę mógł tym autem wyjechać na ulicę, bo RDW pracuje krócej, a w soboty chyba wcale.

Odpowiedz do tematu