Pociągiem i autobusem po Holandii |
Autor |
Wiadomość |
andfed
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 5:40 pm Pociągiem i autobusem po Holandii
|
|
|
Witam, jutro będę miał przyjemność sprawdzić jak podróżuje się koleją i autobusem po Holandii. Pociągiem będę jechał z Eindhoven do Bredy a autobusem z Bredy do Fijnartu. Może ktoś wie jak to jest z biletami? Kupuje się wyłącznie w kasach na dworcu (jeśli chodzi o pociąg)? A jeśli jest możliwość zakupu biletu w pociągu to z dopłatą czy bez? I co z biletami na autobus? Będę podróżował z dzieckiem i wolałbym nie szukać kas. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 6:06 pm
|
|
|
Bilet na pociag mozna kupic w kasie jak i rowniez przez internet i automaty. Bilety autobusowe u kierowcy mozna kupic. |
|
|
|
|
highwash
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 6:29 pm
|
|
|
Pamiętaj tylko, że zarówno w automacie jak i w kasie nie zapłacisz kartami Visa i Mastercard (akceptują tylko maestro). Są automaty, w których możesz zapłacić monetami, a poza tym na dworcu jest kilka bankomatów (które już normalnie akceptują karty visa i mc). |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 6:40 pm
|
|
|
Jak chodzi o autobus, to kup dagkaart, kosztuje 5e, jest wazna caĹy dzien od 9 rano na terenie calej Noord Brabant. Wychodzi taniej, niz bilety jednorazowe. W autobusie musisz zaplacic gotowka. I pamietaj, ze do autobusu sie wchodzi przednimi drzwiami i kupuje/pokazuje bilet kierowcy. |
_________________ <cenzura> |
Ostatnio zmieniony przez bagniaczka Pon Lis 25, 2013 6:44 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
andfed
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 7:20 pm
|
|
|
dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi |
|
|
|
|
Macmat
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Gru 2013 Posty: 14 Skąd: Katowice/Aalsmeer
|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 2:51 pm
|
|
|
Podłączę się do tematu, bilet w autobusie wystarczy pokazać, czy trzeba go podać kierowcy. Czy mogę kupić bilet autobusowy na stacji kolejowej? |
_________________ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
nanetka85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2015 10:58 pm Gdzie kupić bilety na autobus/tramwaj w Rotterdamie?
|
|
|
Dawno nikt tu nie pisał, to może ja teraz się zapytam jeszcze raz - czy odkąd obowiązują OV-chipcarty jest możliwość zakupu biletu autobusowego/tramwajowego w jakiejś kasie/kiosku/sklepie?? Mieszkam w Rotterdamie... |
|
|
|
|
mała_mi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2015 1:07 pm
|
|
|
Witam. Przylatuje do Holandii na lotnisko Eindhoven i chcę się dostać z lotniska do Utrechtu, najtaniej i najszybciej. Może mi ktoś pomóc ?? I jeszcze interesuje mnie jakiś tani hotel lub hostel w Utrechcie. Bardzo proszę o porady i wskazówki. |
|
|
|
|
Matylda999
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 5:44 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Kwi 10, 2017 6:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|