NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Nie Sty 12, 2014 3:23 pm
Kontakt z urzedem antydyskryminacyjnym
Autor Wiadomość
vanrafell 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Gru 13, 2013 5:49 pm   

Pamiętajmy, że afroamerykanie po wiekach spędzonych na łańcuchach I w niewoli są delikatnie przewrażliwieni na swoim punkcie. Patrząc na to co chcieli zrobić ze Zwarte Pietem niedługo człowiek nie będzie mógł używać słów: bawełna, plantacja, łańcuch, czarny, smoła itd. itp. Faktem jest to że ci ludzie grubo przesadzają, nie wpuść pierwszego do autobusu: RASIZM, nie przepuść w kolejce: RASIZM, powiedz żeby się łaskawie przesunął: RASIZM.
I to samo będzie z pedałami, zoofilią a dalej nawet nie chcę myśleć. Ktoś tutaj grubo nadużywa poprawności politycznej.
Natomiast gdy afroamerykanin użyje słowa białas raczej nie robi to nikomu różnicy I nie czuje się urażony.
Jagoda97 napisała, że czuje się urażona używaniem słów *** itd itp. Hah, pocieszę Cię I powiem że o Tobie raczej lepiej się nie wyrażają. I tutaj niczego nie zrobisz, tak jak romowie mają kradzież we krwi, jak turcy czczenie Allaha, jak brytyjczycy picie herbaty, jak brazyliijczycy piłke nożną tak my też mamy charakterystyczne dla nas cechy o których inne narody będa mówić I się z nich wyśmiewać I czy tego chcesz czy nie to ustawa z Brukseli tutaj nic nie zmieni.

jolcia29 
Super gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 7:40 pm   

vanrafell napisał/a:
ustawa z Brukseli tutaj nic nie zmieni

ustawa nie ale my naszymi czynami, slowami (a czasami ich brakiem szczegolnie lacinskimi) mozemy to zmienic. Pamietajmy ze agresja rodzi agresje, i jak moze ktos kiedys potraktowal zle tego ktory teraz atakowal to za chwile wlasnie powstanie post na forum z kilkoma nie milymi slowami i zaczyna sie sianie nienawisci do innych narodowosci niz nasza. Prawda jest jednak zupelnie inna nie znam bardzie wrogo nastawionego narodu do wlasnych rodakow niz polacy, jak tutaj mieszkam tak nie widzialam awantury dwoch turczynek, marokanek czy innych kolorowych pod szkola dziecka, ale dwie polki wyzywajace sie tak.
Panicelinka napisał/a:
o dyskryminacji to juz niejednokrotnie pisano na tym forum i nic dobrego z tego nie wyniklo

nic nie wyniknie dobrego bo czasami wydaje mi sie ze my polacy nie jestesmy gotowi na wielonarodowosc w jakiej przyszlo nam zyc i mieszkac, nie raz slyszalam jak szlam ze swoja corka mulatka ze o patrzcie przywiozla sobie pamiatke z wakacji, a pierwsze dokuczanie na temat jej koloru skory, nazywanie jej brudasem spotkalo ja tutaj od polskich dzieci.

krysta55 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 9:14 pm   

Witam, dzialanie pod wplywem impulsu przyniesie ci wiecej szkody niz pozytku. Ja bym w poniedzialek zglosila zieka. Nikt by sie nawet nie zdziwil wlacznie z pracodawca. Rowniez udalabym sie na policje w celu zlozenia doniesienia.
Ostatnio zmieniony przez krysta55 Pią Gru 13, 2013 9:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 7:59 pm   

jolcia29 napisał/a:
vanrafell napisał/a:
ustawa z Brukseli tutaj nic nie zmieni

ustawa nie ale my naszymi czynami, slowami (a czasami ich brakiem szczegolnie lacinskimi) mozemy to zmienic. Pamietajmy ze agresja rodzi agresje, i jak moze ktos kiedys potraktowal zle tego ktory teraz atakowal to za chwile wlasnie powstanie post na forum z kilkoma nie milymi slowami i zaczyna sie sianie nienawisci do innych narodowosci niz nasza. Prawda jest jednak zupelnie inna nie znam bardzie wrogo nastawionego narodu do wlasnych rodakow niz polacy, jak tutaj mieszkam tak nie widzialam awantury dwoch turczynek, marokanek czy innych kolorowych pod szkola dziecka, ale dwie polki wyzywajace sie tak.
Panicelinka napisał/a:
o dyskryminacji to juz niejednokrotnie pisano na tym forum i nic dobrego z tego nie wyniklo

nic nie wyniknie dobrego bo czasami wydaje mi sie ze my polacy nie jestesmy gotowi na wielonarodowosc w jakiej przyszlo nam zyc i mieszkac, nie raz slyszalam jak szlam ze swoja corka mulatka ze o patrzcie przywiozla sobie pamiatke z wakacji, a pierwsze dokuczanie na temat jej koloru skory, nazywanie jej brudasem spotkalo ja tutaj od polskich dzieci.
Po akcjach z Simonem Mollem i lewych slubach z Nigeryjczykami jeszcze sie dziwisz?

Temat jest na powaznie. Jestem juz tu kilka lat i wiekszych problemow nie bylo.

Gochna moze go zamknac. Pytalem o namiary, a nie porady co zrobic...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi