NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nr karty płatniczej ABN amro
Autor Wiadomość
gamer 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 13, 2013 9:47 pm   nr karty płatniczej ABN amro

Mam kartę amro banku widzę na niej nr. konta IBAN i CVV ale czy sam nr. karty to istnieje coś takiego czy nie bardzo ? Jak inaczej mam ją zarejestrować na paypal :/ ?
Ostatnio zmieniony przez gamer Pią Gru 13, 2013 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Gru 13, 2013 11:45 pm   

wyglada na to, ze masz skonfigurowanego paypala na holandie, a to znaczy, ze mozesz dodac tylko karte kredytowa.
z tego co mi sie kojarzy to mozesz dodac swoje konto abn i paypal bedzie obciazal bezposrednio rachunek (czyli to samo co obciazanie karty debetowej).
co do numeru na karcie (nr konta) i nr iban - tu mozesz sobie sprawdzic: https://www.iban-converteren.nl/Converter.aspx

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Gru 13, 2013 11:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gamer 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 12:17 am   

konto paypal mam na PL akurat :/

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 12:52 pm   

nr karty jest zaraz za nr konta jest to nr trzy cyfrowy

gamer 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 4:48 pm   

a to nie jest CVV ?

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 7:34 pm   

nie to jest co innego

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 7:53 pm   

Gamer jeśli masz normalną kartę płatniczą ABN Amro (maestro) to z prawej dolnej strony masz Pasnumer (pasnr) to jest numer karty, najczęściej 3-cyfrowy, pomiędzy nr konta a datą ważności. Jeśli jest to karta kredytowa to nr karty jest to cały nr podany na karcie.

gamer 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 8:47 pm   

mam debetową

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 9:14 pm   

Mastercard? Ja mam 16 cyfrowy numer XXXX XXXX XXXX XXXX i taki wpisuję.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:10 pm   

jedrzej2225, mastercard ma zawsze taki numer:) w watku chodzi o maestro
gamer, zle wczoraj napisalem. chodzilo mi o to, ze paypal w zaleznosci od kraju podaje rozne opcje przy dodawaniu platnosci. karty kredytowe dzialaja zawsze i wszedzie. pozostale to juz roznie. przy konfiguracji PL masz mozliwosc dodania karty platniczej. polskie karty debetowe (maestro, visa electron) maja taki sam numer jak ich wypukle odpowiedniki (4 x 4 cyfry + cvv). w nl numer karty to numer rachunku (od niedawna iban), a "pas nummer" to nie jest cvv (np. numery kart w rabo maja 4 cyfry).
jezeli paypal bedzie ustawiony na holandie to nie bedzie mozliwosci dodania karty platniczej, ale pojawi sie mozliwosc bezposredniego obciazania konta.
jezeli masz paypal PL, a konto NL to pozostaje ci tylko dodanie karty kredytowej, albo "paypal prepaid" (czy jak to sie tam nazywa).

olek1063 
Gaduła

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:29 pm   

Jest to niestety minus holenderskich kart, że nie zapłacisz nią w internecie.
Jest to do zastosowania bankomat / terminal płatniczy w sklepie nic więcej.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:32 pm   

olek1063, ale dzieki temu sa w stanie uniknac oplat dla visa/mastercard i taka karta mozesz zaplacic nawet na targu za 1 winogrono warte 1ct:)
w internecie kupuje duzo i paypal/karta kredytowa calkiem mi wystarczy. idealem place tylko w miejscach w 100% zaufanych.

Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Gru 14, 2013 10:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Gru 18, 2013 6:18 pm   

Myśle że karta ma zaszyty wewnątrz "normalny" numer 16-cyfrowy, tylko nie jest on jawny. Płacąc za zakupy chyba w USA, gdzie na paragonie drukują numer karty - pojawił się (oczywiście nie cały, powiedzmy połowa cyfr jako XXXX) i był to inny numer niż numer konta. Jak wydobyć cały to nie wiem, ale na 99% jest zapisany na pasku magnetycznym i w chipie. Inaczej nie dałoby się kartą płacić nigdzie zagranicą.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Gru 19, 2013 8:07 am   

mbn, jest taka szansa. poza nl te karty zachowuja sie jak maestro, wiec gdzies ten standardowy numer musi byc zaszyty:)

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Wto Sty 28, 2014 10:19 pm   problem.z logowaniem abn amro

A ja mam.pytanie z innej beczki.dostalam nowa karte do bankomatu z abn amro poniewaz stara mi sie polalamala i teraz mam problem zeby zalogowac sie przez inernet. Oprocz numeru kary nic sir nie zmirnilo. Numer konta i pin jest ten sam i kiedy wpisuje ten kod z tego zielonego kodera do kompa wyswietla mi sir komunikat ze numer konta albo numer karty jest nieprawidlowy ale wszystko 10 razy sprawdzalam i bylo ok. Moze mial ktos podobna sytacje

Odpowiedz do tematu