Świąteczne życzenia od roznoszących gazety, itp. |
Autor |
Wiadomość |
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Gru 24, 2013 8:57 pm Świąteczne życzenia od roznoszących gazety, itp.
|
|
|
Mam pytanie, dzisiaj kilka razy otwierałam drzwi dzieciom któe roznoszą gazety, ulotki reklamowe, itp. i dzisiaj wręczały w imieniu firm dla których pracują życzenia, no i same składały. Dziękowałam i drzwi zamykałam, tyle że odniosłam wrażenie że one czegoś oczekują w zamian, nie znam tutejszych zwyczajów wiec nie wiem czy to tylko moje wrażenie czy faktycznie daje się tym dzieciom coś, a jeśli tak to co? Euro czy jakieś słodycze? I czy tylko dzieciom czy roznoszącym inne życzenia świąteczne też (np. kominiarzowi który przy okazji rznosi swoje reklamy ale dzwoni do drzwi i składa życzenia)? |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Wto Gru 24, 2013 9:59 pm
|
|
|
Daje sie 1 lub 2€ ,powinno wystarczyc.tylko raz w roku tak jest,przed swietami.tak dzieci zarabiaja na rower wiekszy. |
|
|
|
|
mamqa
|
Wysłany: Śro Gru 25, 2013 2:39 pm
|
|
|
Dziękuję za odpowiedz, wyszłam w tym momencie na sknerę, ech... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 1:25 am
|
|
|
marta75 napisał/a: | tylko raz w roku tak jest,przed swietami. |
W moim regionie bedzie jeszcze powtorka .. przed Nowym Rokiem
pozdrawiam. |
|
|
|
|
mamqa
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 4:20 pm
|
|
|
Gochna H, czyli dwa razy chodzą? I dwa razy dajesz? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 6:34 pm
|
|
|
mamqa,
To nie jest tak, ze przychodza tylko dwa razy , w tygodniu tuz przed swietami zdarza sie to czesciej
bywa ze 2 lub 3x w tygodniu dlatego, ze jedni roznosza reklamy ..inni gazety i jednym i drugim wypada dac pieniazek ....
jak napisalam wyzej , zaraz po swietach jest ''druga tura '' dlugo tu mieszkam , zdazylam sie juz do tego przyzwyczaic |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 8:40 pm
|
|
|
moze to naciagacze?
u mnie przychodzi tyle osob ile dostaje gazet i paczek z ulotkami (czesto to dzieci sasiadow, ktore kojarze). w tym roku przychodzili tylko w weekend przed swietami i nie spodziewam sie juz nikogo do przyszlego roku. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|