NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Sty 17, 2014 12:16 am
bungalow/vacantiepark nie dla polaków
Autor Wiadomość
rauli38 
Poczatkujacy
rauli38

Wysłany: Czw Sty 16, 2014 11:04 pm   bungalow/vacantiepark nie dla polaków

Witam, czy ktoś już się spotkał z odmową wynajmu domku kempingowego w związku z narodowością wschodnioeuropejską? Syn mówi doskonale w jezyku holenderskim więc z umówieniem się na spotkanie nie było problemu . Natomiast po usłyszeniu z jakiego kraju pochodzimy usłyszeliśmy że nie ma takiej opcji wynajęcia. Nadmieniem że mieszkamy w Hol juz 8 lat, pracujemy a syn uczęszcza do szkoły. Czy właściciel parku , bo jest właścicielem ma takie prawo? czy jednym słowem to jawna dyskryminacja ?
pzdr

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Pią Sty 17, 2014 4:59 am   

Jasne że ma prawo, bo jest właścicielem... Rozmawiam z holendrami i sami muwią ze są grypy firm , gdzie Polakom muwią Stop. i niech nikt sie nie wymadrza, bo holandia tez nie jest mała i jest wiele firm.NP. kamping w miejscowości Gramsbergen, ... Idź i niech polak wymajmnie sobie tam bungalo.... taka jest rzeczywistość, wiekszość polaków nie szanuje i twierdzi że jemu wszystko mozna. ... ale zapewne znajdzie sie wiele ludzi co bedzie głupio komentowac, ..

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Sty 17, 2014 2:07 pm   

rauli38 napisał/a:
Czy właściciel parku , bo jest właścicielem ma takie prawo? czy jednym słowem to jawna dyskryminacja ?
pzdr

Oczywiscie ze wlasciciel moze sobie wybierac kogo chce na swoim terenie ...i to nie podlega dyskusji ,to nie jet dyskryminacja

doktorlecker napisał/a:
taka jest rzeczywistość, wiekszość polaków nie szanuje....

I chyba cos w tym jest w moim regionie jest juz niewiele miejsc campingowych ktore
udziela gosciny naszym rodakom

rauli38 
Poczatkujacy
rauli38

Wysłany: Pią Sty 17, 2014 10:25 pm   ??????????????

Witaj Gochna dawno tu mnie nie było,
Tak jak napisałaś i inny przedmówca to jest ich park i mogą ustalać swoje zasady. ale... Spotkałem się z właścicielem pokazywał nam domek który będzie do wynajęcia, umówiliśmy się na konkretny termin że się wprowadzamy, umówiliśmy się na spotkanie kiedy wpłacimy kaskę i damy dowody tożsamości, żeby nas sprawdzić na policji. Do tego nie doszło , bo przed spotkaniem rano, a byliśmy umówieni na 15 zadzwonił że poprzedni najemcy się jednak nie wyprowadzają i nie może nam wynająć. Sprawdziłem i się wyprowadzili i domek jest pusty.Poza tym już w rozmowie na początku powiedzieliśmy z jakiego kraju pochodzimy i nie odmówił tylko się umówił na spotkanie tak jak pisałem wcześniej , na wpłacenie pieniędzy i podpisanie wstępnej umowy.
Więcej, dzwoniłem do juridisch loket i uwaga !!! Gość powiedział że umowa słowna jest wiążąca, a jeśli wspomniałby że nie wynajmuje obcokrajowcom zza wschodniej granicy to jest dyskryminacja. Ale oczywiście o co tu walczyć, jego park , jego zasady.Umowa słowna ,umową, i wiem że nic z tym nie zrobię.
Rozpisałem się, ale tylko i wyłącznie żeby udowodnić , na tym prostym przykładzie ,
że mimo że tu mieszkamy, podobno w unii europejskiej,płacimy podatki, zasilamy budżet, to nie możemy z racji naszej narodowości wynająć domku kempingowego na jeden miesiąc bo jesteśmy nie mile widziani.A raczej dyskryminowani.
Oczywiście znalazłem inny kamping droższy ,dużo droższy,który przyjął nas bez żadnego problemu.To taka informacja dla naszych rodaków, żeby nie byli zdziwieni jak będą chcieli przez miesiąc mile spędzić czas na kempingu , dać im zarobić, a właściciele powiedzą ,nie,nie to nie możliwe, bo jesteście z Polski. Aż scyzoryk otwiera się w kieszeni.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Sty 18, 2014 12:06 pm   

Zeby nie było tak, że pomieszkasz trochę i "wynocha" bo teraz jest akcja kontrolna tych "parków", kampingów. Mieszkanie tam jest w dłuzszym okresie nielegalne. Dlatego niektóre kampingi chcąc uniknąc problemów pozbywają sie obcych.

Macmat 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 19, 2014 8:24 pm   

Wynajmowałem domek kempingowy niedaleko morza w Holandii i nie było żadnych problemów.

Odpowiedz do tematu