NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Lis 29, 2013 4:56 pm
Jak walczyc o odszkodowanie zdrowotne?
Autor Wiadomość
Agnieszka191 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 29, 2013 4:21 pm   Jak walczyc o odszkodowanie zdrowotne?

Witam.Może ktoś był w podobnej sytuacji i będzie wiedział co z tym zrobic. A mianowicie. Mój mąż zachorował. Spuchła mu strasznie noga.Chodził przez miesiąc do lekarki i ona nie postawiła żadnej diagnozy. Ja sama w internecie przeczytałam,że może to byc zakrzepica. Lekarka nie podjęła żadnego leczenia. Z braku leczenia doszło do sepsy. Męża cudem uratowali lekarze w Polsce,bo tam prędko sie udalismy.3 dni po wizycie u tamtej holenderskiej lekarki, mąż znalazł się juz w szpitalu w Polsce,gdzie lekarz na SAM WIDOK nogi,dał mu zastrzyk przeciwzakrzepowy. Wystosowaliśmy pismo do holenderskiej lekarki i holenderskiego szpitala,który też nie wykrył zakrzepicy o odszkodowanie. Oni zgłosili to do swoich ubezpieczalni. I ubezpieczalnie to analizuja. ALe trwa to juz pół roku. Może ktos wie,czy powinnismy lepiej zgłosic się do jakiegos adwokata,czy czekac na odpowiedz z ubezpieczalni. Lekarka nie postawiła diagnozy, nie podjęła leczenia i naraziła go prawie na śmierc,więc będziemy walczyc o odszkodowanie.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 4:49 pm   

Odszkodowanie bedzie bardzo trudno dostac , jesli juz to pare groszy
poszukaj w internecie SAP advocaten z Amersfoort tam jest tez informacja po polsku .
Sama korzystalam z ich uslug i wiem ze sa dobrzy i zajmuja sie tylko wlasnie takimi sprawami

powodzenia
Monika

deli
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 21, 2014 11:51 am   

to jest typowy przyklad bledu medycznego i taka sprawa moze trwac bardzo dlugo... miesiace, nawet kilka lat... tez polecalabym skorzystanie z uslug jakiejs firmy prawniczej, czy odszkodowawczej... ubezpieczalnie wtedy troche szybciej analizuja takie sprawy, gdy maja do czynienia z takim posrednikiem a nie tylko z jednostka... na internecie oglasza sie teraz sporo takich form odszkodowawczych z polska obsluga...osobiscie polecalabym jedna, ktora miesci sie w osdorpie w amsterdamie bo moja kuzynka korzystala z ich uslug... nie pamietam dokladnie nazwy ale cos z randstad w nazwie i oczywisciwe letselschade (szkoda osobowa po holendersku)...sa nad sklepem dirk van de broek... w kazdym razie, moim zdaniem, za taki blad, ktory moglby nawet doprowadzic do smierci, mozecie panstwo uzyskac calkiem spore odszkodowaniem, wiec nie odpuszczalabym! nawet jesli ma trwac bardzo dlugo... powodzenia!

Odpowiedz do tematu