Kradzież polskich tablic rejestracyjnych |
Autor |
Wiadomość |
bozena785
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 4:18 pm kradzież tablic w nl
|
|
|
Jestem świezo po takim incydencie. Podstawa,to zgłoszenie faktu na policji i protokół który dostaniecie. Niestety,nie mozecie jechac tym autem do polski. Jazda bez PRAWDZIWYCH tablic,to spore mandaty (w polsce do 500 złoty). Nie zapomnijcie przed wizytą w wydziale komunikacji przetłumaczyć protokół (przez tłumacza przysięgłego) z NL policji. Bez tłumaczenia nic nie załatwicie (ja nie załatwiłam). A później to tylko opłata za nowe tablice,wniosek o wydanie tych tablic i dowodu rejestracyjnego i po wszystkim.
www.goma-tłumaczenia.pl - tam mi pomogli z tłumaczeniem,szybko,sprawnie |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 7:12 pm
|
|
|
Taka procedura czyli tłumaczenie dokumentow z Holandii jest przydatna gdy chcemy zrobic te same blachy, ktore nam skradziono. Jak zgubiłem tablce w Polsce to poprostu poszedłem wykupic całkiem nową rejesracje. Pani w okienku napisała ze powodem jest sgubiona tablica i odbyło sie bez problemów. moze w kazdym wydziale komunikacji jest inaczej albo zalezy na kogo sie trafi. |
|
|
|
|
bozena785
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 9:36 pm kradzież tablic w nl
|
|
|
Czy dostała bym te same,czy nowe,raport wymagali. Widocznie co miasto,to inne przepisy. |
|
|
|
|
robbsi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 09, 2014 5:29 am
|
|
|
Stan na styczeń 2014 roku.Skradziono mi 1-dną tablicę rejestracyjną.W sklepie motoryzacyjnym w Holandii dorobiłem brakującą tablicę,bialą,nie oryginalną.Fakt o kradzieży został zgłoszony holenderskiej Policji.Pojechałem do Polski autem z ową tablicą zamontowaną na aucie (na przodzie),miałem szczęście,bo nie było żadnych kontroli po drodze.W Wydziale
komunikacji we Wlocławku (tam jest auto zarejestrowane i tylko tam można złożyć wniosek o wydanie wtórnika tablicy rejestracyjnej) zażądano ode mnie następujących dokumentów:
-dowód rejestracyjny
-karta pojazdu
-dowód opłaty za wydanie wtórnika tablic
-chyba też dowód tożsamości
Jako powód uzyskania wtórnej tablicy (przeczuwałem problem z tłumaczeniem dokumentów i niepotrzebnymi kosztami) podałem,że tablicę zgubiłem za granicą i że o tym fakcie została poinformowana holenderska Policja.
Pozdrawiam. |
_________________ Vanitas Vanitatum Et Omnia Vanitas |
|
|
|
|
karolkowalski0
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 09, 2014 9:58 pm
|
|
|
z tego co wiem ale nie do konca jestem pewien to przewozic tablic rej bez samochodu tez nie mozna . Cos było ze Polacy tak robili jak sprowadzali autka na handel z niemiec |
|
|
|
|
|