Uwaga na oszusta który"skupuje"używane auta |
Autor |
Wiadomość |
katrijjn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 3:25 pm Uwaga na oszusta który"skupuje"używane auta
|
|
|
Uwaga na oszusta który skupuje używane auta!
Sprzedałam "Panu"(jeśli można go tak nazwać) auto 28.01.2014r.Do dziś nie otrzymałam żadnego dokumentu od niego potwierdzającego sprzedaż auta.Mało tego te auto jest nadal nie przerejestrowane.(Podatek drogowy i ubezpieczenie jest dalej mi za nie odciągane bo figuruje wciąż na mnie i nie mogę zamknąć ubezpieczenia.)
Za każdym razem gdy do niego dzwonię upominając się o ten dokument rozłancza się lub tylko odp że został już wysłany listem(dobrze wiemy że listy po nl idą max 2 dni a ja go przez prawie miesiąc nie dostałam).Jednym słowem dobry bajkopisarz. Ostatnio mając już go dość zadzwoniłam do RDW gdzie się dowiedziałam że te auto wogóle nie było jeszcze zgłaszane do przerejestrowania.Dzwoniąc spowrotem do tego Daniela dowiedziałam się że skoro tak to mam mu odwieźdć pieniądze i przyjechać zabrać auto bo miało wadę ukrytą ( ROZWALONY SILNIK) hehe... dobre sobie bo ja przecież osobiście do niego tym autem ZAJECHAŁAM.A mało tego jeszcze w styczniu byłam nim w pl(1500km)będąc w 8 mies ciąży chyba bym się nie wybierała w taką trasę rozwalonym samochodem...??
Tu podaję linki do ogłoszenia tego"Pana"abyście wiedzieli na kogo macie uważać:
http://ogloszenia.niedzie.../advert/2708830
http://www.djpautos.nl/ |
Ostatnio zmieniony przez katrijjn Sob Lut 22, 2014 3:31 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 6:01 pm
|
|
|
A od kiedy się sprzedaje samochód bez przerejestrowania. Trzeba było przed przekazaniem auta przerejestrowac. Teraz można na policję lub skarbówka. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 6:49 pm
|
|
|
katrijjn napisał/a: | Sprzedałam "Panu"(jeśli można go tak nazwać) auto 28.01.2014r.Do dziś nie otrzymałam żadnego dokumentu od niego potwierdzającego sprzedaż auta.Mało tego te auto jest nadal nie przerejestrowane. |
Popelnilas blad .W twoim interesie bylo zalatwic przerejestrowanie auta na kupujacego
a dopiero potem przekazac - vrijwaringsbewijs
jak sie nie umie takich rzeczy zalatwic, to lepiej sie za to nie brac albo wczesniej kogos zapytac inaczej mozna sie niezle wkopac.
Ps
Uwaga na oszusta ??
oskarzyc kogos na forum o oszustwo jest latwo potem trudniej to wyprostowac
a co jesli okaze sie ze nieslusznie kogos o to posadzilas jak to wyprostujesz ? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 22, 2014 6:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
katrijjn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 7:02 pm
|
|
|
W ten sposób w jaki ten "pan" postępuje nie mam zamiaru wcale tego cofać bo jest to perfidny kłamca i oszust który mówi jedno a czyni drugie.
Tym bardziej jeśli mówi że jako firma załatwia wszystkie dokumenty w przeciągu 24h a jak się okazuje w przeciągu miesiąca nic nie jest zrobione tylko za każdym razem powtarza że wszystko jest załatwione a wychodzi coś innego.Bajki pisze i zwodzi jak z nut. Jednak skontaktowałam się już z odpowiednim urzędem i są bardzo duże szanse że ta sprawa zostanie załatwiona jeszcze w tym tygodniu. |
Ostatnio zmieniony przez katrijjn Sob Lut 22, 2014 7:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 7:22 pm
|
|
|
katrijjn napisał/a: | Jednak skontaktowałam się już z odpowiednim urzędem i są bardzo duże szanse że ta sprawa zostanie załatwiona jeszcze w tym tygodniu. |
no i Amen
To jeszcze dopowiem ze za tego typu pomowienia o ile okaza sie nieprawdziwe , mozesz byc pociagnieta do odpowiedzialnosci , bo oskarzana przez ciebie osoba moze wystapic do Administracji tegoz forum o udostepnienie danych
Cytat: | Przy publikacji zamieszczonego przez użytkownika wpisu Birlet Services VOF może publikować część adresu IP, z którego nastąpiło połączenie z serwerem portalu Niedziela.nl przy zamieszczaniu wpisu. Birlet Services VOF nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych użytkowników Forum Niedziela.nl innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, którego dane dotyczą lub też na żądanie uprawnionych organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. | http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=41787 |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Sob Lut 22, 2014 7:35 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
katrijjn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 7:52 pm
|
|
|
Gdyby był uczciwy to by nie kręcił i wywiązywałby się z umowy.
Czyli sprawa by była załatwiona od razu a nie ciągle tylko wymyśla nowe kłamstwa.Tym bardziej że mówiłam mu że jeśli nie wywiąże się z umowy to ta sprawa nie zostanie bez odzewu. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lut 22, 2014 9:25 pm
|
|
|
katrijjn,
Teoretycznie to nie sprzedalas samochodu, tylko oddalas, bo inaczej tego nie mozna nazwac jak sie nie przerejestruje dokumentow
Podpisalas jakas umowe z tym Panem o sprzedaz?
Mam nadzieje ze jakos to sie wyjasni, w kazdym razie masz niestety nauczke na nastepny raz. |
|
|
|
|
katrijjn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 23, 2014 11:04 am
|
|
|
GeraltRivia Dosłownie tak to wygląda.
Jednak ja go ostrzegałam że jeśli nie wywiąże się z umowy to ja se drogę znajdę. I tak też się stało.W moim przypadku wszystko zmierza w dobrym kierunku.
I dla tego też chcę ostrzec tylko innych że jeśli chcą robić interesy z tym "panem" to niech go nie słuchają tylko od razu niech go "biorą za wsiarz" i dopilnują wszystkich formalności. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lut 23, 2014 11:23 am
|
|
|
GeraltRivia napisał/a: | Teoretycznie to nie sprzedalas samochodu, tylko oddalas, bo inaczej tego nie mozna nazwac jak sie nie przerejestruje dokumentow |
katrijjn napisał/a: | Jednak ja go ostrzegałam że jeśli nie wywiąże się z umowy to ja se drogę znajdę. I tak też się stało.W moim przypadku wszystko zmierza w dobrym kierunku. |
Dobrze , powyzsze napisalas juz kilkakrotnie i zdaje sie nadal nie rozumiesz tego co inni probuja ci naswietlic ,
wiec mam propozycje jak zakonczy sie sprawa pomyslnie, to nam ja tu opisz , bo obecnie to robisz tu maslo maslane .... Powodzenia |
|
|
|
|
katrijjn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 7:24 am
|
|
|
A więc tak jak już pisałam moja sprawa została zakończona pomyślnie.
W ostateczności otrzymałam dokument od tego mężczyzny.
Jednak na przyszłość dla wszystkich tych którzy znajdą się w podobnej sytuacji (a czego nie życzę nikomu) to jeśli chodzi o policję to policja może udać się jedynie do niego na warsztat i zwrócić się o wywiązanie z umowy.Chcąc wskurać coś więcej są 2 wyjścia. Jedne to telefon do RDW.Tam pani podaje wszystkie namiary na oddział do którego należy wysłać pismo z prośbą o "zdjęcie mojej odpowiedzialności"za auto od dnia sprzedaży.Wówczas oni w odpowiedzi jeśli sprawa zostanie rozpoznana pomyślnie odsyłają dokument dzięki któremu można bez przeszkód zamknąć ubezpieczenie i który ma zaświadczyć w razie np. nie oczekiwanego mandatu lub czegoś że te auto do mnie już nie należy.Bądź też krok 2 to wysłanie pisma do nabywcy auta(listem poleconym) o wystawienie dokumentu w przeciągu 5 dni roboczych.I jeśli nie wywiąże się z umowy oddanie sprawy do sądu.
Gochna H, mam nadzieję że zrozumiałaś te moje masło maślane, i liczę że w przyszłości w razie potrzeby ten post komuś może pomóc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|