Prawo jazdy kat. A w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
beq1993
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 6:08 pm Prawo jazdy kat. A w Holandii
|
|
|
Witam,
Mam takie pytanie. Mam w polsce zdane prawojazdy kategorii A i szłyszałem że w Holandii kat. A można mieć od 24 lat. I mam takie pytanie czy jeśli kupię w Holandii motor 1100cc czy mogę na nim jeździć? Motor będzie na Holenderskich tablicach, a ja w tym roku kończe 21 lat. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 6:05 pm
|
|
|
maria30 napisał/a: |
Re: Nauka jazdy- kategoria A. Gdzie? I jak...?
Witam,
może ktoś się orientuje czy gdzieś można podszkolić się w jeździe na motocyklu? I to najlepiej u jakiegoś polskiego instruktora?
Preferuję Amsterdam, Haarlem i okolice.
Kurs już jakiś czas temu skończyłam w Polsce, testy pisemne zdałam na starych zasadach. Przydałoby mi się tu kilka lekcji co by wrócić na dwa dni do Polski i zdać tam prawko, chyba, że w Holandii jest to łatwe dla cudzoziemca?
Ktoś coś wie w tym temacie, jeśli tak będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2014 7:52 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | beq1993,
Cytat: | szłyszałem że w Holandii kat. A można mieć od 24 lat |
tak to prawda
Powinienes wiedziec ze od zeszlego roku zmienily sie tu kategorie, a co z tym zwiazane sa trzy rozne
A1/A2/A
reszta tu
http://www.rijksoverheid....jbewijs-a1-a2-a |
No ale jezeli juz posiada prawo jazdy kat A, to nic nie powinno stac na przeszkodzie aby jezdzil czym chce. Inaczej by bylo gdyby dopiero skonczyl 21 lat i chcial robic prawko A. No i przemilcze fakt kupowania litra na poczatek...
Lewa w gore
Reed |
|
|
|
|
krzysztofa
Poczatkujacy Krzysztofa!

|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2014 6:24 pm
|
|
|
Zrobiłeś prawko jeszcze jak były zasady takie, że A można od 18 robić chyba czy jakoś tak i normalnie masz uprawnienia więc będziesz mógł jeździć czym będziesz chciał, pozdrawiam |
_________________ By żyło się lepiej! |
|
|
|
|
|