meldunek a wynajecie pokoju |
Autor |
Wiadomość |
webogladacz
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 6:37 pm meldunek a wynajecie pokoju
|
|
|
Jestem zameldowany w Holandii prawie 2 lata. wynajmowałem mieszkanie i na nim się zameldowałem. Teraz muszę opuścić te mieszkanie i przeprowadzić się do kogoś na pokój. niestety nie znalazłem takiego ogłoszenia, które pozwalałoby zameldować się w nowym miejscu. Nie wiem jak długo będę wynajmować ten pokój.... Co w takiej sytuacji muszę zrobić z meldunkiem? Dalej będę pracować w Holandii |
|
|
|
|
Ilwa
Poczatkujacy suikerpootje
|
Wysłany: Śro Sty 08, 2014 6:23 pm
|
|
|
Miałam tak kiedyś. Nie wymeldowywałam się z adresu, pod którym byłam zameldowana, a wynajmowałam mieszkanie gdzie indziej. Adres zameldowania to coś innego niż adres zamieszkania. jeśli nikt cię nie goni, byś się wymeldował - nie trzeba. Przynajmniej ja tak sądzę, choć mogę się mylić (byłam zameldowana u przyszłych teściów, więc nie było problemu z papierkiem ) |
_________________ Ilwa |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 08, 2014 6:42 pm
|
|
|
webogladacz napisał/a: | wynajmowałem mieszkanie i na nim się zameldowałem. |
Doradzam ostroznosc , a co z tym zwiazane wymeldowanie sie z dawnego adresu
oraz pozamykanie wszystkich spraw zwiazanych z czynszem, borgiem .. niedoplatami czy nadplatami etc...
no chyba ,ze masz pewnosc , iz nowi lokatorzy nie zrobia niczego, co mogloby byc nawet po czasie przypisane tobie. |
|
|
|
|
Emmely
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 08, 2014 9:32 pm Re: meldunek a wynajecie pokoju
|
|
|
webogladacz napisał/a: | Jestem zameldowany w Holandii prawie 2 lata. wynajmowałem mieszkanie i na nim się zameldowałem. Teraz muszę opuścić te mieszkanie i przeprowadzić się do kogoś na pokój. niestety nie znalazłem takiego ogłoszenia, które pozwalałoby zameldować się w nowym miejscu. Nie wiem jak długo będę wynajmować ten pokój.... Co w takiej sytuacji muszę zrobić z meldunkiem? Dalej będę pracować w Holandii |
W normalnym swiecie adres zameldowania porywa sie z adresem zamieszkania. Wszelka urzedowa poczta bedzie przychodzila na adres jaki jest w gminie. W banku mzesz zmienic udajac sie tam lub poprzez Internet, jesli masz elektroniczny dostep do konta. Oni nie maja beposredniego dostepu do danych z gminy.dokumenty z Belasting Dienst, SVB, ubezpieczalni beda przychodzic na adres pod jakim jestes oficjalne zameldowany. Jeli tam nikogo nie znasz i nie bedziesz mial mzliwosi otrzymywania ewentualnej poczty moga powstac problemy. Ja bym oobiscie nikomu nie wierzyla. |
|
|
|
|
PIETIA23
Poczatkujacy
Wiek: 34 Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 2 Skąd: swieokrzyskie
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 11:52 pm
|
|
|
edytowane
od tego masz serwis ogloszeniowy |
_________________ PIOTR JANUS |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 19, 2014 11:28 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|