Płatność Acceptgiro przez konto internetowe w banku NL |
Autor |
Wiadomość |
alain
Poczatkujacy alain
|
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 12:23 pm Płatność Acceptgiro przez konto internetowe w banku NL
|
|
|
Dzień dobry wszystkim forumowiczom
Ważna kwestia dla mnie, otóż w ostatnim roku korzystałem z dopłaty do mieszkania w Holandii, niemniej jednak ów kwota którą mnie przyznali, nie należała mi się w ogóle, dwa dni temu otrzymałem Acceptgiro od Belastingdienst, niestety muszę zwrócić 474 euro. Chciałbym to zapłacic przelewem internetowym(posiadam konto w Rabobank). I tu pytanie, w jaki sposób mam to zrobić? Rozumiem że na stronie banku muszę podać kod Betalingskenmerk acceptgiro
16 cyfr i dzięki temu mnie zidentyfikują??? Nie muszę podawać tytułu przelewu Omschrijving??
Dadam że mój adres domowy w banku Rabobank jest inny niż ten który zna Belastingdienst, ale ufam że to nie jest żaden problem bo Imię i Nazwisko się zzgadza, ponadto dodam numer
Betalingskenmerk acceptgiro. Proszę o pomoc |
_________________ alain |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 6:27 pm Re: Płatność Acceptgiro przez konto internetowe w banku NL
|
|
|
alain napisał/a: | Dzień dobry wszystkim forumowiczom
Ważna kwestia dla mnie, otóż w ostatnim roku korzystałem z dopłaty do mieszkania w Holandii, niemniej jednak ów kwota którą mnie przyznali, nie należała mi się w ogóle, dwa dni temu otrzymałem Acceptgiro od Belastingdienst, niestety muszę zwrócić 474 euro. Chciałbym to zapłacic przelewem internetowym(posiadam konto w Rabobank). I tu pytanie, w jaki sposób mam to zrobić? Rozumiem że na stronie banku muszę podać kod Betalingskenmerk acceptgiro
16 cyfr i dzięki temu mnie zidentyfikują??? Nie muszę podawać tytułu przelewu Omschrijving??
Dadam że mój adres domowy w banku Rabobank jest inny niż ten który zna Belastingdienst, ale ufam że to nie jest żaden problem bo Imię i Nazwisko się zzgadza, ponadto dodam numer
Betalingskenmerk acceptgiro. Proszę o pomoc |
Betalingskenmerk to nic innego jak 16-cyfrowy kod, do którego przypisana jest sprawa, czyli nie musisz nic dopisywać w Omschrijving" |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Powder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 12:17 pm
|
|
|
Witam, też mam problem z acctepgiro, jestem w Polsce i dostałem ten dokument i też chcę przelać te pieniądze przelewem internetowym przez bank holenderski ING, wiec wszystko co mam zrobic to wysłać pieniądze pod podany na acceptgiro rekeningnummer i wpisać Betalingskenmerk również tam podany? Jednak ten Betalingskenmerk ma 16 cyfr a miejsc na cyfry w tej rybryce jest znacznie więcej, wypisuje tylko te 16 pierwszych? I czy coś jeszcze trzeba dopisywać, jakies tytuł przelewu czy coś takiego? Szukałem trochę informacji na ten temat jednak nadal nie jestem pewien, więc wole zapytać Pozdrawiam. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 1:18 pm
|
|
|
Wystarczy, ze wpiszesz ten 16-cyfrowy nr w Betalingskenmerk, a reszte kratek zostawisz pustych. Tak bedzie dobrze. Ten 16-cyfrowy nr to nic innego, jak znak 'Twojej' sprawy, wiec nie musisz nic wpisywac w tytule przelewu.
|
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Powder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 1:33 pm
|
|