auto na tablicach zjazdowych bez ubezpieczenia ? |
Autor |
Wiadomość |
bartsosen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 9:00 pm auto na tablicach zjazdowych bez ubezpieczenia ?
|
|
|
witam wszystkich forumowiczów,
chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwośc ze auto ma tablice zjazdowe a nie ma ubezpieczenia ?
dzwoniłem dzisiaj do osoby która sprzedaje auto,auto jest na tablicach zjazdowych, i właściciel powiedział mi że muszę sobie do niego wykupić ubezpieczenie. czy to wogóle możliwe , sadziłem że tablice zjazdowe i ubezpieczenie to taki jakby komplet na 2 tygodnie ? a może auto zostało werejestrowane na export ponad 2 tygodnie temu i skończył się termin ważności , ale wtedy chyba nie ma możliwości poruszania sie nim ? jak to sprawdzić do kiedy były ważne zjazdówki ?
proszę o pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2014 8:28 pm
|
|
|
Procedura wygląda tak, że kupując samochód zabierasz holenderskie blachy, jedziesz gdzieś z nimi np do GWK tam Ci je zabierają i dostajesz uitvoering declaratie (tak jakoś). Wraz z dokumentami dostajesz ubezpieczenie na okres 14 dni od daty wydania czyli od daty kupna.
Podejrzewam, że jesteś gdzieś w stanie kupić ubezpiecznei na to auto. Tylko, że nie możesz się nim poruszać bo tablice zjazdowe i nazwijmy go roboczo dowód wywozu czyli tymczasowy dowód rejestracyjny jest nieważny. Jak przejedziesz to przejedziesz, uda się. Nie uda się, może ktoś przymknie oko, raczej zadzwonią po lawetę i będzie Cię to więcej niż laweta kosztowała... Uprzedze pytanie, zjazdówek drugi raz nie kupisz. |
|
|
|
|
LukaszJ89
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2014 5:36 pm
|
|
|
przeciez juz otrzymales odpowiedz w ilu watkach zadasz jeszcze to samo pytanie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Gru 12, 2014 8:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|