Przesunięty przez: Gochna H Śro Mar 06, 2013 6:40 pm |
Ku przestrodze tych co szukają polskiego mechanika |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 10:21 pm
|
|
|
baileys gwarancje moze i mozna dostac na wtryski po regeneracji ale jak cos bedzie nie tak z wyryskami to przy probie reklamacji bedzie odmowa poniewaz winny nie bedzie wtrysk a ropa i potem nalezy zalozyc sprawe dla stacji paliwowej bo to ona sprzedaje trefne paliwo a wtryski byly dobre i taka sprawa moze sie krecic latami a auto bedzie u mechanika ...
Prawda jest taka ze wiekszosc mechanikow wymienia czesci na SLEPO z nadzieja ze wlasnie ta czesc bedzie padnieta i nie ma znaczenia czy to Polak czy Holender ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 11:04 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | wda jest taka ze wiekszosc mechanikow wymienia czesci na SLEPO | i wlsnie dlatego chodze do renomowanych zrzeszonych w Bovag lub Focwa warztatow . Biore zawsze rachunki .
Co do opisanej sprawy nie uznania gwarancji to zapewne sa w warsztatach "z doskoku ". |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
dyzek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 6:13 am
|
|
|
Jezeli chodzi o wtrysk to niebyl regenerowany tylko kupilem go w polsce jako czesc z drugiej reki,niebyl on jednak powodem problemu,awarie powodowaly dwa z pozostalych trzech wtryskow ,ktore byly demontowane przez pracownikow pana Piotra.Z kluczykim jest troche gorsza sprawa poniewaz mieszkam 240km od warsztatu pana P.a w nim znalazlem sie tylko przez awarie w trasie.Jednak w kazdym cywilizowanym warsztacie powinni zwrucic pieniadze i przeprosic za sytlacje,ale jak widac poziom Pana Piotra PD niestey tak wysoko nie siega. |
Ostatnio zmieniony przez dyzek Pon Maj 20, 2013 6:15 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 2:52 pm
|
|
|
Niestety nadszedł ten dzień w którym muszę skarcić mojego stałego mechanika. Jeżdziłem do niego dwa razy wcześniej, głównie z zawieszeniem. W maju miałem stłuczkę i do wymiany był cały zderzak w moim Volvo S60.
Mechanik uwijał się z tym miesiąc, na domiar złego po pierwszym spotkaniu i tak nie mógł zamontować zderzaka, bo zapomniał części o których mu mówiłem. Następnie zamówił ślizg, nie taki jak trzeba, za który oczywiście zapłaciłem, a nie pasował do auta.
Po złożeniu zderzaka okazało się, że są DUŻE szczeliny po bokach auta, w dziurach na nity pozostawione puste miejsca. Gość nie odbiera telefonów, SMSów. Na domiar złego czekam od niego na zaślepki do tego zderzaka już 1,5 miesiąca - raz się tłumaczył urlopem, potem ślubem, potem czymś innym. Zapłacony towar, a nie otrzymany.
Za wymianę zderzaka zapłaciłem mu już z robocizną lekko ponad 800 €, a i tak jest nie zrobiony. Mechanik to Mirek z Moerkapelle. Jeśli czyta wątek to powinien następnym razem powiedzieć wprost, że zapomniał, a nie robić głupka z klienta, że jutro, czy tam pojutrze części będą. |
|
|
|
|
preex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 9:13 pm
|
|
|
rodacy omijajcie WOJCIECH SERWIS FULTONSTRAAT VLARDINGEN wedlug mnie sa to partacze i brudasy nie potrafia zrobic nic pozadnie czysto i na czas wrocilem wlasnie z polski i moj mechanik tam zlapal sie za glowe pozrywane gwinty,nie podokrecane sruby,auto niby przyszykowane na wyjazd wakacujny(odebrala zona)po 20km chek,brak zarowek ktorych wedlug nich nie bylo ,wymienione swiece tzn.dwie inne jedna orginalna,jedna dwu elektrodowa .Tez jestem mechanikiem a to ze oddaje auto komus na warsztat wynika tylko z braku warunkow do wlasnego grzebania,oni mysla ze kazdy jest ciemny i nie ma pojecia i do tego brud za karzdym razem wysmarowana kierownica,klamki i srodek auta,
auto jeszcze nigdy nie bylo zrobione na czas i mam tu na musli 3-4 dni opuznien a ostatnio stalo tam 2 tygodnie bo nie mieli czasu zalatwic czesci .Wedlug mnie nie wiem czy nadaja sie chociaz do wymiany oleju-BRUDASY I PARTACZE |
Ostatnio zmieniony przez preex Wto Sie 27, 2013 9:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dabljug
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 1:16 pm
|
|
|
edytowane
taki post umiesciles juz w innym temacie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 06, 2014 3:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 11:50 pm
|
|
|
A propos mojego wcześniejszego posta z 15 lipca 2013. Sprawa z Mirkiem została już dawno załatwiona, wszystko zostało skompletowane i zamontowane. Problemem nie były jego kwalifikacje, bo gość się ewidentnie zna, ale opóźnienia. Każdy jest człowiekiem i wystarczy się dogadać.
W każdym razie mogę go polecić z czystym sumieniem, choć ciężko się do niego dostać, co też świadczy, że musi się znać, skoro są klienci |
|
|
|
|
gall anonim
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
darocars
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 7:08 pm
|
|
|
Gall anonim - Widzę że konkurencja nie śpi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
gall anonim
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 4:53 pm
|
|
|
post edytowany w calosci
patrz nizej |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 19, 2014 9:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ekhm88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2014 7:47 pm
|
|
|
post edytowany w calosci |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 19, 2014 9:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gall anonim
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 18, 2014 10:40 pm
|
|
|
edytowane
do tego sluzy opcja priw |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 19, 2014 9:46 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 9:46 am
|
|
|
przeniescie sie z tym dogadywaniem na priw , to sa wasze brudy i pierzcie je miedzy soba a nie na ogole |
|
|
|
|
ekhm88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 10:25 am
|
|
|
post edytowany nie ma nic wspolnego z tym tematem |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 19, 2014 1:09 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
gall anonim
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 7:58 pm
|
|
|
przeniescie sie z tym dogadywaniem na priw , to sa wasze brudy i pierzcie je miedzy soba a nie na ogole
koleżanko Małgorzato. z twoją reakcją sie nie zgodze.... ludzie mają prawo wiedzieć jakim jest czlowiek ,ktoremu składają w rękach swój majątek,a niekiedy nawet z związanymi naprawami -swoje życie. pomyśl jaka była by twoja reakcja jakbyś widziała że w twoim aucie hamulce,opony itp. zmienia ci naćpany koleś????jak byś reagowała? |
Ostatnio zmieniony przez gall anonim Czw Cze 19, 2014 8:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|