NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsza podróż samolotem do Holandi.
Autor Wiadomość
Canseles
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 9:51 am   Pierwsza podróż samolotem do Holandi.

Witam

27 czerwca mam rozmowę kwalifikacyjną z holenderskim pracodawcą w Oudkarspel.

Czekam aż mi prześle zabukowany bilet ale obstawiam , że będę lądował albo w Rotterdamie lub Eindhoven(z racji , że np.Ryanair lub Wizzair ma tanie połączenie do Eindhoven).

Następnie napisał mi, że najlepiej aby wsiadł w pociąg do Heerhugowaard (via Slotendijk).

Cytat:
(...)The best is then that you take the train to Heerhugowaard (via Slotendijk) where we can collect you.(...)

Powrót podejrzewam po assesment day będę miał o 19:40 z Eindhoven(Wizzairem) do Katowic

I tak potrzebuje się dostać z lotniska w Rotterdamie/Eindhoven na dworzec kolejowy w Rotterdamie/Eindhoven.

Drogie są bilety z lotniska na dworzec kolejowy/do miasta w Holandi ?

Ktoś poda jakąś uniwersalną stronke do znalezienia bezpośredniego/pośredniego zaplanowania trasy oraz godzin wyjazdów/odjazdów.

Znalazłem
Kod:
http://www.thetrainline-europe.com
ale tam jest tylko dworzec EINDHOVEN(nie piszę adres dworca kolejowego - przeciez tam tez trzeba dojechac)

Ile wziąść sobie pieniędzy(EURO) ze sobą?

Z góry dziękuje za pomoc.Przepraszam za mały brak zorientowania w temacie ale to będzie mój pierwszy lot za granice,pierwszy raz lot samolotem i dopiero się wdrażam w to wszystko.

Mam nadzieję że się nie zgubie.

P.S.Nie wiem czy temat założyłem w odpowiednim temacie.
Ostatnio zmieniony przez Canseles Czw Cze 19, 2014 9:52 am, w całości zmieniany 1 raz  

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 10:03 am   

wejdz na www.9292.nl tam zaplanujesz podróż,podane są też ceny, jest wersja ang.

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Cze 23, 2014 10:50 am   

Z lotniska w Eindhoven co chwile odjezdzaja autobusy na stacje kolejowa, bilet kosztuje 3 e o ile dobrze pamietam. Na stronie, ktora ewcia podala faktycznie wszystko znajdziesz. Powodzenia :039:

Odpowiedz do tematu