Pierwsza podróż samolotem do Holandi. |
Autor |
Wiadomość |
Canseles
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 9:51 am Pierwsza podróż samolotem do Holandi.
|
|
|
Witam
27 czerwca mam rozmowę kwalifikacyjną z holenderskim pracodawcą w Oudkarspel.
Czekam aż mi prześle zabukowany bilet ale obstawiam , że będę lądował albo w Rotterdamie lub Eindhoven(z racji , że np.Ryanair lub Wizzair ma tanie połączenie do Eindhoven).
Następnie napisał mi, że najlepiej aby wsiadł w pociąg do Heerhugowaard (via Slotendijk).
Cytat: | (...)The best is then that you take the train to Heerhugowaard (via Slotendijk) where we can collect you.(...) |
Powrót podejrzewam po assesment day będę miał o 19:40 z Eindhoven(Wizzairem) do Katowic
I tak potrzebuje się dostać z lotniska w Rotterdamie/Eindhoven na dworzec kolejowy w Rotterdamie/Eindhoven.
Drogie są bilety z lotniska na dworzec kolejowy/do miasta w Holandi ?
Ktoś poda jakąś uniwersalną stronke do znalezienia bezpośredniego/pośredniego zaplanowania trasy oraz godzin wyjazdów/odjazdów.
Znalazłem Kod: | http://www.thetrainline-europe.com | ale tam jest tylko dworzec EINDHOVEN(nie piszę adres dworca kolejowego - przeciez tam tez trzeba dojechac)
Ile wziąść sobie pieniędzy(EURO) ze sobą?
Z góry dziękuje za pomoc.Przepraszam za mały brak zorientowania w temacie ale to będzie mój pierwszy lot za granice,pierwszy raz lot samolotem i dopiero się wdrażam w to wszystko.
Mam nadzieję że się nie zgubie.
P.S.Nie wiem czy temat założyłem w odpowiednim temacie. |
Ostatnio zmieniony przez Canseles Czw Cze 19, 2014 9:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2014 10:03 am
|
|
|
wejdz na www.9292.nl tam zaplanujesz podróż,podane są też ceny, jest wersja ang. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2014 10:50 am
|
|
|
Z lotniska w Eindhoven co chwile odjezdzaja autobusy na stacje kolejowa, bilet kosztuje 3 e o ile dobrze pamietam. Na stronie, ktora ewcia podala faktycznie wszystko znajdziesz. Powodzenia |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
|