Albert |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 6:07 pm
|
|
|
osobiscie chodze zawsze do alberta... ale raz sie wybralam do jumbo... i wcale nie bylo tam taniej niz w albercie... sa produkty tansze w jumbo ale i drozsze niz w albercie... |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 6:59 pm
|
|
|
Uwaga organizacyjna, ktos z przedmowcow napisal, ze AH i C1000 maja tego samego wlasciciela. C 1000 jest tanszy, i z zwiazku tym jesli w ofercie specjalniej w AH w jednym tygodniu jest piwo Grolsch to po ok. 2 tyg. bedzie ono w specjalnej ofercie C1000, odpowiednio tansze. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 2:21 pm
|
|
|
Czesto kupowalam w Albercie i kilka lat temu bylam zadowolna z jego uslug, ale w ostatnim roku czesto kupowalam produkt z ktorego nie bylam zadowolona, na przyklad wielki czrny wlos w mrozonej mieszance meksykanskiej czy rozmrozona pizza kiedy przywiezli mi z Alberta do domu. Przerzucilam sie bardziej na C1000, pewnie takie incydenty moga zdarzyc sie w kazdym sklepie, ale jakos stracilam zaufanie w Alberta.
Sprawdzajcie dokladnie wszystkie produkty jak mrozonki lub inne jezeli sie da, slyszlam od innych ze czasem mozna odkryc nie pozadane rzeczy w takich opakowaniach. |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 2:36 pm
|
|
|
Moj maz jest zwolennikiem AH, ja natomiast wole inne sklepy.
W AH jest znacznie drozej niz w innych sklepach.
Kiedys kupilam jakis produkt w AH i zaplacilam dosc duzo, ten sam produkt, to samo opakowania, ta sama waga, metka ... w innym sklepie cena o 1,50 euro taniej.
No coz, to ze AH czestuje kawa i herbata, ktos jednak musi zaplacic. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Dusia19
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:30 pm
|
|
|
Masz racje Nolciu,nic za darmo,za kazda promocje takze placimy tyko w innej postaci.Czy w Holandii tez trwaja teraz wyprzedaze odziezy,mam na mysli posezonwa obnizke nawet do 70%. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 10:24 pm
|
|
|
jep... z tego co wiem to obnizki zaczynaja sie po swietach... |
|
|
|
|
pasQdzia
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 10:33 am
|
|
|
obnizki wlasnie trwaja..hamser weken (AH) i inne:) |
|
|
|
|
Ewa
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 11:11 am Re: AH
|
|
|
Tak dopisujac jeszcze do AH to kupowalam piatego w piatek chleb, w koncu go nie kupilam, moj ulubiony eifel brood mial date koncowa pierwszego stycznia i mial juz zielonkawy nalot, na polce lezalo okolo 20 opakowan, od razu podeszlam do chlopaka ktory zajmuje sie chlebem i sie po prostu go zapytalam jaka jest dzisiejsza data, chlopak szeroko otworzyl oczy, buzia tez mu sie otworzyla, no i nie otrzymalam odpowiedzi, wiec zapyatalam jeszcze raz, on ciagle na mnie patrzy, to sie go pytam czy przypadkiem nie jest piaty, on dalej na mnie patrzy, w koncu wpadl na pomysl ze sprawdzi date w kasie i w koncu mi przytaknal tak jest piaty, wiec zapytalam sie go a jaka jest data na chlebie, tym razem juz szybko zalapal o co mi chodzi i wszystkie chleby z polki zabral na zaplecze. Zaczelam sprawdzac inne chleby, data waznosci mijala tego samego dnia, wiec zrezygnowalam, ale juz kiedys slyszlam od znajomego holendra zeby zawsze sprawdzac date i zawsze sprawdzac po odejsciu od kasy czy zgadza sie rachunek z zakupami, czy wszystkie znizki sa doliczone itp, wiec stram sie tak robic
pozdrowienia |
|
|
|
|
Koploper
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 9:24 pm
|
|
|
Na pieczywie jest raczej data produkcji/pakowania, nie data ważności... |
_________________ Pozdrawiam,
Koploper |
|
|
|
|
Ewa
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 10:07 pm
|
|
|
Koploper napisał/a: | Na pieczywie jest raczej data produkcji/pakowania, nie data ważności... |
Na eifelbrood jest data waznosci, normalnie jak kupuje to jest pare dni na wyrost, poza tym sprzedawca przyznal mi racje. data produkcji jest czesto na tych chlebach ktore pieka na miejscu, ale to wyraznie widac, problem w tym ze ja nie jem tego miekkiego chleba, tylko chleby przypominajace nasze polskie lub niemieckie, ktore sa do sklepow przywozone z piekarni i tam jest wlasnie data waznosci a nie produkcji |
|
|
|
|
yokasta
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2007 1:56 pm
|
|
|
ja przewaznie robie zakupy w Lidlu i Digrosie (nikt go nie wymienil,a jest zdecydowanie tanszy od C1000,Hoogvlieta ,Super de Boera - nie wspominajac juz o AH )
kiedys robilam zakupy tylko w AH - z uwagi na to,ze mialam go pod nosem i nie chcialo mi sie ruszac tylka do innych - tanszych sklepow.I to byl moj blad... coz,sliczne- kolorowe opakowanie robi swoje,a jakosc wcale nie rozni sie od tej z Digrosa czy C1000
w Aldiku kupuje tylko garstke produktow,bo jakosc nie jest rewelacyjna |
|
|
|
|
Ewa
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2007 2:31 pm re: AH
|
|
|
yokasta napisał/a: | kiedys robilam zakupy tylko w AH - z uwagi na to,ze mialam go pod nosem i nie chcialo mi sie ruszac tylka do innych - tanszych sklepow.I to byl moj blad... coz,sliczne- kolorowe opakowanie robi swoje |
No wlasnie to jest moj powod dlaczego robie zakupy w AH, mam go pod nosem, troche dalej jest Jumbo, a juz do Lidl mam juz kawek drogi i gdyby nie brak czasu to ...... no wlasnie gdyby gdyby gdyby
Digros, Hoogvliet, Super de Boer - sklepy te sa dla mnie nieznane (oprocz nazw), nigdy w zadnym z nich nie bylam, poniewaz zaden z nich nie znajduje sie w mojej okolicy, wiec na ich temat nie moge sie wypowiedziec.
Do Lidl chodze dosyc rzadko, za duze kuszenie jezeli chodzi o slodycze , uwielbiam ich orzeszki w czekoladzie i jeszcze tysiac innych rzeczy ktorych teraz nie pamietam, gdybym miala Lidl blizej to bym oddawala sie tej pokusie codziennie |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2007 3:00 pm
|
|
|
ja rowniez po raz pierwszy slysze o Digros...
moje zakupy robie w AH... bo mam go prawie ze pod nosem... niestety brak czasu na wybieranie sie na dluzsze zakupy... chociaz czasem zdarza mi sie isc do natuur winkel... no ale tam jest drozej... za to maja bardzo duzo dobrych rzeczy:-) |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2007 3:09 pm
|
|
|
ja tez pierwszy raz slysze o Digros ja najczesciej robie zakupy w Dirk Van de Broek i AH bo sa najblizej a czasami Lidl i Aldi bo ceny sa dobre |
|
|
|
|
Ewa
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2007 3:11 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | ja rowniez po raz pierwszy slysze o Digros...
moje zakupy robie w AH... bo mam go prawie ze pod nosem... niestety brak czasu na wybieranie sie na dluzsze zakupy... chociaz czasem zdarza mi sie isc do natuur winkel... no ale tam jest drozej... za to maja bardzo duzo dobrych rzeczy:-) |
Czy mowisz Duuvelke o tym sklepie na Torenstraat?
Co bys polecila z tego natuur winkel? |
|
|
|
|
|