NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Informatie en Advies w Hoofddorp-Prosze o opinie.
Autor Wiadomość
goskar
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 03, 2014 9:15 pm   Informatie en Advies w Hoofddorp-Prosze o opinie.

Witam,czy ktos moglby mi udzielic informacji na temat w/w firmy.Czy sa rzetelni i uczciwi?Czy ktos moglby mi ich polecic ewt.odradzic korzystanie z ich uslug?.Bardzo prosze o opinie.

luna2014
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 04, 2014 6:38 pm   

WITAJ GDY SZUKALAM DOMU DO WYNAJECIA ROWNIEZ BRALAM ICH POD UWAGE, ROZMAWIALAM Z NIMI ALE TAK NAPRAWDE NIE MOGLI MI ZNALESC TAKIEGO DOMKU JAK CHCIALAM I GDZIE CHCIALAM . WYSYLALI MI OFERTY KTORYCH TAK NAPRAWDE NIE BRALAM POD UWAGE. A JEZELI CHODZI O OPLATY TO POBIERAJA TROSZKE MNIEJ NIZ MAKLER.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lip 04, 2014 6:47 pm   

luna2014, Wylacz CapsLock

( ͡° ͜ʖ ͡°).

goskar
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 06, 2014 12:53 pm   

Dziekuje Luna

marianx8 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Wrz 14, 2014 11:57 pm   

Nam proponowali dom w Waalwijku za 775 e, ale najpierw mieliśmy wpłacić ponad 200 e na ich konto żeby mieli pewność, ze przyjedziemy go obejrzeć. Sprawdzilem ich kvk i wszystko niby było ok, ale dziwne było ze numery tel nie odpowiadają wiec olalismy sprawę... Parę dni później na ogłoszeniach na niedzieli ktoś napisał ze go oszukali.
Ostatnio zmieniony przez marianx8 Nie Wrz 14, 2014 11:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

paaati91 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 23, 2014 2:50 pm   

Niestety ostrzegam to OSZUŚCI. Oferowali nam dom, gdy poprosiliśmy o kontakt z właścicielem kazano nam zapłacić 240 euro. Po wpłacie pieniążków przekazano nam numer tel. do właściciela domu. Niestety numer był fałszywy. Osoba, która odebrała powiedziała, że to pomyłka. Wysyłali nam później pełno ofert z mieszkaniami, a my byliśmy zainteresowani tylko i wyłącznie domem o czym ta firma wiedziała. Na koniec poprosiliśmy o zwrot pieniążków ponieważ w żaden sposób nie pomogli nam znaleźć domu do wynajęcia to stwierdzili, że nie oddadzą.. I już nie odpisywali na emaile i nie odbierali telefonów..

Jednym słowem OSZUŚCI. Uważajcie na nich! :074:

kamil2180 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 23, 2014 7:27 pm   

Myślałem, ze glupich nie sieja... ale jednak powyzszy post mowi ze sie mylilem. Tyle sie mowi o oszustwach a tu ktos wplaca 240euro za sama mozliwosc obejrzenia domu? brak slow;]

justynamartyna 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 23, 2014 8:04 pm   

Witam,napiszę o moim doświadczeniu z ww firmą,otóż,siostra szukała mieszkania na już,a wiadomo tonący brzytwy si chwyta - była oferta mieszkania w Leiden od nich tak jak wszyscy wyżej piszą chcieli wpłaty ponad 200 e jeszcze przed obejrzeniem apartamentu,taka różnica ,że siostra im powiedziała,że mają złą opinie w necie i udało nam się umówić na spotkanie bez wpłacania pieniedzy, pani Barbara też poinformowała takze ,że zmieniły się zasady pracy ich firmy ,żę kasujątylko tak niewielką prowizję ,dlatego też nie przyjeżdzają na spotkania,
pojechałyśmy razem ,ku naszemu zdziwieniu dzwoniąc do drzwi pani powiedziała ,że jeszcze ma innych potencjalnych najemców w śodku ,żęby zaczekać ,ok
dalej pani właścicielka nie miała pojęcia kim jesteśmy na wzmiankę o Barbarze owszem skojrzyła,że do niej dzwoniła,ale myślała ,żę to ta Barbara chce wynająć ten apartament,
umówiliśmy się na tel,no bo ci co byli przed nami byli pierwsi w kolejce...
Nie dawało mi to wszystko spokoju po powrocie do domu wklepałam adres pod którym byliśmy w google i co sie okazuje
pani Barbara chciała skasowac ponad 200 e nie pamiętam dokładnie chyba 240 ,za kontakt do właściciela prywatnie ogłaszającego swoje mieszkanie na marktplaats.nl
wszystkie zdjecia wyslane na meila do mojej siostry byly żywcem skopiowane z marklplaats.nl z ogłoszenia tej babki/masakra
teraz właśnie sprawdzałam ich profil na fb mieszkania ktore tam sa oferowane wpisujac daną ulice + huur mozna wygooglowac wraz z nr maklera w gratisie i sie umówić na spotkanie ,życzę powodzenia w poszukiwaniu mieszkań !

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Nie Lis 23, 2014 9:32 pm   

Niestety sprawdzilem ich Algemene Voorwaarde (Ogólne Warunki Dzialnosci) i tak ta firma dziala, ze pobieraja zaliczke (voorschot) za wykonane prace, obojetnie od tego czy uda im sie znalezc mieszkanie czy nie.

Omijac wiec daleko.

Odpowiedz do tematu