Przesunięty przez: Panicelinka Śro Wrz 19, 2018 5:29 pm |
Błędne wypełnienie Pitu |
Autor |
Wiadomość |
Frytttt
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2014 3:22 pm Błędne wypełnienie Pitu
|
|
|
w 2013 roku pracowałem poprzez biuro pośrednictwa pracy w Holandii przez okres ok 9 miesięcy. Wróciłem do Polski we wrześniu
2013 roku.
W kwietniu ostatniego dnia zabrałem się za składanie PIT-u. Pit wypełniałem poprzez program ePity. Nieopatrznie
wypełniłem PIT-37 zamiast PIT-36 i ZG. Teraz US słusznie domaga się wpłaty kwoty 4500 zł. W deklaracji która wypełniłem nie
zauważyłem , że sam deklaruję się do zapłaty takiej kwoty. Oczywiście złożenie mojej deklaracji miało na celu jedynie pokazanie
Urzędowi skąd posiadam pieniądze. Kwotę przychodu uzyskałem poprzez dodanie wszystkich poszczególnych salarisów (
tygodniowych odcinków wypłaty ). Nie wpisałem , żadnych kosztów uzyskania przychodu. W praktyce powinienem kwotę przychodu
spisać z Jaroografu ( roczny wykaz zarobku w Holandii z biura w którym pracowałem ). Niestety nie wiem które pozycję gdzie wpisać. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 24, 2014 12:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
karpiuk3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 5:00 pm
|
|
|
Tak to jest gdy robi się wszystko w ostatni dzień... Niestety, musisz złożyć korektę i zapłacić odsetki. |
|
|
|
|
Frytttt
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 3:37 pm
|
|
|
Czy jest ktoś kto potrafi napisać taką korektę do US? Albo wie które pozycje gdzie wpisywać? |
|
|
|
|
kikizafryki
Poczatkujacy kikizafryki
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 7:52 pm
|
|
|
Najlepiej poradzić się w jakimś biurze rachunkowym |
_________________ Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2015 11:11 am
|
|
|
kikizafryki, juz chyba zdazyl to zrobic w zeszlym roku, zerknij na date umieszczenia postu |
|
|
|
|
|