Przesunięty przez: Gochna H Pią Sie 29, 2014 2:17 pm |
Polaczenue etatu z dorabianiem |
Autor |
Wiadomość |
laif
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2014 9:51 am Polaczenue etatu z dorabianiem
|
|
|
Witam.
Czy ktos z was slyszal o poloczeniu etatu z dorabianiem jako freelancer.
Chodzi mi o oficjalny przebieg wydarzen.
Slyszalem ze oplaca sie jakis abonament w KVK i mozna sobie np. z hobby czerpac korzysci.
Dzieki za pod., Pozdrawiam. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2014 10:52 am
|
|
|
Jest w dziale wlasna firma wiecej informacji, tu masz po holendersku:
http://www.belastingdiens...cewerkzaamheden
Freelancer nie musi rejestrowac sie w KvK, firma jednoosobowa tak. |
|
|
|
|
Torent A
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2018 10:36 am
|
|
|
Witam.
Mam takie pytanko, nigdzie nie moge znaleźć jasnej odpowiedzi. Jesli temat byl poruszany to z góry przepraszam.
Pracuje dla uitzenbiura na pelen etat faza b czy jak kto woli II. Jednoczesnie chcialbym szukac zlecen dla polskich firm. Mianowicie zbieram zlecenia w holadii jade do polski tam firmy wykonują zlecenia, ja importuje gotowe produkty do holi. Place podatek importowy, wystawiam fakture. Moje pytanie: Czy moge pracowac przez biuro i jednoczesnie prowadzic firme importowa?
Dziękuję i pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Wrz 27, 2018 11:56 am ]
Witam,
Mam taki zapis w umowie:
Pracownikowi zabrania się w trakcie obowiązywania stosunku pracy i do roku od jego zakończenia prowadzenia na terenie Holandii jakiejkolwiek działalności konkurencyjnej wobec działalności firmy pracodawcy lub działalności spółek powiązanych z pracodawcą bądź też wykonywania pracy lub bycia zaangażowanym, w sposób bezpośredni bądź pośredni, w jakiejkolwiek formie, za wynagrodzeniem lub też nieodpłatnie, w działalność jakiegokolwiek przedsiębiorstwa działającego na terenie Holandii i prowadzącego działalność pokrewną do działalności pracodawcy lub powiązanych z nim spółek.
czy wyszukiwanie zlecen dla polskich firm byloby konkurecją dla biura?
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|