Przesunięty przez: Gochna H Pią Sie 13, 2010 4:18 pm |
Mandat za parkowanie w niedozwolonym miejscu |
Autor |
Wiadomość |
marcelis28
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 03 Cze 2008 Posty: 129 Skąd: Zegveld
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 12:00 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | beginnende bestuurders
in de eerste 5 jaar na het halen van het rijbewijs, strenger worden aangepakt als zij zich niet aan de verkeersregels houden.
Je kunt strafpunten krijgen, die geregistreerd worden door het Openbaar Ministerie,
bla bla bla.....
a tu cala reszta
http://www.verkeerenwater...nnersrijbewijs/
niestety nic nie znalazlam na temat zamiany prawa jazdy na holenderskie i uznania potem tego kogos za
tzw beginnende bestuurders
|
dla mnie również ta wersja odbiega od prawdy (choć mogę się mylić),gdyż idąc tym tokiem myślenia co poniektórzy całe zycie uznawani by byli za początkujących kierowców,gdyż po kazdej zmianie danych osobowych (np. pkt.8 prawa jazdy-miejsce zamieszkania) i wymianie prawka na nowe objęci by byli tą rystrykcją.Druga sprawa czy mając prawo jazdy na czas okreslony np. do 2016 roku,po wymianie i otrzymaniu kolejnego dokumentu jest się znowu kierowcą poczatkującym...? |
_________________ Błądzic jest rzeczą ludzką,czasami nawet konieczną-pod warunkiem ze człowiek umie wyciągnąc odpowiednie wnioski z błędów ,które popełnił..... |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 12:01 pm
|
|
|
pani_puchatkowa, dobrze że dałaś linka ja w innym temacie dałem nr telefonu do RDW dla "ekspertów od wszystkiego". Mam nadzieję, że już jest jasne co jest co i Pani w gminie nie będzie nam mówić, że musimy zapisać się na egzamin |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 12:11 pm
|
|
|
bardzo czesto "panie w gminie" wyrzucaja polske z unii |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
FuRiOn
Poczatkujacy Mr.
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2014 6:25 pm
|
|
|
Witam.
Dostalem mandat do zaplacenia w zeszla niedziela w Tilburgu na kwote 69 euro. Mieszkam obecnie nad samym morzem. I mam pytanie czy moge go zaplacic jakos przez iDEA-ing ? A jak tylko osobiscie to czy np jutro bedzie otwarty. Auto bylo agencyjne i wole to sobie sam zaplacic. Ponoc sie ma na to 7 dni. Potem wysla do agencji zawiadomienie o mandacie.
Ktos moze cos pomoc w temacie ? |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 1:33 pm
|
|
|
Zazwyczaj mozna zaplacic przez internet, wszystko powinno byc napisane na mandacie. Jak nie umiesz znalezc to najwyzej wrzuc fotke to poszukamy |
|
|
|
|
|