Prawnik |
Autor |
Wiadomość |
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 3:36 pm Prawnik
|
|
|
Witam,
dokonałem zakupu od Holendra, ale ten nie chce podać wymaganego kodu do przerejestrowania skutera na moje nazwisko.
Wszystko jest zapłacone, skuter u mnie, umowa kupna sprzedaży podpisana.
Skuter jest na chwilę obecną nieubezpieczony.
Szukam radców prawnych lub samych adwokatów, którzy pomogliby w tej sprawie - napisać pismo i ewentualnie prowadzić sprawę sądową wraz ze zwrotem kosztów, które poniosłem wnosząc sprawę do sądu czy adwokata.
Do tej pory znalazłem to:
http://www.rechtshulpnoord.nl/
https://www.juridischloket.nl/#chat
ale z tego co kiedyś słyszałem jest jeszcze jakiś darmowy radca dla osób z niskimi dochodami więc może bym się załapał?
Pzdr. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 6:02 pm
|
|
|
Fegelein napisał/a: | ale z tego co kiedyś słyszałem jest jeszcze jakiś darmowy radca dla osób z niskimi dochodami więc może bym się załapał?
|
drugi link ,ktory podales- to jest wlasnie ten darmowy ...
wczesniej trzeba sobie zmowic wizyte z marszu nie przyjmuja |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 8:00 pm
|
|
|
Ach, dzięki |
|
|
|
|
kristafari
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 12:36 pm
|
|
|
Gochna H,
Może się mylę, ale to nie jest darmowy prawnik, ale tańszy niż normalnie. Stawki są ustalane na podstawie zarobków sprzed dwóch lat. Korzystałem ostatnio. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 2:04 pm
|
|
|
kristafari, Bo w Holandii nie ma darmowych prawnikow no moze poza jakims polskim adwokatem udzielajacym sie spolecznie o ktorym ,ktos kiedys wspominal tu na forum, ze za free pomaga , niestety nie potrafie znalezc tego tematu
Cytat: | Stawki są ustalane na podstawie zarobków sprzed dwóch lat. Korzystałem ostatnio. |
zarabiasz za duzo wedlug kryteriow juridischloket i to by sie zgadzalo znajoma nie placila
(jest bezrobotna) a ja juz tak nie byla to jednak jakas wygorowana kwota , a pomoc ktora otrzymalam nieoceniona
z ich strony >
Cytat: |
Luisteren, informeren en adviseren
Het Juridisch Loket helpt u met het juiste antwoord op uw juridische vraag. Dat doen wij gratis. Wij zijn er voor mensen met een laag inkomen.
Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. |
|
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 10:07 am
|
|
|
W Jurisdische Locket PORADY są za darmo. Natomiast kiedy kierują do prawnika, który ma się zająć sprawą, to trzeba zapłacić, ok. 100 e. I przyjmują bez umawiania się, przynajmniej w Tilburgu. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 11:43 pm
|
|
|
Byłem w Den Bosch. Tam kobieta najpierw powiedziała bym napisał pismo (może być po angielsku) z żądaniem wydania kodu oraz potwierdzeniem odbioru.
Jeśli to nie pomoże to wtedy przyjść jeszcze raz - dała mi wykaz płatności - Inkoments en vermogensnormen en eigen bijdrage 2014.
Sprawa tyczy się wartości 500 EUR wzwyż więc tabela B:
dla osoby mieszkającej samotnie z dochodami ok. 21500 EUR wkład własny to aż 823 EUR, z "kortingiem" 770 EUR za prowadzenie sprawy.
O jakich 100 EUR mówicie, w jakiej tabeli tego szukać? |
|
|
|
|
mala40
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2014 6:39 pm
|
|
|
witam, mam pytanie: co grozi za wtargniecie do mieszkania prywatnego osobom trzecim, lacznie z kopaniem w drzwi i szyby, nekanie telefonami, zastraszanie, wyzwiska, zaznacze ze okolo godz 23-ej. Policja zostala powiadomiona , przyjechali i spisali zeznania.
pozdrawiam
Post ktory tu dodalas edytowalam
umiescilas juz takich nawet kilka na forum
Zapoznaj sie z Regulaminem forum , DOSTOSUJ SIE DO ZASAD TU PANUJACYCH
nie umieszczaj postow gdzie popadnie , powielasz je w roznych dzialach i tematach na forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 19, 2014 7:45 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|