BSN - zmiany od 1-10-2013 |
Autor |
Wiadomość |
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Sob Paź 25, 2014 10:07 pm
|
|
|
doktorlecker, nie trzeba byc zameldowanym |
|
|
|
|
PaulaKrS
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 25, 2014 11:59 pm
|
|
|
Na stałe w Polsce. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła
Wiek: 43 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 7:36 pm
|
|
|
Holandia wprowadziła restrykcje odnośnie wydawania numeru sofi, i na 3, 4 miesiące< póżniej bys i do Polski> wydają, a jak na stałe to muszisz mieć meldunek w Holandii, no chyba że każdy urzędnik muwi co innego. Nie wydaja na stałe numerów sofi bez meldunku w Holandii. Koniec z masowymi wyjazdami za chlebem do NL... |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 9:09 pm
|
|
|
doktorlecker, a jak wyglada tymczasowy numer sofi?
Moj znajomy ostatnio wyrabial numer sofi i bez meldunku zadnych problemow i dal rade nie wprowadzaj ludzi w blad jedynie co trzeba powiedziec to ze przyjechalo sie na razie na jeden, dwa miesiace zeby poszukac pracy a jak sie ja znajdzie to sie zamelduj i po sprawie tego i tak nikt potem nie sprawdza |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2014 9:13 pm
|
|
|
doktorlecker, czyli, ze jak...po 3-4 miesiacach ktoswraca do PL, za pol roku wraca do Holandii i z tego, co piszesz, bynajmniej ja tak wnioskuje musi znowu starac sie o sofi nr? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2014 6:37 pm
|
|
|
numer sofi wydawany jest dla pracowników sezonowych 3-4 miesiące. i w ciągu roku możesz teraz tyle pracować, a jak chcesz ciągle to muldunek. I nie wprowadzam ludzi w błąd tylko piszę to co jest zgodne z prawem holenderskim, a nie to co Polacy sobie miedzy sobą muwią...Ps. co mogą wiedzieć ludzie będący tylko na zarobku< bo mieszkający normalnie jest bardzo mało>, a nie mieszkający normalnie w Holandii. Bez przesady.... a polskie cwaniaczkowanie to już przerabiałem 6 lat temu.... |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
Ostatnio zmieniony przez doktorlecker Pon Paź 27, 2014 6:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2014 8:40 pm
|
|
|
Ale dalej nie rozumiem, sam napisales, ze .... doktorlecker napisał/a: | Nie wydaja na stałe numerów sofi bez meldunku w Holandii. Koniec z masowymi wyjazdami za chlebem do NL... |
Wiec ten numer jest przyznany w tym wypadku tylko na -4 miasiace, a potem przepada i na nowo trzeba sie starac przy kolejnym przyjezdzie??? CZy uzyskam odpowiedz na zadane pytanie?? |
|
|
|
|
seemija
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2014 10:40 pm
|
|
|
doktorlecker napisał/a: | numer sofi wydawany jest dla pracowników sezonowych 3-4 miesiące. i w ciągu roku możesz teraz tyle pracować, a jak chcesz ciągle to muldunek |
pilisz
nie ma limitu czasu pracy ani obowiazku meldunku do nadania sofi
przy pobycie dluzszym niz 3 miesiace musisz (ykhm) sie zameldowac ale bez sofi tego nie zrobisz
moje dziecko dostalo cugiem sofi przy staraniu sie o zasilek na niego (nawet jeszcze tu nie byl)
przydalo sie jak w wakacje przyjechal zarobic na zachciewajki |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2014 6:07 pm
|
|
|
zameldowałem się bez sofi numeru, i po 2 tygodniach numer przyszedł do domu. Nie wiem jak to jest z powtórnym wyrabianiem sofi numeru, ale myśle ze lektura w balestingu rozwiąze wszystkie pytania. A co do zioła to nie pale, więc bez takich prosze , bo pospulstwa to juz dość jest... |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2014 10:38 pm
|
|
|
Niema czegos takiego jak 'powtorne wyrabianie sofi', skad w ogole takie stwierdzenie. Sofi dostajesz jeden na cale zycie i tyle.
Przy rejestracji w gminie jako 'niet ingezetenen' BSN dostajesz od reki. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Paź 29, 2014 10:56 am
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | Niema czegos takiego jak 'powtorne wyrabianie sofi' |
Prawda
doktorlecker napisał/a: | Nie wiem jak to jest z powtórnym wyrabianiem sofi numeru |
Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj , bo bredzisz!!! rozmyslnie ludzi wprowadzasz w blad ,trollu |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 12:03 am
|
|
|
doktorlecker, nie jestem na chwile, mam mieszkanie, meldunek, przyjechalam tu zyc a nie na chwile i jak cos komus mowie to mam to sprawdzone a nie jakies rzeczy przeczace jedne drugim pisze |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 9:41 pm
|
|
|
Nie do wiary oto co do mnie napisal nasz troll forumowy
Cytat: | Od: doktorlecker
Do: Panicelinka
Wysłany: Wczoraj 18:49
Temat: hej
za trola mozesz dostasć w pysk, wiec uważaj na słowa... a twoje ip, powie mi gdzie jestes .... wiec uważaj.... Drugi raz nie bede cie uprzedzał ..
|
doktorlecker, idz sie czlowieku lecz na nogi bo jak widze na glowe to juz za pozno. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Paź 30, 2014 9:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 11:22 pm
|
|
|
Po jego IP tez mozna dojsc skad jest i zlozyc doniesienie na policje o grozby karalne, nie boje sie moze mnie znalezc |
|
|
|
|
|