Narkotyki w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
alain
Poczatkujacy alain
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 8:16 pm Narkotyki w Holandii
|
|
|
Witam,
Czy możecie mi wytłumaczyć jak Holendrzy podchodzą do używania twardych narkotyków?
Mam na myśli kokainy, np. jeżeli cała firma ok 100 osób wie, że korzystam z w/w substancji poza pracą czy to tutaj duży problem, czy też oddzielają pracę od życia osobistego... |
_________________ alain |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 9:55 pm Re: Narkotyki w Holandii
|
|
|
alain napisał/a: | Witam,
Czy możecie mi wytłumaczyć jak Holendrzy podchodzą do używania twardych narkotyków?
Mam na myśli kokainy, np. jeżeli cała firma ok 100 osób wie, że korzystam z w/w substancji poza pracą czy to tutaj duży problem, czy też oddzielają pracę od życia osobistego... |
twarde narkotyki w Holandii sa zabronione, przy pierwszej nadarzajacej sie okazji w pracy swinie ci podstawia a po pewnym czasie nikt nie bedzie chcial z toba pracowac u mnie w pracy nie toleruja narkomanow
Kod: | Harddrugs (XTC, cocaïne, heroïne etc.) bezitten, verhandelen, verkopen of maken is geheel verboden. Het is niet strafbaar om harddrugs te gebruiken. |
http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?158 |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 11:00 pm
|
|
|
Panicelinka, to zalezy od firmy, nie wszedzie jest tak samo. Moj partner pracowal w firmie, gdzie mieli uzaleznionego, trafil na odwyk, a po pol roku wrocil do pracy w tej samej firmie i nikt z tego powodu nie traktowal go inaczej... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 11:02 pm
|
|
|
alain napisał/a: | np. jeżeli cała firma ok 100 osób wie, że korzystam |
GeraltRivia napisał/a: | a jak cala firma alaina wie, ze bierze dragi, to juz ma problem. |
no i to by bylo na tyle .... tez tak mysle |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Paź 30, 2014 11:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mala40
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2014 12:17 pm
|
|
|
do ilu doniczek marihuany mozna miec (hodowac) w domu? (pytam za moich znajomych) |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2014 6:55 pm
|
|
|
mala40 napisał/a: | (pytam za moich znajomych) |
he he to ja twoim znajomym odpowiem
moi znajomi mowia, ze piec doniczek w kazdej po jednym plancie
a tu cos na poparcie ich slow
Cytat: | Vijf wietplanten kweken mag... niet meer
Voor iedereen die denkt dat het zelf kweken van cannabis ongeoorloofd is: Het mag wel. In Nederland is diverse malen politie en justitie op de vingers getikt als zij een thuiskweker met 5 of minder planten benadeelden door de oogst in beslag te nemen. Gedogen betekent toestaan. Wie 5 zaadjes laat ontkiemen onder de zon wordt niet veroordeeld door een rechter, dus mag je 5 wietplanten kweken.
|
Zrodlo TU |
|
|
|
|
mala40
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2014 9:50 pm
|
|
|
niesamowite , osobiscie jestem przeciwko jakichkolwiek narkotykom, ale dziekuje za odpowiedz, przyznam szczerze,ze sie pozmienialo, bo kiedys mozna bylo do 3 plantow hodowac a przekaze znajomym na ile sobie moga pozwolic. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2014 11:50 am
|
|
|
mala40 napisał/a: | niesamowite | Ale co ?
mala40 napisał/a: | przyznam szczerze,ze sie pozmienialo, bo kiedys mozna bylo do 3 plantow hodowac |
Od kiedy pamietam, mozna bylo piec krzakow miec ,a ludzie w domach i tak mieli wiecej ,wiec nie dorabiaj tu niepotrzebnie historii i nie dziw sie bo i nie ma czemu ...
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
kumpel1908
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2014 6:21 pm
|
|
|
Ale jak 5 krzaków ? Rozumie , że mówicie o hodowaniu na dworze bo w domu pod lampami to nie można nic mieć . Na dworze to też zależy czy sąsiadom nie przeszkadza , jak masz za wysokie krzary i sąsiadom prze4szkadza to przyjdą pały na chate i wycinka ; ) |
|
|
|
|
mala40
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2014 9:21 pm
|
|
|
post edytowany
nie umieszczaj w watku postow nie zwiazanych z tematem
jesli chcesz sobie pogadac o dupie maryni to zmien dzial np. NA POGADUCHY
Uwagi do moderatora na PW |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lis 17, 2014 10:12 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|