Przesunięty przez: Gochna H Sob Maj 02, 2015 8:47 pm |
Badania Krwi w Niemczech |
Autor |
Wiadomość |
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2014 12:20 pm Badania Krwi w Niemczech
|
|
|
Witam, szukam i szukam czegoś na ten temat i nic.
Mianowicie chodzi mi o testy THC wykonywane przez niemeckich policjantów.
Moja kuzynka w czerwcu miała tą niemczyjemność na niemieckim parkingu gdzie zrobili jej testy krwi, które nic nie wykazały ale mimo wszystko dostałą za to rachunek na 400 euro i zapewnienie, że pieniądze zostaną jej zwrócone jeśli testy wyjdą negatywnie. I tu sprawa się komplikuje bo w zeszłym tyg dostała z Niemiec pismo że jednak nie oddadzą jej pieniędzy, nie znam dokładnych uzasadnień bo sprawa jest świeża.
Drugim przykładam, który znam to mój kumpel jemu zrobili najpierw testy z moczu ( czego nie było w przypadku kobiety ) i w jego przypadku sprawa jest z goła inna bo on był pod wpływem więc pieniędzy nie oddzyska za badanie i w dodatku zapłaci niemały mandat.
Moje pytanie brzmi czy ktoś miał jakieś przygody z tym ? Czy jest tam różnica, że mężczyzną zawsze robią testy moczu a kobietą od razu krwi ? Wiem, żę testy moczu są bezpłatne. I czy komuś udało się odzyskać te pieniądze.
Co jakiś czas słyszy się że ktoś ze znajomych, lub znajomych znajomych miał takie przygody wiec tym bardziej dziwi mnie, że nikt jeszcze tego nie opisał. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2014 12:51 pm
|
|
|
147mariusz147,
Cytat: | Badania Krwi w Niemczech | a co ma do tego Holandia ?
moze na forum polakow w Niemczech bedziesz mogl sie dowiedziec wiecej |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
147mariusz147
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2014 8:53 pm
|
|
|
forum służy do rozmowy tak ? Do pytań i konsultowania się z osobami, które są w podobnej sytuacji jak my sami, czyli w tym wypadku mieszkają w NL i chcąc nie chcąc zdecydowana większość z nas podróżuje przez nas i to właśnie na ludzi przekraczających granice nl/de spada ryzyko, bo to tutaj pali się ganje legalnie.
Zresztą co ja mam się tłumaczyć i szukać forum w niemczech skoro interesuje mnie sytuacja tutaj, kto na niemieckim forum powie mi czy zwróca mi kasę na meldunek w nl i holenderskie konto ?
Jako moderator nie powinieneś raczej zniechęcać do korzystania z forum |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2014 10:06 am
|
|
|
147mariusz147 napisał/a: | szukam i szukam czegoś na ten temat i nic. |
ludzie raczej sie nie chwala takimi kontrolami , ja szukalabym odpowiedzi na forum prawnym, albo jak moderatorka zasugerowala na forum polakow w niemieczech , szczerze mowiac, to malo jest o tym w sieci ,udalo mi sie znalezc tylko niewielki watek , jednak tam jest opisana jazda pod wlywen thc, wiec twoich znajomych to raczej nie dotyczy , oni byli czysci
http://forumprawne.org/ni...-niemczech.html |
|
|
|
|
|