NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Wto Lis 25, 2014 11:30 am
bealastingdienst
Autor Wiadomość
bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 3:33 pm   bealastingdienst

Witam. Od ponad roku mieszkam w Polsce wczesniej mieszkalam w Holandii. Dzis dostalam list z belastingu a w nim 2 grube ksiazki i pismo z naglowkiem AANGIFTE 2013 i koperta zwrotna. Te ksiazki maja po kilkadziesiac stron do wypelnienia pierwszy raz spotykam sie z czyms takim. Dodam ze ja sie juz rozliczylam za rok 2013 jak wrocilam do polski. Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim. Co mam z tym robic. Dodam ze na tej kartce nie ma zadnych informacji tylko musze wpisac date i sie podpisac i jeszce jakis beconnummer niewiem nawet co to jest. Z gory dzieki za wszystkie informacje.

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 5:10 pm   

Ta ksiazka to jest prawdopodobnie M-Biljet,formularz do rozliczenia podatku dla osob mieszkajacych czesciowo w NL i czesciowo za granica w ciagu roku.Beconnummer to numer identyfikacyjny przydzielany ksiegowym/doradcom podatkowym.Jesli juz sie rozliczalas skontaktuj sie z osoba ,ktora wypelniala Ci holenderskiego PITA.

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 5:16 pm   

Ale ja nie mieszkam czesciowo w pl czesciowo w nl tylko na stale zjechalam do polski ponad rok temu. I moja ksiegowa nie rozliczala mnie na zadnym holenderskim picie tylko na polskim. I co ja mam z ta ksiazka zrobic?

Mathnl 

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 5:18 pm   

Pracowalas w NL w 2013 roku?

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 5:19 pm   

W tej ksiazce jest bardzo duzo rubryk do wypelnienia przewaznie sa to kwoty i niestey ale ja sama jej nie uzupelnie a moja ksiegow nie zna holenderskiego. Ja to musze koniecznie im odeslac? skoro jestem rozliczona na zero z rokiem 2013

[ Dodano: Pon Lis 10, 2014 5:20 pm ]
pracowalam w 2013 roku ale w polsce rozliczylam sie za ten rok. To co teraz musze drugi raz sie rozliczyc z holandia?

Mathnl 

Wysłany: Pon Lis 10, 2014 5:31 pm   

Jesli pracowalas w Holandii to jestes zobowiazana do rozliczenia sie z podatku w pierwszej kolejnosci w Holandii w nastepujacych przypadkach:
-jesli otrzymalas wezwanie do rozliczenia
-wykonywalas platna prace o ktorej nie wie Belastingdienst
-posiadasz majatek
http://www.belastingdiens..._aangifte_doen/
bejb21 napisał/a:
skoro jestem rozliczona na zero z rokiem 2013

W NL nie jestes.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Czw Lis 13, 2014 6:25 pm   

M formularz jest dla osob ktore byly przez nie caly rok zameldowane na terenie Holandii

Odpowiedz do tematu