NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wizz air - pytania odnośnie zakupu biletu
Autor Wiadomość
bzrock
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 30, 2014 6:00 pm   Wizz air - pytania odnośnie zakupu biletu

Witam drogich niedzielowiczów. W niedługim czasie mam zamiar lecieć do kraju Wizz air'em z Eindhoven.

Czy istnieje możliwość zapłacić za bilet zwykłym maestro z ABN Amro? Na stronie jak byk można wybrać płatność maesto, ale nie przyjmuje mojego numeru konta. Nie wiem czemu. Jeśli ktoś kupował bilet płacąc zwykłą debetówką z ABN niech mi powie czemu wywala numer konta.

Widziałem też opcję przelew bankowy, ale nie do końca wiem jakby to się miało odbywać. Prosiłbym kogoś obeznanego o wytłumaczenie jak przelać pieniądze i co za tym idzie jak potem sprawdzić czy wsio ok. Niby wszystko jest na stronie, ale ni w ząb nie kumam ich tekstu odnośnie płatności przelewem(nie wiem jakim cudem ma dojść przelew na ich konto w UK w ciągu jednego dnia)

Jak to jest z tanimi liniami lotniczymi?(pierwszy raz lecę tanimi) Mocno się czepiają do cm bagażu podręcznego? Moja torba naramienna przekracza go o całe 3 cm. Jedni piszą, że wizz z miarą przed samolotem sprawdza i daje wybór: kupno dużego albo do kosza.

Jak to jest z kwiatami w samolocie? Traktowane są jako podręczny? Można mieć torbę(zwykła torba na laptopa, ipada telefony etc) i kwiaty.

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Cze 30, 2014 10:22 pm   

Mogę ci odpowiedzieć jak jest z zakupem biletu. Debetówka nie przejdzie, nie ma siły. Słyszałam, że można się ubiegać o kartę debetową z możliwością robienia transakcji przez internet i wtedy prawdopodobnie taką kartę system przyjmie.
Ja płaciłam przelewem, ale kupowałam bilet półtora miesiąca przed datą wylotu.
Jeśli masz mniej niz 14 dni do wylotu to przelew też nie przejdzie.
Jak wybierzesz opcję płatności przelewem to na meila dostaniesz dane do tego przelewu. Później musisz odczekać około tygodnia na potwierdzenie ze WizzAir dostał twój przelew.
Co do bagażu to też mam problem. Słyszałam, że bardzo się czepiają każdego centymetra i że lepiej od razu wykupić większy podręczny.
Acha - jak płacisz przelewem to późniejsza opcja zmiany (dokupienia) jakichkolwiek opcji (bagażu, ubezpieczenia itp) jest możliwa TYLKO placąc kartą.
Przerabiałam, więc wiem ;)
pozdrawiam
Jutro będzie lepszy dzień

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Wto Lip 01, 2014 12:23 pm   

Zakup przez internet kartę kredytową przedpłatową ( www.skrill.com).
iDeal'em przelejesz na nią pieniądze i zapłacisz nią wszędzie.

Kurt Cobain

beataw 
Gaduła
beataw

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lip 12, 2014 10:05 pm   

lcialam Wizzerem 2 razy i rzeczywiscie sprawdzaja bagaz maja przed kasa specjalny kosz do ktorego sie musi zmiescic torba podreczna , jezeli bierzesz duzego laptopa to juz jest twoj bagaz podreczny nic wiecej nie mozesz zabrac raczej .
Lecialam z 2 dzieci i wracajac z poznania mieli w rekach dodatkowo misie ktore dostali ,balam sie ze beda kazali wlozyc w bagaz podreczny ( juz by byl to nadbagaz )ale nikt nic nie mowil tylko nam torby sprawdzono dosc dokladnie ,,
bilet placilam przelewem i wydrukowalam go w domu
telefon musi byc wylaczony w samolocie
pozatym bylo okey wszystko na czas i bardzo pomocny mily personel
ja jestem zadowolona i lece znowu w pazdierniku

jolcia29 
Super gaduła

Wysłany: Nie Lip 13, 2014 12:57 am   

oprocz bagazu podrecznego mozna miec jeszcze w reku rozne rzeczy typu koc, poduszka, dzieci wlasnie zabawki

konrad5052
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 14, 2014 1:52 pm   

witam, sorry że trochę odgrzebuję, ale mam pytanie co to tego przelewu. na mailu dostałem wiadomość że "Płatność musi zostać dokonana w ciągu 24 godzin od rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana.". raczej przelew z ing nl do banku z UK będzie dłużej szedł niż te 24 godziny. czy może się mylę? jeszcze się okaże że wpłacę kasę, przelew dojdzie za ten tydzień załóżmy i co, lot przepadnie i kasa przepadnie? z góry dziękuję.

jolcia29 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lis 14, 2014 5:20 pm   

Jeżeli klient nie otrzyma potwierdzenia rezerwacji w ciągu 5 dni od dokonania przelewu bankowego należy skontaktować się z Telecentrum, aby sprawdzić czy płatność wpłynęła na konto. Jeżeli zweryfikowanie płatności nie będzie możliwe, klient może zostać poproszony o przedstawienie dowodu płatności.
masz 24 godziny na to zeby przelew wyszedl od ciebie a potem czekasz na potwierdzenie rezerwacji i jezeli w przeciag 5 dni nie otrzymasz to sie z nimi skontaktuj, ja nigdy nie mialam problemu zawsze wszystko bylo ok.

konrad5052
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 14, 2014 10:49 pm   

dziękuję za szybką odpowiedź. mam jeszcze jedno pytanie. jaką mogą prowizje pobrać (tak orientacyjnie) za ten przelew, ja bank ing holenderski, a kase wysyłam na konto w citibanku GB. jakby co to mam do zapłaty 110€. nie chcę przepłacić, nie chcę by było za mało bo w ogóle nic nie zrobię potem...

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Sob Lis 15, 2014 2:11 pm   

konrad5052 napisał/a:
dziękuję za szybką odpowiedź. mam jeszcze jedno pytanie. jaką mogą prowizje pobrać (tak orientacyjnie) za ten przelew, ja bank ing holenderski, a kase wysyłam na konto w citibanku GB. jakby co to mam do zapłaty 110€. nie chcę przepłacić, nie chcę by było za mało bo w ogóle nic nie zrobię potem...

A czemu nie wysłałaś do banku holenderskiego? Bodajrze maja dwa ja zawsze wysyłam do banku NL i na nastepny dzień mam potwierdzenie.

Kurt Cobain

jolcia29 
Super gaduła

Wysłany: Sob Lis 15, 2014 6:18 pm   

LeGolasik, na stronie wizzara dla holandii jest tylko jedno konto angielskie tez sie zdziwilam bo dla kazdego kraju maja konta w danym kraju nie wiem o co tam biega ale tez juz zaczelam pisac nawet chcialam to konto wkleic no i sie lekko zdziwilam

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Nie Lis 16, 2014 6:58 pm   

Dziwne, zawsze było na holenderski Rabo. Właśnie spojrzałem i rzeczywiście jest tylko GB ;/

Ty przelewając przelej 110 i daj walutę EUR i tyle do nich dojdzie. A jesli się nie myle to na terenie EU przelewy prywatne międzynarodowe są bezpłatne ( ja tak mam w ABN)

Kurt Cobain

konrad5052
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 19, 2014 12:58 pm   

korzystałem z tabeli z tego tematu: http://www.niedziela.nl/f...ic.php?t=101325
jeżeli dobrze zrozumiałem to przelew do GB kosztuje 25€ i tyle też dopłaciłem. w sobotę (15.11) w południe zrobiłem przelew a wczoraj we wtorek (18.11) doszedł. mam teraz trochę nietypowe pytanie, jeżeli wybrałem odprawę na lotnisku, czyli też tam dostanę ten bilet? nigdy nie latałem i nic nie wiem na temat lotów. z góry dziękuję

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Śro Lis 19, 2014 6:56 pm   

Tak na lotnisku dostaniesz bilet.

Kurt Cobain

Mathnl 

Wysłany: Śro Lis 19, 2014 9:24 pm   

konrad5052,
sorry za wscibskosc,ale dlaczego nie wybrales odprawy przez internet?

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Czw Lis 20, 2014 10:18 am   

Bo go stać?

Kurt Cobain

Odpowiedz do tematu