Parkomat - wpisywanie nr rejestracyjnego |
Autor |
Wiadomość |
lauren86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 10, 2014 7:45 am Parkomat - wpisywanie nr rejestracyjnego
|
|
|
Witam, czy tak jak w Warszawie numer rejestracyjny wpisany na bilecie za parkowanie pozwala inwigilować kierowców? Nie bede ukrywal, ze jeszcze posiadam polskie tablice i mam zamiar je zatrzymac na kolejne pol roku, sek w tym, ze niepokoi mnie wymiana parkomatow na ulicy na ktoprej mieszkam, wczesniej korzystalem z parkomatu wykupujac spokojnie bilet, teraz nalezy wpisac nr rejestracyjny. Pytanie czy ma to na celu pomoc w identyfikacji auta (przypisanie biletu do konrektnego auta), czy na celu prowadzenie inwigilacji, sciganiu bialych blach i wyszukiwaniu ich wlascicieli ?
Jak wyglada ta sprawa ? czy nr rejestracyjne leca dalej gdzies do bazy, czy to tylko suchy wydruk ? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2014 3:03 pm
|
|
|
Ja mysle ze to po to by gmina nie byla stratna jak kiedys , bo mozna bylo sobie bilet przekazywac, a teraz kazdy musi wykupic. |
|
|
|
|
szczepan358
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2014 8:21 pm
|
|
|
mozliwe ze predzej czy pozniej belasting zapyta o dane, tak bylo jak chcieli sprawdzic tych co sluzbówkami lub swoimi firmowymi autami prywatnie jezdzili
http://www.nrc.nl/nieuws/...rtreedt-de-wet/ |
|
|
|
|
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 3 razy Wiek: 49 Dołączył: 06 Cze 2008 Posty: 83 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 8:53 pm
|
|
|
Myślę że prawdopodobnie gemeente szuka pieniędzy i oszczędności ? A dokładnie zaczynając od tego że wpisując nr rejestracyjny pojazdu kiedy parkujemy przypisany jest tylko i wyłącznie do jednego pojazdu , a co zatem następuje nikt nie będzie mógł być więcej uprzejmym samarytaninem i nie będzie mógł takiego oto biletu dać komuś innemu bo stał np : 1 godz a bilet miał na 3 godz i tu myślę w skali roku dochodzą niemałe pieniądze ( mniej uprzejmośći dużo many ) Kolejne to myślę że dążą do tego żeby uruchomić system który obowiązuje od dawna w Amsterdamie , a mianowićie tam od dawna wpisuje się nr rej auta a parkometry są połączone z centralą i dlatego automatycznie przy kupnie biletu dane są przekazywane do centrali a co za tym następuje mają czarne na białym kto zapłacił . No i najlepsze nie potrzebują ogromnej ilości ludzi do sprawdzania aut ponieważ mają tak zwane ( Scanauto ) mam nadzieję że nie przekręciłem nazwy ? jak coś to mnie poprawcie . I te auto jeżdzi po ulicach i skanuje wszystkie auta jakie tam stoją i automatycznie widzą kto zapłacił a kto nie a za samochodem jadą dwie osoby na skuterach i mają komputer który pokazuje kto nie zaołacił za parking i tylko podjeżdżają i drukują mandaty i to odbywa się błyskawicznie . Możecie sobie wyobrazić jak duży rejon w jak krótkim czasie taka ekipa ogarnia . Korzyści ?? Zamiast ARMI parkingowych wojowników wystarcza Trzech SAMURAJÓW także korzyści niewymierne !! A inwigilacja co do PL tablic pewnie też no bo co tu ukrywać dziura budżetowa w NL jest ooooogromna a pieniądze z belastingu z aut a dotego Diezli jest wielki a my polacy lubimy Diezle i tu holenderski parlament widzi duże pieniądze więc próbuje je odzyskać !! UUUUF rozpisałem się strasznie ale już koniec . Pozdrawiam . |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 10:23 pm
|
|
|
ARIE32NL napisał/a: | A inwigilacja co do PL tablic pewnie też no bo co tu ukrywać dziura budżetowa w NL jest ooooogromna a pieniądze z belastingu z aut a dotego Diezli jest wielki a my polacy lubimy Diezle i tu holenderski parlament widzi duże pieniądze więc próbuje je odzyskać !! |
co to sa te Diezle z duzej litery ?
no i nastepna perelka , dziura w budzecie holenderskim ,oooogromna ? tak ,tak bo w Polsce to nie ma dziury, a jesli jest to malutkaaaa. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pon Gru 29, 2014 10:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 10:42 pm
|
|
|
Napisałem Diezla z dużej litery i po swojemu bo tak chciałem napisać . Jeżeli przeszkadza Ci to słowo to sobie je omin !! A że w PL też dziura to każdy wie i każdy łata jak mu się podoba . A w całym temacie chyba morał był inny i chodziło o całkiem inne rzeczy a jak chcesz się czepiać szczegółów to może lepiej takich rzeczy nie czytaj . Pisaliśmy o Holandii a nie Polsce proszę założyć temat taki sam o Polsce to będziemy wtedy pisać o Polskiej dziurze budżetowej . I nie siejmy tu zamętu bo nie oto chodzi . |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 1:55 pm
|
|
|
ARIE32NL napisał/a: | I te auto jeżdzi | nie te auto tylko to auto
ARIE32NL napisał/a: | I te auto jeżdzi po ulicach i skanuje wszystkie auta jakie tam stoją i automatycznie widzą kto zapłacił a kto nie a za samochodem jadą dwie osoby na skuterach i mają komputer który pokazuje kto nie zaołacił za parking i tylko podjeżdżają i drukują mandaty i to odbywa się błyskawicznie . Możecie sobie wyobrazić jak duży rejon w jak krótkim czasie taka ekipa ogarnia . Korzyści ?? Zamiast ARMI parkingowych wojowników wystarcza Trzech SAMURAJÓW także korzyści niewymierne !! | ...
Ile ty masz lat ? oj zdaje sie ,ze ktos jeszcze nie wyrosl z filmow o żółwiach ninja.Pozdrawiam |
|
|
|
|
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 2:55 pm
|
|
|
Jeżeli koleżanka nie ma tyle lat żeby to zrozumieć to może czas dorosnąć i uruchomić Google i poszukać a nie pisać takich bzdur !!!! http://www.citionsblog.nl...van-de-scanauto zapoznaj się może z treścią tego materiału i DOROŚNIJ !!!! Myślę że moderator powinien się tym zainteresować bo ja nie mam tu zamiaru nikogo oczerniać inaczej niż ta Pani powyżej . Jestem zdania że jeżeli mam na dany temat wiarygodną informację to chcę się nią podzielić a nie wysłuchiwać od innych forumowiczów że piszę bajki a co do pisowni to ludzie dajcie spokuj !! Tu cały czas chodzi o treść a nie o drobne błędy ortograficzne . |
Ostatnio zmieniony przez ARIE32NL Wto Gru 30, 2014 3:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 7:59 pm
|
|
|
ARIE32NL napisał/a: | Jestem zdania że jeżeli mam na dany temat wiarygodną informację to chcę się nią podzielić |
Link wyzej - informacja ktora podajesz zostala umieszczona w necie Geplaatst op: 26 September 2011
jesli chcesz zablysnac na forum i byc wiarygodnym jak piszesz , to nastepnym razem podaj aktualne informacje
http://www.citionsblog.nl/blog/author/cition |
|
|
|
|
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 8:32 pm
|
|
|
Słuchaj ja widzę że Ty szukasz tu problemów i zwady z ludzmi nic więcej !!! Także nie mam więcej zamiaru się wypowiadać na ten temat !! Dla mnie jesteś zwyklą smarkulą która próbuje tu tylko błysnąć !! Koniec tematu !! Następnym razem napisz coś normalnego i mądrego to wtedy pogadamy . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 8:44 pm
|
|
|
ARIE32NL,
nie mogles juz tych swoich wypocin przeslac na priw do zainteresowanego ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
ARIE32NL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 8:48 pm
|
|
|
Przepraszam Gochna H . W każdym bądz razie dla mnie temat zamknięty, następnym razem poprostu takie wpisy zignoruje . |
|
|
|
|
|