Przesunięty przez: Gochna H Czw Sie 06, 2015 7:20 pm |
aanvullende verzekering |
Autor |
Wiadomość |
sabinow
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 12:14 pm aanvullende verzekering
|
|
|
Przepraszam, jeżeli temat takowy już był, ale mam mały problem z ubezpieczeniem dodatkowym.
Otóż z nowym rokiem zmieniłam firmę ubezpieczeniową. Wraz z pakietem podstawowym mam wykupiony pakiet dodatkowy. Ubezpieczenie to jest już opłacone za miesiąc styczeń. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, iż dzisiaj dostałam list ze swojej poprzedniej ubezpieczalni, która informuje mnie, że mam z nimi zawartą polisę na rok 2015 ale tylko z dodatkowym ubezpieczeniem, gdyż podstawowe już jest nieaktualne. Widocznie moja księgowa, zmieniając mi ubezpieczenie na nowy rok, przeoczyła fakt, iż było również dodatkowe ubezpieczenie w pakiecie.
I stąd moje pytania.
Nie chcę mieć już żadnej styczności ze wcześniejszą ubezpieczalnią. A czy to znaczy,ze jestem uwiązana na cały rok z poprzednim ubezpieczycielem i mimo teraz innego pakietu ubezpieczeniowego, jestem zmuszona płacić te dodatkowe ok. 35 euro/ miesiąc przez cały rok ? Czy mogę jakoś anulować to ? Czy obowiązują mnie teraz 2 ubezpieczenia ?
Tego dodatkowego jeszcze nie zapłaciłam, ale w liście odnotowano, że jeżeli nie ureguluję opłaty za styczeń, będą przychodzić odsetki, kary itd. Czy mogę teraz coś z tym zrobić ? Chcę mieć tylko aktywne to ubezpieczenie, które już mam opłacone.
Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 6:27 pm
|
|
|
sabinow,
Zwroc sie do swojej nowej ubezpieczalni , by wyjasnila sprawe z poprzednim ubezpieczycielem
bo z tego co piszesz wynika, ze do poprzedniego ubezpieczyciela nie dotarla na czas informacja,
o rezygnacji |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|
|