Wezwanie do zapłaty TEMPO TEAM |
Autor |
Wiadomość |
nevioo
Poczatkujacy Oszukany
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 10:34 pm Wezwanie do zapłaty TEMPO TEAM
|
|
|
Witam, pracowałem w tempo team jakieś 5 tygodni i musiałem zjechać do PL ponieważ miałem problemy rodzinne i po jakimś czasie (6tyg) dostaje wezwanie do zapłaty 210 euro za szkolenie oplejding do pracy na magazynie i za to że mi za dużo godzin urlopowych wypłacili
Czy mam się tym martwić czy mogę to olać i jakie konsekwencje ? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 10:37 am
|
|
|
Witam,
Pewnie Cie szkolili bo chciales zostac na "dluzej " a ze zjechales po kilku tyg to pewnie chca zwrotu kosztow za szkolenie
Jak nie oddasz to pewnie sprawa pojdzie dalej i oddasz nie 210 e a np 400 e wraz z odsetkami i kosztami windykacji |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Sob Sty 31, 2015 10:37 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Arjuna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 10:24 am
|
|
|
To koordynator, ani kierownik nie poinformowali Cię o tym, że będziesz obciążony kosztami? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 12:52 pm
|
|
|
Arjuna, a co to za roznica kto poinformowal . Pozatym naucz sie czytac nevioo, nie napisal kto mu wyslal ta informacje . Poprostu dostal list/mail i ma do zaplaty dana sume. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
nevioo
Poczatkujacy Oszukany
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 9:37 pm
|
|
|
Mówiła mi że koszty to 110 euro i jak coś to mi to sciagną z wakacyjnego a list przyszedł 210 euro bo za dużo mi wypłacili i 100 euro godzin urolopowych.
Chcę się z nimi jakoś dogadać, ale z tego co czytałem na necie nie jeden miał już taką akcję i po prostu kazali to olać, bo to ich błąd ze za dużo mi wypłacili a na forum prawnym pisali że z prawnikiem jak rozmawiali to kazał to wyrzucic do kosza bo nic zrobić nie mogą. |
Ostatnio zmieniony przez nevioo Nie Lut 01, 2015 9:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Arjuna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 10:15 pm
|
|
|
Ty się naucz czytać. Powinien zostać poinformowany przy zerwaniu umowy o tym, że zostanie obciążony, a informację tę dostał z pewnością na tpoincie. Nie udawaj mądrej, bo do tematu nic nie wnosisz. |
Ostatnio zmieniony przez Arjuna Nie Lut 01, 2015 10:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nevioo
Poczatkujacy Oszukany
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 10:37 pm
|
|
|
Arjuna tpoint jest po holendersku |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 11:05 pm
|
|
|
nevioo, jezeli podpisywaes co kolwiek o kosztach szkoelenia itd to tak maja jak najbardziej prawo to z ciebie sciagna . Takie cos jest prawnie ustalone , czy to zostales poinformowany w chwili zrywania kontraktu czy nie . Jezeli nic nie podpisywales o zwrocie ew. kosztow to musisz im zwrocic tylko za godziny urlopowe ktore ci za duzo wyplacili .
Arjuna, ty jak narazie nic nie wniosles do tematow w ktorych sie wypowiedziales , wiec to ty sie nie mondruj cwaniczku . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
nevioo
Poczatkujacy Oszukany
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 11:11 pm
|
|
|
Ale to ich bład, że źle wypłacili ?
a w liscie nie pisze ze to za oplejding tylko tak: "Negatieve eindafrekening, zijnde teveel uitbetaalde vakatie-uren" |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 10:28 am
|
|
|
nevioo,
Cytat: | Ale to ich bład, że źle wypłacili ? |
niektorzy robia na forum wiele szumu ,kiedy firma im za malo placi, lub nie placi wogole ,staraja sie wiec za wszelka cene o zwrot naleznego
w twoim przypadku jak widac z powyzszego , firma wyplacila ci za duzo pieniedzy ma prawo zadac zwrotu
ciekawi mnie jak ''zjechales'' za pozwoleniem, czy z dnia na dzien porzuciles prace ? |
|
|
|
|
ossamus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 3:17 pm
|
|
|
Pracownik na fazie A moze z dnia na dzien zakonczyc wspolprace bez konsekwencji. |
|
|
|
|
nevioo
Poczatkujacy Oszukany
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 3:54 pm
|
|
|
Nie porzuciłem tylko poszedłem do mojego kordynatora i powiedziałem jaka jest sytuacja i zapytałem czy mogę zjechać na czas nie okresl. powiedział ze tak i jak bd chciał wrócic mam zadzownić a tutaj taki list, tak ja na fazie A byłem |
|
|
|
|
|