niemowle nie podnosi glowki |
Autor |
Wiadomość |
kropka123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2015 8:37 pm niemowle nie podnosi glowki
|
|
|
Witam. Czy ktores z Rodzicow mialo problem u dziecka z unoszeniem glowki w pozycji na brzuchu?
Moj 4miesieczny synek ma wlasnie taki problem. Gdy lezy na brzuszku nie potrafi sam przyciagnac raczek do tulowia ,a gdy pomoge mu z raczkami ,glowke podnosi ale niezbyt wysoko. Potrafi ja utrzymac pare minut ale szybko sie meczy.
Martwie sie bo zaczelam o tym czytac i moga to byc zbyt wiotkie miesnie. Czasami tez chrapie co moze miec zwiazek z tymi ,,luznymi miesniami,,. Bylismy ostatnio na szczepieniu lecz I lekarz polozyla synka na brzuchu i czolo mial przyklejone do materaca,ale on strasznie plakal wiec tak naprawde nawet go porzadnie nie zbadala. Chcialabym isc z maluchem do rodzinnego bo chyba tam powinnam sie z tym udac??? Tylko nie wiem jak mam lekarz wytlumaczyc o co mi chodzi I co to moze byc,bo niestety dla tutejszych lekarzy na to czesto ,, to nic,,.
[ Dodano: Śro Lut 04, 2015 11:12 pm ]
Przepraszam za stylistyke. Pisze z telefonu I chyba wlacza mi sie ,,slownik,, ,bo jak to teraz czytam to niektore zdania ni skladu ni ladu;) |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2015 1:11 pm
|
|
|
Witam serdecznie, prosze sie na zapas nie martwić i udać się na konsultacje do kinderfysiotherapeut (fizjoterapeuty dzięcięcego) on rozwieje pani obawy lub zastosuje odpowiednia rehabilitacje.
Na pierwsza wizyte prosze zabrać groeiboek dziecka, bedzie również przeprowadzony wywiad na temat przebiegu ciąży, porodu oraz ogólnie rozwoju motorycznego dziecka. Nie jest potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego. Jedynie proponowałabym by sprawdzić w swoim ubezpieczeniu ilośc bezpłatnych wizyt u fizjoterapeuty.
Ps. Wole być nadwrażliwą mamą i zadać kolejne (nawet głupie) pytanie lekarzowi, niż diagnozować i straszyć się za pomoca google. Z pozdrowieniami. |
|
|
|
|
kropka123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2015 7:17 pm
|
|
|
Dziekuje Ci krysta55 . teraz przynajmniej wiem ,gdzie z tym pojsc,napewno skorzystam ))Pozdrawiam Cieplutko |
|
|
|
|
|
|