PIN do karty |
Autor |
Wiadomość |
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 4:49 pm
|
|
|
Zmieniles w Polsce pin dla holenderskiej karty??
Na pewno nie jest tak ze pin jest tylko w karcie. Bank jak wysyła nowa kartę działa ona z pinem nadanym po raz pierwszy. Skoro tak to albo wgrywają do niej pin (do czipa) albo w jakiś inny sposób to działa. Może poprzez pierwsze użycie nowej karty. Nie wiem dokładnie. To ze wgrywają twój pin ka kartę przy jej wyrabianiu nie znaczy ze widza twój pin jako cyfry. Po prostu jakiś tak kod źródłowy wgrywają na czipa z wszystkimi informacjami. Pierwsze słyszę ze kartę z banku ING wysadzając w bankomacie w pl można zmienić pin. Pytalem o to w banku tutaj i babka powiedziała ze nie da się. Poza tym nawet jak zmienisz pin w bankomacie to nowa karta jaka dostaniesz będzie z pinem nadanym przez bank. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Wto Lut 10, 2015 5:00 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 5:42 pm
|
|
|
expekt84 napisał/a: |
to że bank nie zna twojego PINU??? oczywiście że NIE ZNA BO JEST ON ZAPISANY NA PASKU MAGNETYCZNYM TWOJEJ KARTY.....(taki czarny pasek) !!!
a może nierealne jest to że nie można zmienić PIN w bankomacie ??? Idz sobie do PKO i po włożeniu karty masz opcje ZMIANA PIN !!!!!!!!! |
Ja nic nie pisalalm o tym ze bank moze znac /zna twoj pin ? cytowalam tylko twoj post
pisze ci jeszcze raz ,ze nie ma mozliwosci zminy pinu na poczekaniu - przynajmniej w zadnym holenderskim automacie ani banku , domyslam sie ze i podobnie jest w Polsce .
Jesli mozna by tak zrobic jak piszesz w pko, to bylby juz szczyt glupoty , bo kiedy ktos znajdzie cudza karte do bankomatu...
to ot tak na pstrykniecie palcow ,moze zmienic pin tuz przy automacie i wybrac komus z konta pieniadze ... JESTES DOROSLA OSOBA ?
odnosze wrazenie ze jestes jakims niedouczonym malolatem ! |
|
|
|
|
expekt84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 5:50 pm
|
|
|
dobra ja wiem swoje co do zmiany PINu....... ale w takim razie jak INGNL wysłał mi 2gom kartę po pin idę do banku??? czy kartę aktywuje w bankomacie pinem z 1szej karty??????
tylko to chcę wiedzieć?? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lut 13, 2015 4:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 5:59 pm
|
|
|
expekt84,
Stary pin powinien dzialac do nowej karty bez niczego , no chyba ze zostales powiadomiony listownie przez bank ze odbierasz nowa karte i nowy pin .
mi w zeszlym roku pekla karta do bankomatu, otrzymalam nowa i ta dziala wraz ze ''starym'' pinem ,przy wymianie karty nie daja nowego pinu
pozdrawiam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
expekt84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 6:01 pm
|
|
|
cytat
Jesli mozna by tak zrobic jak piszesz w pko, to bylby juz szczyt glupoty , bo kiedy ktos znajdzie cudza karte do bankomatu...
to ot tak na pstrykniecie palcow ,moze zmienic pin tuz przy automacie i wybrac komus z konta pieniadze ... JESTES DOROSLA OSOBA ?
odnosze wrazenie ze jestes jakims niedouczonym małolatem !
hahahahahaha ty chyba żyjesz w jakimś ciemnogrodzie !!!!!!!!!!!!!
specjalnie dla ciebie pisze procedure zmiany pinu karty!!!!!
masz kartę do bankomatu, nie ważne jaką i idziesz do byle jakiego bankomatu
wkładasz kartę podajesz PIN (jak chcesz kasę wypłacić tez możesz z każdego bankomatu a nie tylko KARTA ING z BANKOMATU ING)
I GDY JUŻ PODASZ SWÓJ PIN MASZ DO WYBORU -WPŁATA, WYPŁATA, STAN KONTA, ITD I TAM TEZ JEST OPCJA ZMIANA PIN !!!!!!!!!!!!
KLIKASZ TO PODAJESZ STARY PIN NP 2532 I PÓŹNIEJ MASZ NAPISANE PODAJ NOWY PIN I MONTUJESZ NP 3658 I TYLE W TEMACIE !!!!!!!!
czy już rozumiesz jak znajdziesz cudzą kartę do bankomatu to pierw musisz podać PIN żeby moc go zmienić na inny !!!!!!!! |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 6:02 pm
|
|
|
Gochna pin można w Polsce zmienić. Wkladasz kartę do bankomatu po czym wybierasz opcje zmiana kodu pin. Podajesz obecny i powtarzasz nowy. Tak jak gdziekolwiek na forach czy poczcie. Pierw podajesz stary aby moc zmienić na nowy. W Holandii ABN AMRO również daje opcje zmiany kodu pin w automacie. Mi chodzi bardziej o to ze jak mógł zmienić pin karty holenderskiej w polskim bankomacie. Bo z tego co wiem, jeżeli bank oferuje opcje zmiany kodu pin karty, trzeba to zrobić w bankomacir banku macierzystego a nie w pierwszym lepszym. Jeżeli przyszła ci nowa karta to pin pozostał ten sam co nadali ci go po raz pierwszy. Wiec wsadzasz kartę do bankomatu i wvijasz pin jaki był nadany jak otwierales konto. Nir wysyłają z każda nowa karta nowego pinu. |
|
|
|
|
expekt84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 6:06 pm
|
|
|
jezuu ludzie ale ja ZMIENIAŁEM pin do HOLENDERSKIEJ KARTY i nie pamiętam jaki był pierwotny nadany przez BANK do 1szej karty !
jaki mam teraz podac PIN
edytowane nadmiar ikonek usuniety |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lut 13, 2015 4:34 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 6:08 pm
|
|
|
feel_x napisał/a: | Gochna pin można w Polsce zmienić. |
Dzieki za wyjasnienie , tego nie wiedzialam , czlowiek cale zycie sie uczy.. |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 6:18 pm
|
|
|
expekt84 napisał/a: | i nie pamiętam jaki był pierwotny nadany przez BANK do 1szej karty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Nic juz nie zrobisz , pozostaje wystapic o nowy pin. A z tego co mi wiadomo to jest taka opcja w kazdym banku
Cytat: | ls u uw pincode voor uw bankpas en/of creditcard niet meer weet, dan kunt u deze kosteloos opnieuw opvragen. |
https://www.ing.nl/partic...CFULKtAodxD0A-w |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Wto Lut 10, 2015 6:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|