NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjątkowo uporczywy sąsiad...
Autor Wiadomość
Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 8:27 pm   

Kazde zgloszenie skargi policja rozpatruje, przynajmniej tu gdzie ja mieszkam. Bagniaczka powinna sie umowic na rozmowe z dzielnicowym i powolac sie na wlasciciela budynku, ze ten moze poswiadczyc, ze nie jest uciazliwa sasiadka i ze uwazasz sie za napastowana przez swoja sasiadke. Dzielnicowy na pewno pofatyguje sie zeby z nia porozmawiac. To nie jest Polska zeby jeden sasiad drugiemu zyc nie dawal.
Ja kilka razy zwracalam sie o pomoc do policji, wprawdzie w innych sprawach ale zawsze bylam traktowana powaznie i zawsze podejmowano kroki zeby mi pomoc.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 11:11 pm   

Dzieki za rady :) Jak sie znowu o cos beda burzyc, to ich uprzedze, ze tak zrobie. Jak sie nie uspokoja, to faktycznie pojde na policje porozmawiac. Wlasnie w tej chwili jest konkretnie glosno u innych sasiadow na dole, a jakby tak bylo u mnie, to juz by zadyme robili.

asia1994
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 22, 2015 5:54 pm   

Witam, przepraszam że odświeżam ten temat ale nie chciałam zakładać nowego.

Również mam problem z sąsiadem z dołu - afroamerykaninem :074: który bardzo głośno słucha muzyki w weekend oraz czasami urządza awantury. Kolejnym jest to że pali w mieszkaniu marihuane a my w domu dzieki wentylacji mamy opary thc za free ( nie - nie interesuje nas taka opcja ).

Drodzy Niedzielnicy, poradźcie nam co zrobić.
Mieszkamy w blokach spóldzielni mieszkaniowej z Dordrechtu - Woonbron. My mieszkamy tu od stycznia ale poprzednia lokatorka która zdawała to mieszkanie powiedziałą nam ze zgłaszała te problemy z sasiadami z dolu do spółdzielni - tyle od niej wiemy.

Chodzilem do sasiada z prosbami ale to nie skutkuje - wrecz odwrotnie , trzaskanie drzwiami , walenie w sciany, bieganie po mieszkaniu, muzyka jak grala tak gra.

Mam nagrania z telefonu jak chodze z prosbami o sciszenie oraz nagrane jak owy sasiad przyszedl do mojego mieszkania na moja prosbe i sam uslyszal jak to wszystko jest slychac - na co skwitowal - on moze bo jest u siebie, a mi doradzil zalozenie stoperów (odpowiedzialem ze on moze rowniez sluchac muzyki w sluchawkach - na co zaczal byc agresywny)

Mam nagranie rowniez jak przyznaje sie ze pali marihuane i kokaine (tlumaczyl ze to przez to poprzednia lokatorka miala z nim problem), i wychodzac skwitowal ze problemy to sie dopiero zaczna.

Nie wzywalem jeszcze do niego policji, ale po tych konwersacjach z nim chyba czas zaczac.

Czy spoldzielnia musi podjac jakies kroki w celu zwalczenia tego problemu? Jak widac nie tylko ja zglaszam problem na feralnego sasiada. Czy to wszystko co mam udokumentowane to wystarczajacy dowod dla Woonbronu?

Prosze o pomoc !
Ostatnio zmieniony przez asia1994 Nie Lut 22, 2015 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Lut 28, 2015 9:04 pm   

przeniesione

asia1994 napisał/a:
Czy istnieje możliwość otrzymania informacji na Policji, gdzie w okolicy której mieszkam jest kamera pod która mogłabym zaparkowac swoje auto. Mam konflikt z sasiadem i obawiam sie ze moze ucierpić na tym mój samochód.

Jesteśmy legalnie zameldowani. Czy gdy podam powód dlaczego chciałabym informacji o monitoringu ( sasiad jest agresywny, zglosilismy sprawe do spoldzielni mieszkaniowej, policja rowniez interweniowala w naszej sprawie, i w sprawach poprzedniej lokatorki od ktorej przejelismy mieszkanie), to będą mieli taką możliwość czy taka informacja napewno nie zostanie mi udzielona ponieważ wedle prawa również ja mogłabym użyc takiej informacji nie zgodnie z prawem.

Przepraszam ze otwieram nowy temat ale nie znalazlam nic podobnego.

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Sob Lut 28, 2015 9:39 pm   

asia1994 napisał/a:
Jesteśmy legalnie zameldowani.
a mozna byc nielegalnie zameldowanym ?

asia1994 napisał/a:
gdzie w okolicy której mieszkam jest kamera pod która mogłabym zaparkowac swoje auto. Mam konflikt z sasiadem i obawiam sie ze moze ucierpić na tym mój samochód.

w takim razie powinnas znalezc parking platny ,przeciez policja nie bedzie ci monitorowala przez 24/h na dobe auta

asia1994
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 01, 2015 10:18 am   

nie ma takiego w mojej okolicy. monitoring ma to do siebie ze dziala 24h i nie prosze o zamontowanie kamery kolo mojego auta tylko o wskazanie miejsca a to chyba różnica

Odpowiedz do tematu