poziom edukacji???? |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 3:23 pm
|
|
|
michaltg napisał/a: | czy jesli te 2 dyplomy zostana przetlumaczone przez przysieglego tlumacza w Polsce beda akceptowane przez holenderskie uitzendbureau-y ?? |
A znasz komunikatywnie holenderski aby pracowac w swoim zawodzie w NL jesli nie to szkoda twojego zachodu ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
michaltg
Nieśmiały użytkownik popcorn
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 3:42 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | michaltg napisał/a: | czy jesli te 2 dyplomy zostana przetlumaczone przez przysieglego tlumacza w Polsce beda akceptowane przez holenderskie uitzendbureau-y ?? |
A znasz komunikatywnie holenderski aby pracowac w swoim zawodzie w NL jesli nie to szkoda twojego zachodu ... |
ok ale w cv moge jak anjbardziej miec napisane jakie szkoly skonczylem i ze mam dyplomy do nich w j. polskim ??
jesli posiadam dyplom na wszystkie wozki widlowe w j.polskim to wystarczy tlumaczenie tlumacza przysieglego z NL czy musi on byc przetlumaczony przez DUO ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
michaltg
Nieśmiały użytkownik popcorn
|
Wysłany: Śro Paź 09, 2013 4:12 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | michaltg, michaltg napisał/a: | ok ale w cv moge jak anjbardziej miec napisane jakie szkoly skonczylem i ze mam dyplomy do nich w j. polskim ??
|
Nie bo nic Ci to nie da
Najpierw przetlumacz sobie swoje wyksztalcenie na niderlandzki
http://www.niedziela.nl/f...p=294586#294586 |
oki dzieki. jestem o informacje dalej.
Wciaz nie wiem czy jesli posiadam dyplom w j.polskim na wszystkie wozki widlowe to wystarczy tlumaczenie tlumacza przysieglego z NL czy musi on byc przetlumaczony przez DUO ? |
|
|
|
|
szewa250
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2015 11:51 am
|
|
|
Witam! Mam ukończoną 1 klasę LO bez profilu(profilowanie dopiero od 2 klasy) i chciałbym się dowiedzieć, jaki mam poziom edukacji w Holandii, gdyż kompletnie się nie orientuję w holenderskim systemie nauczania. |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2015 4:22 pm
|
|
|
Jak skonczyl 1 LO to jest gdzies na poziomie nieskonczonego HAVO. Ciezko okreslic gdzie dokladnie w tym HAVO sie znajdujesz, ale jesli masz ukonczone gimnazjum to to juz na pewno jest middelbare onderwijs. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 28, 2015 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szewa250
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2015 2:35 pm
|
|
|
Interesuje mnie nauka na kierunku IT, głownie interesuje mnie programowanie. Mam szukać szkoły z kierunkiem IT na poziomie HAVO czy jeszcze inaczej to wygląda? Będę musiał powtarzać 1 klasę? Jeśli ktoś zna jakieś dobre szkoły na tym kierunku w okolicach Mijdrechtu, Zevehoven, Woerden, Uithoorn, Amsterdamu czy Alphen aan de Rijn, bardzo prosiłbym o podanie namiarów, z góry dziękuję. |
Ostatnio zmieniony przez szewa250 Sob Lut 28, 2015 2:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2015 3:52 pm
|
|
|
szewa250,
To postaraj pojsc do VWO nie HAVO. VWO trwa rok dluzej, ale po VWO mozesz tez isc na uniwersytet a po HAVO tylko na HBO.
No i poziom nauczania jest o wiele lepszy. W VWO tez bedziesz mogl wybrac pakiet i przedmioty bardziej scisle, czyli przydatne do IT.
http://www.profieltest.nl...28profiel-nt%29 |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2015 9:07 pm
|
|
|
szewa250 napisał/a: | Mam szukać szkoły z kierunkiem IT na poziomie HAVO czy jeszcze inaczej to wygląda |
Po Twoim poscie wnioskuje,ze dopiero chcesz rozpoczac przygode z holenderska edukacja. Jesli tak to zapomnij o Havo czy Vwo. Jak tam z Twoim holenderskim? |
|
|
|
|
szewa250
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 1:49 pm
|
|
|
Tak, właśnie chcę dopiero zacząć holenderską edukacje. Mój holenderski jest na tą chwilę na poziomie A1, ale kontynuuję naukę języka i myślę, że do sierpnia będę posługiwał się holenderskim na poziomie C1. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 2:31 pm
|
|
|
szewa250 napisał/a: | Tak, właśnie chcę dopiero zacząć holenderską edukacje. Mój holenderski jest na tą chwilę na poziomie A1, ale kontynuuję naukę języka i myślę, że do sierpnia będę posługiwał się holenderskim na poziomie C1. |
C1 to jest wyzszy poziom niz poziom sredniego Holendra, poziom uniwersytecki. Najwyzszy to C2. Chyba chodzi ci o B1 lub B2?
Co i tak bedzie nielatwe, w ciagu pol roku z A1 na B1.
Wszystkie poziomy:
http://en.wikipedia.org/w...e_for_Languages (EN wiki)
http://www.uvatalen.nl/si...?contentID=9149 (NL) |
|
|
|
|
szewa250
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 6:15 pm
|
|
|
A na jakim poziomie muszę znać język, abym mógł uczęszczać do szkoły holenderskiej? |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 8:02 pm
|
|
|
szewa250,
B1 na HAVO/VWO i MBO, na WO/HBO B2.
Edit: Egzaminy probne panstwowe znajdziesz tutaj:
https://www.hetcvte.nl/item/voorbeeldexamens_en
Programma I to B1, Programma II to B2. Powodzenia |
Ostatnio zmieniony przez GeraltRivia Nie Mar 01, 2015 8:04 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
szewa250
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 12:15 pm
|
|
|
Czy wie ktoś czy są jakieś szkoły na poziomie VWO okolicach Mijdrechtu, Zevehoven, Woerden, Uithoorn, Amsterdamu czy Alphen aan de Rijn? Może ktoś mi coś doradzi, byłbym wdzięczny. |
|
|
|
|
|