Przesunięty przez: Gochna H Nie Sie 11, 2013 12:44 pm |
Polscy fachowcy w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
raz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 8:48 pm Polscy fachowcy w Holandii
|
|
|
Witam, jestem w trakcie remontu domu. Przez Niedzielę znalazłam "fachowca" do wykonania łazienki. Niestety, okazał sie kiepski. Moze ktoś chce podzielić się swoimi doświadczeniami? Kogo warto polecić, a kogo unikać? |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 12:15 pm
|
|
|
Pewnie wywalą tego posta ale co tam...nie wiem skąd jesteś, jak z okolic Amsterdamu to się odezwij, dam Ci namiar na kogoś kto u mnie robił i jestem zadowolona |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 12:38 pm
|
|
|
skoro jest temat, w ktorym poleca sie mechanikow, to czemu nie zrobic kolejnego z innymi fachowcami? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
raz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 8:06 pm
|
|
|
@mamqa - dziekuję, niestety mieszkam na drugim końcu Holandii
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2012 9:10 pm ]
@zaq - mozna pisać o różnych fachowcach o ile pomoże to innym dobrze wybrać i uniknąć takiego stresu jak mnie zaserwował ten pan |
|
|
|
|
ewaro31
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 4:18 pm
|
|
|
Firma Obelixklussenbedrijf z Horst-jedna wielka tragedia zdjęcia na maila
Facet niema zielonego pojęcia o budowlance,naciągacz,stwarza niebezpieczeństwo budowlane |
|
|
|
|
PawełS
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 6:09 pm
|
|
|
a ja Tobie powiem tak! Chcesz mieć dobrze zrób sam! jesli Ci polacy nie dają zadowolenia możesz sprawdzić holenderskie firmy! |
|
|
|
|
piter598
Poczatkujacy piter
Wiek: 48 Dołączył: 21 Paź 2008 Posty: 12 Skąd: roosendaal
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2015 9:33 pm
|
|
|
witam
jestem jednym z wielu wlasciceli w firm rem-bud. w NL
ale nie bede sie reklamowal
z doswiadczenia moge napisac ze to nie zawsze wina firma tzw. fachowcow ale i klienta
kupowanie najtaszego mat. w promocji ,szukanie najtaniszego fachowca i na koniec szukanie bzdety zeby cos urwac .
Prosze pamietac zeby cos bylo dobre musi kosztowac
a na dobre wykonanie potrzebny jest czas prace rematowe to nie praca na produkcji i wykonanie 100 elementow na godzine .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
pilsniu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 12:10 pm
|
|
|
Kolega wyzej bardzo dobrze to opisal. Sam klade glazure i spotykam sie z podobnymi sytuacjami na codzien. Np. Klientja z rotterdamu wielce zdziwiona byla gdy jej powiedzialem cene za lazienke i zaznaczam ze cena wynosila okolo 40 procent ceny gdyby przyszedl holender i chcial zrobic. Sa tacy co najchetniej za tydzien pracy fachowca zaplaciliby conajwyzej tyle ile sami zarabiaja przy np. Tasmie z warzywami. Nie tedy droga. Ja jak slysze podobne teksty to poprostu nie wchodze w projekt bo z gory wiadomo ze gisc nie ma zielonego pojecia badz jest cwaniakiem a pozniej na kobcu zawsze jakies problemy sa z delikwentem. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 2:30 pm
|
|
|
pilsniu,
A dlaczego mialbys na czarno wiecej zarabiac niz ktos przy tasmie z warzywami (bo watpie ze z cenami 40% masz legalna firme)?
Niby fachowiec, ale bez ubezpieczenia (co np. jak zepsujesz cos u klienta, albo komus cos sie stanie podczas twojej pracy), bez ksiegowosci, bez gwarancji, bez podatkow itd. |
|
|
|
|
Kasia70_70
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 12:37 pm Firma Wiki Kozijnen
|
|
|
Witam,
widzę tutaj temat, który ostatnio bardzo mnie interesuje tzn : remonty. Jest jedna firma WIKI KOZIJNEN z Eindhoven, któej NIE POLECAM. Na poczatku wydaje się wszystko ładnie, pięknie- bo szef ma takie gadane ze szkoda słów.... ale dopiero pózniej okazuje sie jak jest naprawdę. Materiały najorszej jakosci za cene wg mnie dużą, pożniej w praktyce widać jaki to jest materiał. Szef robi złe pomiary i póżniej nic do nieczego nie pasuje. Poza tym naciaga klientów.Nie dotrzymują terminów i " fachowcy" spóżniaja się do klienta nawet 2-3h. Szef tej firmy wg mnie jest pazerny, bo bierze wszystko co się da a póżniej z niczym nie może sie wyrobić i zamiast tygodniowy remont, to wychodzi kilkutygodniowy. Odradzam Tą firmę! |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 1:03 pm
|
|
|
Kasia70_70, i dlatego ze polscy fachowcy sa z takich praktyk znani dzwonie zawsze po tutejszych fachowcow . Po wstepnych rozmowach a jeszcze przed prozba o oferte na pismie pytam czy maja ubzpieczenie na wrazie wypadku , juz po omowionej ofercie podpisuje umowe oczywiscie z data zakonczenia i ewentualnymi karami za opuznienia , szkody itd . Dlatego jak do tej pory mam naprawde malo problemow z fachowacami .
P.S.
Kiedys z ciekawosci poprosilam na planowany remont o oferte u polskiego fachowca . Jak juz doszlo do podpisania umowy gdzie opisane bylo jakie kary poniosa jak sie nie wywiaza z umow to chlopak sie wystraszyl mial to omowic z ubezpieczyccielem i nie podpisal a sluch po nim zaginol . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Cze 03, 2016 1:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 2:59 pm
|
|
|
Ogólnie też bym raczej zalecił fachowców z Holandii, aniżeli rodowodem z Polski, chyba, że mają dobrą szeptaną renomę - bo reklamę każdy może zamówić.
Kolega brał fachowca z polskiej firmy i byli zadowoleni, mała firemka bez rozgłosu. Po prostu robili co mieli robić i mieli dobre opinie wśród klientów (w większości Polaków).
@Baileys - czy ty miałaś zasady pisowni wyrazów w szkole? "opuźnienia", "zaginoł", "proźbą".... warto sprawdzić jak się powinno pisać takie słowa przed publikacją postu. |
|
|
|
|
Kasia70_70
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2016 4:36 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Kasia70_70, i dlatego ze polscy fachowcy sa z takich praktyk znani dzwonie zawsze po tutejszych fachowcow . Po wstepnych rozmowach a jeszcze przed prozba o oferte na pismie pytam czy maja ubzpieczenie na wrazie wypadku , juz po omowionej ofercie podpisuje umowe oczywiscie z data zakonczenia i ewentualnymi karami za opuznienia , szkody itd . Dlatego jak do tej pory mam naprawde malo problemow z fachowacami .
P.S.
Kiedys z ciekawosci poprosilam na planowany remont o oferte u polskiego fachowca . Jak juz doszlo do podpisania umowy gdzie opisane bylo jakie kary poniosa jak sie nie wywiaza z umow to chlopak sie wystraszyl mial to omowic z ubezpieczyccielem i nie podpisal a sluch po nim zaginol . |
Po tych wszystkich doswiadczeniach to już też tak myślę, nawet jeśli to miałoby trochę więcej kosztować. Dziękuje za odpowiedz
[ Dodano: Pią Cze 03, 2016 5:37 pm ]
Fegelein napisał/a: | Ogólnie też bym raczej zalecił fachowców z Holandii, aniżeli rodowodem z Polski, chyba, że mają dobrą szeptaną renomę - bo reklamę każdy może zamówić.
Kolega brał fachowca z polskiej firmy i byli zadowoleni, mała firemka bez rozgłosu. Po prostu robili co mieli robić i mieli dobre opinie wśród klientów (w większości Polaków).
@Baileys - czy ty miałaś zasady pisowni wyrazów w szkole? "opuźnienia", "zaginoł", "proźbą".... warto sprawdzić jak się powinno pisać takie słowa przed publikacją postu. |
Co do tej małej firemki to może jakiś kontakt? Skąd oni są? bo jak daleko to nie ma sensu. Dziękuje za odpowiedz
[ Dodano: Pią Cze 03, 2016 5:40 pm ]
raz napisał/a: | Witam, jestem w trakcie remontu domu. Przez Niedzielę znalazłam "fachowca" do wykonania łazienki. Niestety, okazał sie kiepski. Moze ktoś chce podzielić się swoimi doświadczeniami? Kogo warto polecić, a kogo unikać? |
Na pewno unikać firmy Wiki Kozajnen z Eindhoven!!!! i to szerokim łukiem.... |
|
|
|
|
Doma79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 08, 2016 8:40 am
|
|
|
Witam,
Czy ktoś kojarzy firmę Klusbedrijf Piet z Helmond? Proszę o opinie. Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 08, 2016 9:56 pm
|
|
|
Kasia70_70 napisał/a: |
Co do tej małej firemki to może jakiś kontakt? Skąd oni są? bo jak daleko to nie ma sensu. Dziękuje za odpowiedz
|
Niestety to było dość dawno i nic już nie pamiętam |
|
|
|
|
|