Przesunięty przez: Gochna H Czw Mar 26, 2015 4:49 pm |
stłuczka parkingowa i teraz problem z ubezpieczalnią |
Autor |
Wiadomość |
radeklwh
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2015 11:43 am stłuczka parkingowa i teraz problem z ubezpieczalnią
|
|
|
witam
mam takie pytanie związane ze stłuczką parkingową
miałem stłuczkę parkingową swoim samochodem (ubezpieczyciel ZLM, kiedy brałem ubezpieczenie miałem Schadevrije jaren 0, czyli bez zniżek i zwyżek)ze starym bmw
w moim samochodzie nie było dużo rozwalone tylko zderzak lekko a bmw miało przerysowane drzwi, trochę tyłu oraz błotnik. Rzeczoznawca wycenił szkodę na 2000€
Potem dostałem pismo że z 0 zrobiło się -4
o co z tym chodzi?
za jedną stłuczkę chyba powinno być -1 a nie -4 (powiedzieli że dla tego tyle bo szkoda duża była... to jak bym walną w jakieś nowe bmw to co, -20 by mi dali?)
teraz mam problemy z ubezpieczeniem nowego samochodu.. borg... 3 miesiące z góry do zapłaty...
da się coś z tym zrobić? czy tu ubezpieczalnie działają inaczej?
z kąt taka zwyżka? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2015 1:39 pm
|
|
|
W twoim wypadku mozesz sie ubezpieczyc tylko i wylacznie w Rialto .
To jest ubezieczalnia ktora przyjmuje ludzi ktorych gdzies indziej nie chca ubezpieczyc . U nich jest to standardowo ze musisz zaplacic borg nim sie ubezpieczysz . reszte mozesz doczytac w tych linkach ktore ci podaje nizej
https://www.independer.nl...vrijejaren.aspx
http://probleemverzekering.nl/schade/ |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2015 7:43 pm
|
|
|
Jakie to porypane.... jak stłuczka powoduje takie jaja to nasze ubezpieczalnie są lata świetlne przed holenderskimi w podejściu do klienta. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pią Mar 27, 2015 7:03 pm
|
|
|
Zalezy jaka ubezpieczalnia, my mielismy jedna stluczke z naszej winy za 1000 i druga za 5000 i ani poznizkach nie poszlo, ani po skladce. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 1:18 pm
|
|
|
Fegelein napisał/a: | Jakie to porypane.... jak stłuczka powoduje takie jaja |
takie problemy maja przewaznie mlodzi/poczatkujacy kierowcy bez lat bezwypatkowej jazdy i ludzie ktorzy zrobili przekret w ubezpieczalni . Dla mlodych kierowcow jest to napewno motywacja zeby uwazniej jezdzic a dla kretaczy/naciagaczy dobra kara . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 2:31 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Zalezy jaka ubezpieczalnia, my mielismy jedna stluczke z naszej winy za 1000 i druga za 5000 i ani poznizkach nie poszlo, ani po skladce. |
wow ...az mi szczeka opadla , prawdziwe odkrycie , podaj namiary
( nawet nie wiedzialam ze takie ubezpieczlanie tu istnieja ) |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 2:44 pm
|
|
|
Panicelinka, no to juz niech ci tak zostanie ta szczeka . To ze ty nie spotkalas sie z taka ubezpieczalnia to nie znaczy ze nie ma czegos takiego .U nas przy 2( w ciagu roku) stluczkac nie zmiejszyli znizek i nie podniesli skladek . Wiec wydaje mi sie ze leGolasik ma racje zalezy od ubezpieczalni i ubezpieczenia jakie masz . |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 3:10 pm
|
|
|
baileys,
Przeciez prosilam kolege nie ciebie, bys komentowala moja niewiedze, napisalam wyraznie ze chcialabym by podal mi namiary na ubezpieczalnie, bo ja tez taka chce nie musisz mi dowalac, Pozdrawiam i milego popoludnia zycze .
post czesciowo edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Mar 29, 2015 4:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 3:23 pm
|
|
|
POST edytowany w calosci
Przeciez to co tu umescilas nijak sie ma do tego tematu
prosze cie skorzystaj z opcji priw |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Mar 29, 2015 4:02 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|