Opzegtermijn huurcontract 1 of 2 maanden? |
Autor |
Wiadomość |
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2015 3:39 pm Opzegtermijn huurcontract 1 of 2 maanden?
|
|
|
Witam , moze ktos mi poradzi.
Musze wypowiedziec moj huur kontrakt i wlasnie zobaczylem ze kontrakcie mam opzegtermijn 2 maanden , ale wszedzie jak szukam w necie to pisza ze opzegtermijn is gelijk als betalingstermijn wiec w moim przepadku 1 miesiac , bo place miesiecznie.
No i wlasnie pytanie, podpisalem sie pod huurcontract wiec wynajmujac moze powiedziec ze wiedzialem co podpisuje i jadnak bedzie sie domagal 2 miesiecy , zas wychodzi na to ze nie jest to zgodne z prawem.
Mam czas do konca miesiaca na wyslanie wypowiedzenia, no i sie zastanawiam cz napisac iz huurcontract wygasa 31.05.2015 ( w zalozeniu ze wysle jeszcze w kwietnie) czy tez napisac ze kontrakt wygasa w najblizszym przewidywalnym prawnie terminie.
Moze ktos spotkal sie z taka sytuacja?
Z gory dziekuje ze porady. |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2015 11:26 am
|
|
|
Dzieki za odpowiedz, tez znalazlem ze okres wypowiedzenia powinien wynosic w moim przypadku 1 miesiac( place co miesiac huur) ale jak znam zycie i Holendrow to jak zaczne z wynajmujacym "wojne " i nie zaplace tego drugiego miesiaca to mi zakosi borg...-( |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2015 6:48 pm
|
|
|
darkis, piszac list podaj mu odrazu odnosnik do tego prawa a jak nie wstap do jurysty i poprosc o maly liscik w tej sprawie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2015 7:21 pm
|
|
|
Zrobie tak ze napisze ze wypowiadam umowe dzierzawy z "wettelijke opzegtermijn " i zpo miesiacu zabacze co bedzie...
Na stronie
https://www.juridischloke...oor-verhuurder/
znalazlem odpowiedz na moje pytanie...
dzieki za odpowiedzi... |
|
|
|
|
|