NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mandat z polski po niemiecku do holandii
Autor Wiadomość
Almond 
Poczatkujacy
Almond

Wysłany: Nie Maj 24, 2015 2:40 pm   Mandat z polski po niemiecku do holandii

Jak w temacie, dostałęm mandat, bo przekroczyłem prędkośc w Karlinie o 17 km/h. Auto na holenderskich tablicach rejestracyjnych. Co ciekawe dostałęm list do domu w NL po niemiecku.
Płacić czy nie?
W sumie 24 euro, nie ma tragedii , ale coś mi tu nie pasuje . Z tego co wiem to nie wysyłają mandatów z PL do NL....jakieś opinie?
Dziekuję i pozdrawiam!

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Maj 24, 2015 5:01 pm   

Skoro dostałeś, to chyba wysyłają. A płacić czy nie, to zależy kto wystawił. Jeśli policja to chyba tak, a jak straż miejska to bym olał.
Ps. A to,że napisali po niemiecku to normalne. Najwięcej obcych to niemcy. Dlatego mają takie druki/tłumaczenia.
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Nie Maj 24, 2015 5:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Almond 
Poczatkujacy
Almond

Wysłany: Nie Maj 24, 2015 5:09 pm   

..straż miejska.....ok, czyli.....jadąc do polski autem na blachach NL ...przekraczasz predkąść w wiosce Karlino (wioska ma dostęp do twoich danych osobowych, i to gdzie miesksz i gdzie jesteś zameldowany)...ok ...ogłupiałem.
mandat już zapłacony..., ale sam fakt lekko mnie poruszył. Skoro wioska karlino ma dostęp do moich danych osobowych poprzez "niemcy", a ja mieszkam w NL i nie znam niemieckiego! WTF?! :038:
Ostatnio zmieniony przez Almond Nie Maj 24, 2015 5:15 pm, w całości zmieniany 2 razy  

FijneBuurman 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 24, 2015 9:04 pm   

Niektóre straże miejskie w Polsce mają lepszy dostęp do danych niż sama policja.
Znajomy jeździ na słowackich blachach, na jego firmę słowacką przyszedł mandat ze Straży Miejskiej w Debrznie (pomorskie). A z żółtych fotoradarów policyjnych nigdy nic, chociaż często fotkę tym autem zalicza.

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Pon Maj 25, 2015 12:05 pm   

Almond napisał/a:
wioska ma dostęp do twoich danych osobowych, i to gdzie miesksz i gdzie jesteś zameldowany

Nie wioska ma dostep tylko wyslali zapytanie do holenderskiej bazy danych i dostali Twoje dane bo popelniles wykroczenie. A to, ze mandat wystawiony po niemiecku bo i zapytanie do bazy tez pewnie bylo po niemiecku to mandat wystawili w tym jezyku bo pewnie im latwiej. Watpie, zeby w Karlinie ktos znal na tyle j.holenderski zeby prowadzic korespondencje urzedowa w tym jezyku. Wychodzi na to, ze system wymiany danych w Europie o kierowcach zaczynaja wspoldzialac i skonczy sie nieplacenie mandatow z zagranicy... :088:
Ostatnio zmieniony przez tomala Pon Maj 25, 2015 12:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu