NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kosz na śmieci
Autor Wiadomość
fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 10:31 pm   Smieci

No wlasnie na czarnym kontenerze u nas sa nalepki z adresem ale w tym jest problem ze na zielonym koszu mielismy nalepke tyle ze ktos sobie go zabral a swoj pozostawil,szukalismy go ale nie ma wiec po to zadalam pytanko bo moze w inny sposob znajdziemy go po numerach jesli takowe istnieja.Na czarnym koszu mamy nalepke.Wiec nie wiem juz.Po prostu zadzwonie do gemente i zapytam a po za tym mamy zaplacic za smieci a juz nam nie zabieraja kosza.Czekalam az moj partner to zalatwi i do czekac sie nie moge :( .Jak zwykle sama wszystko zalatwiac ciezki los kobiety :) .

Damdaradej! 
Poczatkujacy
Born to get busy!

Wysłany: Nie Kwi 05, 2015 4:27 pm   

Witam !

Właśnie kupiliśmy z żoną dom i zaczynamy przygodę z sortowaniem śmieci ! Mniej więcej zasady znamy ale mam tak czy inaczej pytania są :073: Mamy mały zielony na odpady kuchenne ale wrzucać je tam można luzem czy jest na to jakiś osobny worek ?! Tak samo z dużym granatowym na plastikowe butelki woreczki itd. wrzucamy je tam luzem czy też jest na to jakiś specjalny worek ?! Widziałem po sklepach że są różne worki w sprzedaży ze znaczkiem gminy do jakiego rodzaju śmieci się ich używa?! :119:

Z góry Dzięki za opd. :028:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 1:42 pm   

Damdaradej!,

Nie ma przymusu wrzucania w woreczkach , mozna luzem ,wszystko zalezy od zasobnosci portfela.

Ja jednak stwierdzilam, ze praktyczniej jest gdy wloze worki pasujace do kontenerow,
po to by nie brudzic ich wnetrza , bo potem taki oblepiony smierdzi - zwlaszcza latem

W kontenerze w cieple dni moga zalegnac sie robaki i z tego powodu kontener myjemy zwlaszcza latem srodkami odkazajacymi... ale nie zadnym kosztownym i wymyslnym ,
zwyklym - Bleek .
Doskonale , do tego celu nadaje sie tez rozrobiony z woda srodek do mycia wc.

Sortowanie smieci wlaciwie zaczyna sie juz w domu , stad pomysl na uzywanie woreczkow ''eko'' - do resztek jedzenia, tak zapakowane potem moge wrzucac do kontenera z odpadkami ogrodniczymi .

Pozdrawiam

pimpek71
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 26, 2015 4:48 pm   Re: Kosz na śmieci

spam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Kwi 26, 2015 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Damdaradej! 
Poczatkujacy
Born to get busy!

Wysłany: Czw Maj 28, 2015 2:50 pm   

Witam ! Przygotowuje się remontu i powstaje pytanko jaki kontener puin container czy bouw en sloop avfal container ?! Jest w stanie mi ktoś pomoc bo różnica w opisie zastosowania jest bardzo cienka moje odpady to bedą głownie płytki ze ścian trochę cegieł znając życie i metalowe futryny :039:

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Maj 31, 2015 1:06 pm   

My wywoziliśmy sami na wysypisko, w specjalnych workach... wtedy nie trzeba placic za kontener. A co do samego rodzaju, to mi sie wydaje ze bouw...

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Maj 31, 2015 2:42 pm   

Damdaradej!,

popatrz w link przedstawiono w nim obrazkowo jaki kontener do jakiego rodzaju odpadow

http://www.vangansewinkel...AC83A8142A&_z=z

z rodzaju remontu jaki masz zamiar przeprowadzic ja bym wybrala Bouw- en sloopafval

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Odpowiedz do tematu