Przesunięty przez: Gochna H Śro Kwi 01, 2015 8:18 pm |
Rozliczenia roczne prąd-gas |
Autor |
Wiadomość |
marpie7
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 8:41 pm
|
|
|
Witam
Aby zmienić zaliczkę którą wpłacasz do Eneco należy:
1. Założyć konto na stronie internetowej Eneco : https://mijn.eneco.nl/aanmelden/
2. Po zalogowaniu się na własnym koncie wejść w zakładkę Termijnbedrag wijzigen
3. Suwakiem ustalić ile chcesz płacić zaliczki i kliknąć Pas mijn terminbedrag aan.
4. Czekać na list potwierdzający z Eneco
5. Cieszyć się z z załatwionej sprawy i otworzyć puszkę piwa.
Pzdr, |
_________________ szukajcie a znajdziecie......:) |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 11:38 pm
|
|
|
Mam takie pytanko. Do 8 grudnia mam kontrakt na gaz i prąd u jednego z dostawców. Czy w tym wypadku muszę im zgłosić, że chcę dalej u nich być, czy jeśli nic tym nie zrobię, to automatycznie przedłużą mi kontrakt na czas nieokreślony? Z mojej umowy nic się nie mogę rozczytać na ten temat, dodzwonić się nie mogę, a na maila do tej pory nic od nich nie dostałam po wysłaniu zapytania |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 8:10 am
|
|
|
Nie wiem w jakiej firmie jestes ale w nuonie nic nie zglaszalam ,chwile przed dniem konca umowy przyslali dokumenty o przedluzeniu i o stawkach |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 9:49 am
|
|
|
No właśnie ewcia.pol w nuonie jestem. A jak dostalas od nich nowe dokumenty o przedluzeniu, to byla jeszcze opcja, aby ew. zmienic dostawce, bo np. warunki, ktore Ci zaproponowali nie byly atrakcyjne?
A tak wlasnie zagladam na prizewize.nl porownujac oferty i widze, ze NUON ma promocje na gas oraz prad i sie zastanawiam, czy moglabym z tego skorzystac?
|
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 10:00 am
|
|
|
Agata: masz zawsze 7dni bedenktijd od otrzymania oferty wciagu ktorych mozesz zrezygnowac bez podania przyczyny.
popatrz czy te oferty nie sa przypadkiem dla nowych klientow |
|
|
|
|
Madziuchna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2015 10:35 pm
|
|
|
Hej. Mógłby ktoś mi pomóc. Muszę podać stan licznika zużycia prądu i mam 2 taryfy. Laagtarief i Hoogtarief. Na liczniku wyskakują dwa stany licznika i nie wiem który jest który |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 7:59 am
|
|
|
Sprawdz w kontrakcie w jakich godzinach obowiazuje u Ciebie Laagtarief. U mnie jest to w weekendy i w nocy od 23.00 do 7.00. Hoogtarief obowiazuje w pozostalym czasie.
Potem sprawdz, ktory licznik akurat bije i bedziesz wiedziala, ktory jest ktory. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
wnt
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2015 12:20 pm
|
|
|
Dostałem wczoraj jaarnotę za gaz i prąd w Eneco.
Wyszło prawie 3300 kWh i ponad 1200 m3 za gaz. Dopłata 482 euro. Jeszcze nigdy takiej dopłaty nie miałem. Licznik spisany w porządku. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2015 6:45 am
|
|
|
Możliwe, ze zuzycie miałeś większe a zaliczka, która placiles była taka sama, po podwyżce Twoja zaliczka pozostala na tym samym poziomie... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
wnt
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2015 1:05 pm
|
|
|
OK.
Trudno się mówi, mus to mus. Zamówiłem Toona od Eneco do sprawdzania poboru prądu w domu i podpisałem umowę na 4 lata. Jestem ciekaw, co tak prąd ciągnie w domu, skoro znajomi sporo mniej płacą niż ja.
Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2015 5:07 pm
|
|
|
wnt napisał/a: | Jestem ciekaw, co tak prąd ciągnie w domu, skoro znajomi sporo mniej płacą niż ja. |
Nie ma sie co sugerowac tym ile znajomi placa za prad i gaz.. znam osobiscie, takich co to w zimie w mieszkaniu w cieplych swetrach i walonkach chodza , byle tylko obnizyc rachunki za ogrzewanie .
Cytat: | Wyszło prawie 3300 kWh i ponad 1200 m3 za gaz. |
Prad moze ciagnac wszystko co stare i niezbyt oszczedne , ale tez ,tak jak u mnie elektryczna suszarka do prania, plyta do gotowania ,czesciej zawyzaja rachunki
to co tu podales, to jest normalne rozliczenie roczne za dom, przynajmniej u mnie, z tym ,ze pradu zuzywam troche wiecej ,mam jakies 3500-3700 kW |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2015 10:18 pm
|
|
|
Witam,
A ja mam inne pytanie - na nowym mieszkaniu mieszkam od wrzesnia 2014 i od tego czasu prad i gaz dostarcza mi Oxxio .
Wczesniej wszytsko bylo ok i widzialem zuzycie za wrzesien , pazdziernik a po ich awari widze zuzycie od listopada ...
Czy jesli korzystam z pradu i gazu od wrzesnia to rozliczenie roczne powinienem dostac w styczniu lutym 2015 czy po roku kalendarzowym czyli we wrzesniu 2015 ? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|