Problem z opłatami |
Autor |
Wiadomość |
Syrius
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 11:49 am Problem z opłatami
|
|
|
Witam
Kilka dni temu dokonałem zakup auta w Holandii , auto zarejestrowałem tutaj z tego względu że zamierzam tu być na stałe. Nie dokonałem jeszcze opłat tj. Podatek drogowy i ubezpieczenie . Wczoraj stała się pewna rzecz która zmusiła mnie powrotu do Polski , za 2 tygodnie zjeżdżam. I tu się zaczyna problem .
Musze dokonywać opłat jeśli będę tylko 2 tygodnie jeszcze w Holandii ? Czy jest jakaś inna opcja?
Jeśli auto jest na Holenderskich rejestracjach to musze mieć opłacony podatek drogowy , nawet jeśli poruszam się po Polsce? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 12:31 pm
|
|
|
Syrius napisał/a: | Jeśli auto jest na Holenderskich rejestracjach to musze mieć opłacony podatek drogowy , nawet jeśli poruszam się po Polsce? |
Auto tu zarejestrowales, wiec tak.. musisz miec tu oplacony podatek za auto |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2015 8:16 am
|
|
|
Na ile do polski jedziesz? Nie ma znaczenia gdzie sie poruszasz masz holenderskie auto placisz podatek. Przeciez nie montuja w aucie gps który widzi po jakich drogach sie poruszasz w jakim panstwie.
Mam nadzieje ze ubezpieczenie masz zalatwione od dnia zakupu auta bo inaczej bedziesz mial spory problem. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Wto Lip 07, 2015 8:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|