NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z opłatami
Autor Wiadomość
Syrius
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 05, 2015 11:49 am   Problem z opłatami

Witam
Kilka dni temu dokonałem zakup auta w Holandii , auto zarejestrowałem tutaj z tego względu że zamierzam tu być na stałe. Nie dokonałem jeszcze opłat tj. Podatek drogowy i ubezpieczenie . Wczoraj stała się pewna rzecz która zmusiła mnie powrotu do Polski , za 2 tygodnie zjeżdżam. I tu się zaczyna problem .
Musze dokonywać opłat jeśli będę tylko 2 tygodnie jeszcze w Holandii ? Czy jest jakaś inna opcja?
Jeśli auto jest na Holenderskich rejestracjach to musze mieć opłacony podatek drogowy , nawet jeśli poruszam się po Polsce?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 12:31 pm   

Syrius napisał/a:
Jeśli auto jest na Holenderskich rejestracjach to musze mieć opłacony podatek drogowy , nawet jeśli poruszam się po Polsce?

Auto tu zarejestrowales, wiec tak.. musisz miec tu oplacony podatek za auto

( ͡° ͜ʖ ͡°).

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Wto Lip 07, 2015 8:16 am   

Na ile do polski jedziesz? Nie ma znaczenia gdzie sie poruszasz masz holenderskie auto placisz podatek. Przeciez nie montuja w aucie gps który widzi po jakich drogach sie poruszasz w jakim panstwie.
Mam nadzieje ze ubezpieczenie masz zalatwione od dnia zakupu auta bo inaczej bedziesz mial spory problem.
Ostatnio zmieniony przez feel_x Wto Lip 07, 2015 8:17 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu