Wysłany: Wto Cze 30, 2015 9:53 am Dni Urlopowe i Wakacyjne - Zerwanie umowy Otto
Witam, mam takie pytanie.
Otoz pracuje dla Otto i konczy mi sie umowa. Standardowo jak w kazdym Biurze nie chcec jej przedluzac (zawsze wyjezdzam na max 4 miesiace) zostana mi wyplacone wakacyjne. Ale co z Urlopowym ktory mi odkladali i rowniez widnieje na Salarisie? Wyjezdzam od 4 lat i pierwszy raz majac rozliczenie po Polsku widze ze jest odkladane takie cos. Czy urlopowe powinno mi zostac wyplacone rowniez w przypadku rezygnacji z dalszej pracy? Czy mam o nie walczyc ja zakoncze prace czy sa one tylko w wypadku urlopu (ktory nie chca mi dac, stad chec zakonczenia wspolpracy. Prosze nie mylisz wakacyjnym z urłpowym bo co do wakacyjnego nie mam watpliwosci a z urlopowym spotykam sie pierwszy raz.
Pozdrawiam.
Prosze o wyrozumialosc i nie traktowanie mnie jak idiote Aby cos wiedziec trzeba seie dowiedziec
Niewiem jak jest w otto. Normalnie jak korzystasz z uroplu to godziny urlopowe sa wyplacane w momecie jak jestes na urlopie. W zaleznosci od agencji. Wakacyjne plus urlopowe wyplacane jest np po 9 tygodniach od zakonczenia kontraktu. Sprawdz na solarisie albo w umowie.