alergia u dziecka i TESTY |
Autor |
Wiadomość |
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:41 am alergia u dziecka i TESTY
|
|
|
nasza corka od urodzenia ma niby egzeme niby alergie na cos...testowalam juz wszystkie mleka itd...bez skutecznie teraz ma prawie 2 latka i chce zrobic jej testy alergiczne ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala , moze doradzicie co zrobic ? gdzie sie udać ,albo co im powiedziec zeby jej w koncu zrobili cos???
jak tylko ma zdjeta pieluche albo cos to drapie sie do krwi !!!
nie je zadnych cytrusow ,piore w plynach neutral i kosmetyki neutral, ciezko znalezc przyczyne tym bardziej ze to sie ciagnie od urodzenia
( ja w ciazy bralam duzo lekow na tarczyce ale mowili ze nie szkodza dziecku ale ja sadze ze to jest jakas przyczyna tego....moze sie myle) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:14 pm
|
|
|
beataw,
Cytat: | ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala |
czytam i wiem co przezywasz u nas bylo podobnie , niestety tak do tego podchodza niektorzy lekarze , dobrze ze nie powiedzial iz dziecko z tego wyrosnie ...
a przeciez wystarczy tylko skierowanie do lab, i stwierdzenie czy we krwi jest za duze stezenie IgE to nie jest drogie badanie , ten konowal nawet sam moze pobrac krew i odeslac ja do badania , musisz wydebic skierowanie na badanie krwi
bez tego nie zrobisz kroku do przodu
na razie poszukaj w drogerii masci na Eczeem en huidirritatie
jedna z lepszych ktora wyprobowalam na wlasnym dziecku Cardiflor Forte
jest pod postacia masci, kremu i zelu ,masc jest bardzo tlusta ,lecz wedlug mnie najlepiej pomaga( kazda z nich troche brudzi ubranka, lub pieluchy plamy sie spieraja )
http://www.vsmkind.nl/car...CFcsm3godH09gEA
lagodzi objawy swiadu i zaczerwienienia , oraz wysypki trzeba jak jakis czas stosowac , mozna nawet kilka miesiecy, to lekarstwo homeopatyczne wyciag z ziol i roslin
szybko zauwazysz poprawe ,ale pamietaj ze to tylko srodek tymczasowy ale kto wie moze obejdzie sie bez testow na alergie
zdrowka i wytrwalosci |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 13, 2012 2:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:38 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | beataw,
Cytat: | ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala |
a przeciez wystarczy tylko skierowanie do lab, i stwierdzenie czy we krwi jest za duze stezenie IgE to nie jest drogie badanie , ten konowal nawet sam moze pobrac krew i odeslac ja do badania , musisz wydebic skierowanie na badanie krwi
bez tego nie zrobisz kroku do przodu |
Ja ze swej strony radzę albo zmienić huisarts, albo wręcz zarządac skierowania na badanie krwi czy do specjalisty.
Czasem nasze zdecydowane rfządanie potrafi zdziałac cuda.
Powodzenia życzę |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:45 pm
|
|
|
Dzieki za odpowiedz !! to forum jest lepsze niz lekarze !! zawsze sluzycie pomoca
a lekarza juz raz zmienilismy wiec glupio stale sie przepisywac , ale wiem ze musze walnac piescia w stół i zaraz dostaniemy skierowanie bo moja determinacja juz mi pomogła 3 krotnie i tym razem tez tak zrobie albo pisze albo nie wyjde z gabinetu i to skutkuje
ale te w/w kremy rowniez wypróbuje |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
|
|
|
|
maxim12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 22, 2015 12:08 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lip 22, 2015 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|