NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
alergia u dziecka i TESTY
Autor Wiadomość
beataw 
Gaduła
beataw

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:41 am   alergia u dziecka i TESTY

nasza corka od urodzenia ma niby egzeme niby alergie na cos...testowalam juz wszystkie mleka itd...bez skutecznie teraz ma prawie 2 latka i chce zrobic jej testy alergiczne ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala , moze doradzicie co zrobic ? gdzie sie udać ,albo co im powiedziec zeby jej w koncu zrobili cos???
jak tylko ma zdjeta pieluche albo cos to drapie sie do krwi !!!

nie je zadnych cytrusow ,piore w plynach neutral i kosmetyki neutral, ciezko znalezc przyczyne tym bardziej ze to sie ciagnie od urodzenia
( ja w ciazy bralam duzo lekow na tarczyce ale mowili ze nie szkodza dziecku ale ja sadze ze to jest jakas przyczyna tego....moze sie myle)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:14 pm   

beataw,

Cytat:
ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala

czytam i wiem co przezywasz u nas bylo podobnie , niestety tak do tego podchodza niektorzy lekarze , dobrze ze nie powiedzial iz dziecko z tego wyrosnie ...

a przeciez wystarczy tylko skierowanie do lab, i stwierdzenie czy we krwi jest za duze stezenie IgE to nie jest drogie badanie , ten konowal nawet sam moze pobrac krew i odeslac ja do badania , musisz wydebic skierowanie na badanie krwi
bez tego nie zrobisz kroku do przodu

na razie poszukaj w drogerii masci na Eczeem en huidirritatie

jedna z lepszych ktora wyprobowalam na wlasnym dziecku Cardiflor Forte
jest pod postacia masci, kremu i zelu ,masc jest bardzo tlusta ,lecz wedlug mnie najlepiej pomaga( kazda z nich troche brudzi ubranka, lub pieluchy plamy sie spieraja )

http://www.vsmkind.nl/car...CFcsm3godH09gEA

lagodzi objawy swiadu i zaczerwienienia , oraz wysypki trzeba jak jakis czas stosowac , mozna nawet kilka miesiecy, to lekarstwo homeopatyczne wyciag z ziol i roslin

szybko zauwazysz poprawe ,ale pamietaj ze to tylko srodek tymczasowy ale kto wie moze obejdzie sie bez testow na alergie

zdrowka i wytrwalosci
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 13, 2012 2:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:38 pm   

Gochna H napisał/a:
beataw,

Cytat:
ale nasz lekarz rodzinny twierdzi ze jest za mala

a przeciez wystarczy tylko skierowanie do lab, i stwierdzenie czy we krwi jest za duze stezenie IgE to nie jest drogie badanie , ten konowal nawet sam moze pobrac krew i odeslac ja do badania , musisz wydebic skierowanie na badanie krwi
bez tego nie zrobisz kroku do przodu

Ja ze swej strony radzę albo zmienić huisarts, albo wręcz zarządac skierowania na badanie krwi czy do specjalisty.
Czasem nasze zdecydowane rfządanie potrafi zdziałac cuda.
Powodzenia życzę :039:
Jutro będzie lepszy dzień

beataw 
Gaduła
beataw

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:45 pm   

Dzieki za odpowiedz !! to forum jest lepsze niz lekarze !! zawsze sluzycie pomoca

a lekarza juz raz zmienilismy wiec glupio stale sie przepisywac , ale wiem ze musze walnac piescia w stół i zaraz dostaniemy skierowanie bo moja determinacja juz mi pomogła 3 krotnie i tym razem tez tak zrobie albo pisze albo nie wyjde z gabinetu i to skutkuje

ale te w/w kremy rowniez wypróbuje

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 9:15 pm   

A może twoje dziecko ma Atopowe Zapalenie Skóry.tu jest trochę wiecej info http://interia360.pl/arty...omoc,53615#ipad

maxim12
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 22, 2015 12:08 pm   

spam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lip 22, 2015 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu