NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypowiedzenie mieszkania ...
Autor Wiadomość
Slay
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 23, 2015 8:11 am   Wypowiedzenie mieszkania ...

Wygraliśmy z moja narzeczona mieszanie ...
I pytanie brzmi czy wysłanie wypowiedzenia emailem wystarczy ?
Wiem też ze adres tego maklera od którego mam mieszkanie się zmienił ...

Oraz co może uczynić jak zwyczajnie zmyje się z mieszkania i oleje ten borg który ma za mieszkanie ... ? jakieś konsekwencje prawne mogą mnie czekać czy zwyczajnie może mnie cmoknąć
Przepraszam za język ale mam z nimi strasznie pod górkę od momentu jak powiedziałem ze będę chciał się wyprowadzić ...

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Lip 23, 2015 8:54 am   

Cytat:
I pytanie brzmi czy wysłanie wypowiedzenia emailem wystarczy ?
a jakie potwierdzenie bedziesz mial ze faktycnie dotarl ten mail ? ze nie trafil do kosza jako spam ? najlepiej napisac list aangetekend / za podpisaniem odbioru .
Slay napisał/a:
Oraz co może uczynić jak zwyczajnie zmyje się z mieszkania i oleje ten borg który ma za mieszkanie ... ? jakieś konsekwencje prawne mogą mnie czekać czy zwyczajnie może mnie cmoknąć
jezeli nie wypowiesz na czas a sie zmyjesz to maja prawo ciebie scigac za pozostaly czas najmu , maja prawo sierowac sprawe do komornika . Komornik ma prawo wsiasc ci na wyplate i konto bedziesz sie dalej uchylal/ unikal placenia maja prawo skierowac sprawe do sadu . Wiec dobra rada zalatw sprawe jak nalezy bo problemy moga ciebie przerosnac .
P.S. ty myslisz ze kontrakty sa tylko wazne jak sa do ochrony ciebie ? nie one chronia takze druga strone i obowiazuja az do konca kontraktu lub wczesniejszego rozwiazania wedle prawa . Makler napewno bedzie dochodzil swoich praw tak jak i ty bys to zrobil gdyby on lamal ten kontrakt na twoja niekozysc .
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Lip 23, 2015 8:57 am, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu