Przesunięty przez: Gochna H Nie Sie 30, 2015 12:37 am |
Zapytanie o niezamknięte i bardzo stare konto |
Autor |
Wiadomość |
Shalynsky
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 10:54 am Zapytanie o niezamknięte i bardzo stare konto
|
|
|
Cześć, jestem tu nowym forumowiczem i mam nadzieję, że nie zamieszczam tego w złym miejscu. Mam pytanie, w 2008 roku byłem w Holandii, miałem wtedy 20 lat, to był taki wakacyjny wyjazd. Tyle, że wyjechałem wcześniej niż zamierzałem, sprawy rodzinne zmusiły mnie do powrotu praktycznie z dnia na dzień. Pamiętam, że zakładałem tam konto w ING, ale nigdy nie aktywowałem karty, nigdy nie było na tym koncie choćby jednej wpłaty. Wiem, że powinienem był to konto zamknąć, no ale co się stało, to się nie odstanie. Pytanie, czy takie nieaktywowane konta, bez wpłat itd, są tam automatycznie zamykane, czy też rośnie mi tam jakiś gigantyczny dług, o którym nie mam pojęcia i nie mam jak go sprawdzić?
Będę wdzięczny za odpowiedz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 11:44 am
|
|
|
Z tego co mi wiadomo, to konto nie jest zamykane automatycznie,
a ze za prowadzenie konta bankowego pobierana jest prowizja... wiec moze sie zdarzyc ,ze bedziesz miec na nim debet .
w linku troche na temat http://forum.niedziela.nl...er=asc&start=15 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lip 28, 2015 5:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Shalynsky
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 12:08 pm
|
|
|
No to paskudnie, to było prawie 8 lat temu, nie mam nikogo w Holandii, nie znam holenderskiego i nie pamiętam jaki miałem login i hasło |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 3:40 pm
|
|
|
Shalynsky napisał/a: | nie mam nikogo w Holandii, nie znam holenderskiego i nie pamiętam jaki miałem login i hasło |
no to zdaje sie ze nie bedziemy mogli pomoc |
|
|
|
|
malgorzatakujawa
Nieśmiały użytkownik kacperek24
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2015 8:25 pm
|
|
|
tez mialem kiedys taki problem po 8-9latach ing kiedys postbank czy jak tam bylo.naliczyli mi i tu napiecie nerwy stres w banku w holandi juz siadam zeby nie upasc cena ktura zaplacilem za taka pomylke zyciowa 1,24 dobrze widzicie jest tam przecinek pozdeawiam |
_________________ kacperek24 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 11:04 am
|
|
|
malgorzatakujawa napisał/a: | tez mialem kiedys taki problem po 8-9latach ing kiedys postbank czy jak tam bylo.naliczyli mi i tu napiecie nerwy stres w banku w holandi juz siadam zeby nie upasc cena ktura zaplacilem za taka pomylke zyciowa 1,24 dobrze widzicie jest tam przecinek pozdeawiam |
No chyba ,ze konto pozostawiles z dodatnim saldo, to wtedy tak ...
inaczej nie uwierze ,ze miales niezamkniete konto w holenderskim banku, przez tak dlugi okres czasu
przeciez najtanszy pakiet w Banku ING kosztuje ...4.10- euro na kwartal . |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 12:23 pm
|
|
|
malgorzatakujawa napisał/a: | cena ktura zaplacilem za taka pomylke zyciowa 1,24 dobrze widzicie jest tam przecinek |
Szkoda ,ze zapomniales po jedynce ( ktura ? )
ktora jest przed przecinkiem, dopisac zera lub dwoch, o ile taka sytacja , po tak dlugim czasie wogole miala tu miejsce. |
|
|
|
|
malgorzatakujawa
Nieśmiały użytkownik kacperek24
|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 8:42 pm
|
|
|
Byc moze mialem jakis zwrot z podatku nie mialem dostepu do kata internetowego. Ale z tego co pamietam po powricie w tedy do polski wybralem cala kase z karty puzniej nie sprawdzalem czy moge cos dodatkowo wybrac ale.mam dostep do kata internetowego i postaram sie sprostowac ta sytuacje w kazdym razie nie brakuje zadnych 0 |
_________________ kacperek24 |
|
|
|
|
MeryJane
Poczatkujacy MeryJane
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 1:01 pm
|
|
|
No coz... to zaskocze Was- zamykaja sami konta po 2 latach jesli kwota na minusie nie przekroczy 150e. Taka informacje uzyskalam okolo miesiac w kantorze ing gdy moj brat chcial splacic swoje zadluzenie i moc korzystac z konta. Musial zalozyc nowe konto. Tez nie moglam uwierzyc |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 4:54 pm
|
|
|
MeryJane napisał/a: | No coz... to zaskocze Was- zamykaja sami konta po 2 latach jesli kwota na minusie nie przekroczy 150e. Taka informacje uzyskalam okolo miesiac w kantorze ing gdy moj brat chcial splacic swoje zadluzenie i moc korzystac z konta. Musial zalozyc nowe konto. Tez nie moglam uwierzyc |
Sama siebie, czy innych pocieszasz ?
czy masz jakies uzasadnienie w postaci odnosnika, do powyzszego postu ? czy tylko tak sobie pitolicie ....
wedlug tego, co pisze na stronie ING ,kazda zaleglosc musi zostac splacona
https://www.ing.nl/partic...taan/index.html |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|