Podatek 2014 + zorgtoeslag |
Autor |
Wiadomość |
bazdapm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 12, 2015 3:01 pm Podatek 2014 + zorgtoeslag
|
|
|
Witam wszystkich !
Chciałbym się dowiedzieć czy mam jeszcze szansę żeby ubiegać się o zorgtoeslag z 2014 . Udało mi się jedynie dowiedzieć że najpierw musiałbym rozliczyć się z podatku a potem ubiegać się o zwrot z ubezpieczenia ,jak i również składanie wniosków upływa dniem 1 września 2015 roku . Aktualnie nie mieszkam w Holandii, nie bylem zameldowany . Jeżeli jest jakaś szansa i ma ktoś pomysł gdzie mogą mnie rozliczyć w miarę szybko byłbym wdzięczny za każda pomoc !
Pozdrawiam ! D. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Sie 12, 2015 4:33 pm
|
|
|
bazdapm napisał/a: | najpierw musiałbym rozliczyć się z podatku a potem ubiegać się o zwrot z ubezpieczenia |
Wobec tego zrob to ,rozlicz sie a w miedzyczasie wystap o zorgtoeslag
Pamietaj jednak o tym ,ze zorgtoeslag liczy sie od twoich dochodow im wyzszy dochod tym nizsze dofinansowanie do ubezpieczenia
Uwazaj jednak bo potem po definitywnym rozliczeniu sie z podatkiem , moze sie okazac ze przyjdzie ci pismo z belastingu tak jak mnie ,pierwszy raz w zyciu ,o tym, ze musisz czesc zorgtoeslagu zwrocic ,o ile twoje zarobki przekroczyly pewien ustalony pulap
(bylo o tym w jednym z tematow na forum - ile mozna zarabiac by otrzymac najwyzsze dofinansowanie oraz to najnizsze .)
wlasnie wczoraj otrzymalam taka'' mila'' wiadomosc, ze musze zwrocic prawie 500 euro dofinansowania ,do ubezpieczenia ,dobrze ze chociaz moge rozlozyc to na raty ,bo to spora suma do zaplacenia. |
|
|
|
|
bazdapm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2015 1:39 am
|
|
|
Dziekuję za odpowiedz , problem w tym ze mieszkam teraz w Belgii a czasu zostało bardzo mało , ciezko bedzie to wszystko ogarnac w przeciagu 3 tygodni tymbardziej ze nie jestem na miejscu w Holandii. Chyba odpuszcze ten zorgtoeslag i rozlicze sie z samego podatku |
|
|
|
|
|